Navštíveno 6267x

08.08.2016, 21:12 |
xSam Asi mi uz totalne hrabe, ale napadlo me, ze bych ke svym dvoum potvoram poridil dalsi kocku.
Svinucha jedna, je britka. Svinucha dve je kabely hryzajici a vse nicici myvalka.
Mam rad velke kocky, takze savanka je logicka volba.
Kocky jsou prevazne doma, ale v lete travi dost casu na zahrade, kde maji lovecky raj (mysi, ptaci, krtci, mensi psi a buhvi co jeste).
Nemate prosim nekdo s timto plenem zkusenosti? Docela bych byl rad, kdybych konecne mel kocku, ktera by se i pomazlila.
Pripadne nejake doporuceni na jine, zajimave velke plemeno.
Diky moc
xSam

08.08.2016, 21:31 |
xSam Je to zajímavý zvíře, fakt...

bývalka měla asi něco, co hledáš. Taková velká potvora, šedo-modrá, srst jak plyšák. Mělo to snad i nějaké papíry (na technickou to nechodilo). Furt se olizovala, jak byla čistotná (pak z těch svojich chlupů grcala). Je to nějaká rasa na výstavy, nebo co...já jí moc nebral jako zvíře, bo fakt byla tak do vitríny nebo jako štucl...sníh viděla jen z okna, a venku se ani nemuměla moc pohybovat. Nejraději ležela pod radiatorem. Můžu pozjišťovat, co to bylo zač.

09.08.2016, 06:22 |
Pajk Nemusíš, popsal jsi brita. :D
Jj britka... ja mam modrou holku a je to neskutecnej mazel. Ted jsem si na zimu jeste chtel porudit sfinxe, taky jsou pry neskutecne mazlivy

09.08.2016, 08:09 |
xSam Diky, musi to bejt veliky aby ji ty moje neumordovaly.
Mozna sahnu zase po myvalce, uvidime.

U mamky mame britaka, kterej mi dela samy naschvaly.
Pri vymene motoru, mi ten parchat schazoval sroubky do kanalu :D a tvaril se jakoby nic.

09.08.2016, 10:48 |
xSam Knightey, bože jak já tohle znám.
Jsou to prostě strašné potvory, nechápu proč chci třetí kočku.
Užitek z toho není žádnej, jen to žere, kadí a škodí:-D
xSam: hele protoze jsou proste prave takovyhle, jsou svoje a nedaji se ochocit ale pritom to oni moc dobre vedi a maji te omotaneho kolem prstu.
Nejsou doterny nijak extra a moc dobre poznaji kdyz mas na howno naladu a vedi jak se ji zbavit :)
Nemusis je vencit a kdyz jeden den nejsi doma, je jim to uprdele a jsou radi ze maji klid :D kort jak jsou dve.
Taky shanim mainku momentalne k sobe domu. A ted premyslim jestli neporidim rovnou dve potom.

09.08.2016, 11:17 |
xSam Vezmi určitě rovnou dvě, budou spolu a už to máš úplně bez "starostí".
Je vidět, jak ty moje spolu řádí a doplňují se v ničení věcí:-)
Doporučuju pořídit z nějaké ověřené chovné stanice, testované na genetické vady a podobně.
Ta moje byla sice drahá jako prase, ale po šesti letech jsme nebyli ani jednou u veterináře.

09.08.2016, 14:06 |
Mr.Scully | Upraveno: 2016-08-09 14:06:59
Hele něco za něco... já vzal kdysi dvě britský kočky/ségry, aby si spolu hrály a mohly koexistovat v bytě.
Dobrá zpráva: absolutně nic neničí. Nikdy nic neshodily, kabely je nezajímají, všemu se snaží vzorně vyhnout, nikde neškrábou (jen podlaha pochopitelně dostává zabrat). Taky jsou maximálně tichý, nemňoukají a mazlí se přiměřeně.
Blbá zpráva: jednu přestalo bavit si lízat zadek, druhá to od ní odkoukala. Takže teď mají občas hovna v chlupech a nijak jim to nevadí :-D To společné hraní taky neklaplo a víceméně se jedna nudí a vyžaduje pozornost (ne hlasitě, ale otravně ano). Občas jim nesedne strava nebo podestýlka a dají to najevo hovnem v předsíni.
Ale jinak všechny kočky v tomhle topicu vypadají skvěle :) Pořád je to podle mě nejhezčí a nejelegantnější domácí zvíře.

