Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > LS400 - problém s elektrikou - náklady?

o Navštíveno 3123x o
o 17.08.2016, 14:52 | M.a.R.i | Upraveno: 2016-08-17 14:57:45
Ahoj,
asi napíšu takovej trošku zmatenej dotaz. Před cca 1,5r jsem prodal svou LS400, nový majitel s ní najel tak do 1000km a od té doby vozidlo stojí. Jsem s ním v kontaktu celou dobu a rozhodl se auto prodat. Přemýšlím, že ho koupím nazpátek, ale nedokážu odhadnout kolik bude stát oprava. Podle mě to může být 1 000Kč ale taky 50 000Kč.

viz [ Link ]

Text z inzerátu:
"Auto ma zavadu na elekroinstalaci (voda vlitla do ,, pojistkovnice,, ) . Vlivem spatneho chladice a uvolneni hadice vlelt proud vody do pojistkovnice, po vymene chladice auto nedobiji a po zahrati spatne jede, trosku cuka, (projevuje se jako napr. spatna vaha vzduchu) mechanicky v poradku. Byla menena Lambda sonda a teplotni cidlo + nekolik dalsich pokusu a vse bez vysledku. Dianostika hlasi cidlo klepani, po delsi chvilce se objevy dalsi chyby a to: Vaha vzduchu a zminena vymenena lambda."

Jde o to, že hodně blbou náhodu při koupi na vozidle praskla příruba a vytekla voda z chladiče, motor i vařil. Provizorně jsem to s novým majitelem opravil, dolili kapalinu, odvzdušnili a vše se zdálo OK, akorát po týdnu se stalo to samé (Měl to opravit ale neudělal to) a od té doby řeší, že autu nedobíjí altík a vozidlo cuká. Altík byl již 3x repasovaný...

Koupit ho nemusím, ale je mi líto auta i majitele a nějak se obávám, že za chvilku skončí auto jako dárce orgánu a nebo někde na vrakovišti...

Nejlepší by bylo najít nějakého elektro JPN guru, který na to po večerech bude mít čas. Něco mi říká, že to stejně bude nějaká blbost, která se hoooodně blbě bude hledat a proto všichni od toho dávají ruce pryč, i Idaho z Rožmitálu...

P.S:
Asi jsem zakletej :).

Š105 po prodeji skončila jako vrak v Kaplici na nádraží
P205 ???
P405 skončil u mamky a ta z něho skoro udělala vrak
MR2 skončila jako vrak po havárce z boku do stromu
LS400 ??

o 17.08.2016, 16:03 | fredh
Koukni na tuning forum. Myslim ze clen beaver a idaho se hrabou hodne v toyotach, tak by ti mozna umeli pomoct...
o 17.08.2016, 16:36 | M.a.R.i
fredh:
Díky, ale stávající majitel to tam už řešil. Idaha znám a ten dal od toho ruce pryč. Respektive řekl, že by to stálo nesmysl :).
o 17.08.2016, 21:33 | AR
Tak jestli voda vlítla do elektra tak to může být oxidace na spojích což by třeba mohlo znamenat vytrhat elektro a dělat nové což by třeba byl balík
o 17.08.2016, 22:20 | xSam
Bejt novým majitelem, tak by mi asi jeblo.
To byla jeho chyba, že mu vylítla ta hadice?

Zeptám se kámoše co je na elektro šikovnej, jestli by se s tím nechtěl poprat.

Je to moc hezký auto a fakt by byla škoda ho nechat umřít.
o 18.08.2016, 08:50 | M.a.R.i | Upraveno: 2016-08-18 08:51:50
No, právě se bojím, že to může skončit výměnou celé elektroinstalace a možná i všech ŘJ. Což z Polska si myslím, že třeba v přepočtu za 10k se sežene. Ale laborování, aby to bylo vše uplně stejné a pak práce bude asi podle mě v normál servisu třeba 15k+. A otázka jestli tam není ještě něco jiného špatně.

Také v opačném případě to může být třeba jenom nějaký blbý kontakt na motoru nebo nějaké konkrétní čidlo.

xSam:
Byla to hodně blbá náhoda. Bylo vidět, že s tou přírubou nijak manipulováno nebylo a plast časem vyžil, byl pak už takový křehký. Bylo to hned za termostatem a nejspíš jak tam byly teplotní šoky, tak se to na materiálu za 17let podepsalo. Ale auto pak odjelo a jezdilo týden bez problému, než se stalo znovu to samé a již byl problém. Takže poprvý blbá náhoda a podruhý už chyba nového majitele dle mě.
Ale je to hodně blbá situace, to je jasný...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3465 sekund.