10.08.2016, 18:31 |
RudyV Jak už tu někdo řekl...se Savanou opatrně. Kamarád, také chovatel koček měl kocoura 9-té generace narozené v zajetí a musel si dávat bacha...Jakmile se k němu otočil a nedával si pozor, tak po něm vystartoval a měl ho v noze.Tady by to chtělo více znát konkrétní ,, rodokmen,, co se týká chování a povah. S tím může poradit jen dlouhodobý chovatel a ti jsou většinou v zahraničí. Je to velmi aktivní kočka, která potřebuje hodně prostoru a nejlépe prostornou voliéru. Velmi podobnou, ale menší kočkou je kočka Bengálská. Je velmi krásná, a stejně aktivní, ale dá se chovat v bytě či domě. Bengálky mají 3 typy kresby: tečkovaná, rozetová a mramorovaná. Chovatelé u nás jsou, takže to by nebyl takový problém. A taky...Bengálka je opravdu o hodně levnější než Savana....

10.08.2016, 18:39 |
RudyV Tady jsou bengálci našich známých. A ještě k nim..Občas se narodí světlá mutace, které se říká sněžný begál..

10.08.2016, 18:40 |
RudyV

10.08.2016, 18:40 |
RudyV

11.08.2016, 08:19 |
Ravo | Upraveno: 2016-08-11 08:20:42
Trošku OT: ty s těma tečkama a flekama vypadají jako nějáký hustý šelmy akorát v provedení mini a micro. Už chápu že někdo volal policajty, že se po městě prochází tygr a byla to nakonec kočka.

11.08.2016, 14:53 |
RudyV Lidi někdy rádi přehání....Ale je vidět, že prostě větší kočka je vyděsí a začnou bláznit.

15.08.2016, 22:49 |
RudyV Tak to je když si někdo myslí, že ušetří když si pořídí kočku bez rozmyslu....A to funguje i u nás. Lidi raději kupí kočku bez rodokmenu a myslí, že ušetří....Tak si koupí nějakou kočku od množitele a pak se diví..Znal jsem jednoho kocoura a toho se báli i majitelé....To byl drak...A je to pořád dokola...

17.08.2016, 22:35 |
xSam RudyV mě by zajímalo, jak mám poznat, že se nejedná o množitele a zvířata jsou kvalitní a bez problémů.
Asi jsem se rozhodl znovu pro mývalku, ale netuším jak poznat, že jde dobrého chovatele.
Inzerátů je všude plny, ceny různé.
Nemám rozhodně problém si připlatit i to rád udělám když budu mít jistotu, že bude vše v pořádku.
xSam: no pozoruji uz nejaky pul rok od koho bych vzal kocku. Neni to zadna sranda.
Jinak jeden z vyhlasenych chovatelu v CR -
[ Link ]

18.08.2016, 00:27 |
CRK to je pravda... je to profesionální kadeřník, chovatel koček a profi teplajzník :)

18.08.2016, 11:23 |
RudyV xSam...K Tvému dotazu. Máš pravdu, že inzerátů a chovatelů je opravdu dost a laik v tom pak má trochu chaos. Pokusím se nejdřív vysvětlit ten rozdíl chovatel a množitel. Bude to trochu delší, ale to snad nebude vydit.
Takže MNOŽITEl : Především prodává koťata bez PP ( Průkazu Původu ), Bude sice tvrdit, že nemnoží a koťátka má jen občas, ale to jsou normální kecy ! Množiteli jde především o PENÍZE a zvíře je až někde za jeho ziskem, dovolenou, autem a mnohde ještě dál. Množitel prodává koťata kolikrát už v 6 týdnech věku, takže nejsou ani očkovaná ( jeho tvrzení, že mají kompletní očkování je blbost, v tomto věku se koťata neočkují.).Množitel si Vás domů nepozve, abyste se podívali v čem jeho zvířata žijí a jaké mají zázemí,protože by pravda vyšla najevo a raději koťata, ale i štěňata ( to platí i pro psy) prodávají na benzínkách, parkovištích supermarketů a pod...Množitel třeba pošle fotky rodičů, ale ty většinou kradou ze srtránek a prezentací chovatelů aby zvýšili odprodej svých koťat. Viděl jsem prodávat černé kotě a oba rodiče byly červení ( pro laika zrzavý). Tak to jejich kotě prostě nebylo, protože geneticky je to nemožné ! Ale jelikož ,množiteli genetika nic neříká, tak případné zájemce balamutí. Množitel pro zvýšení svých prodejů kolikrát uvádí ,,čistokrevná bez PP,, Tak toto je pí...vina jak barák, protože není schopen dokázat, že po 3 generace zpět se jedná o to dané plemeno ( nemá rodokmen, takže nemá podle čeho !). Dále množitel prodá kotě a tím to pro něho končí...jestliže nový majitel zavolá, třeba o radu, tak už mu telefon nezvedne a nebo zvedne a oznámí, že se jedná o omyl...A další a asi dost podstatná věc....Kdo si od množitele koupí kotě, tak nemá žádnou jistotu, že má to plemeno které chtěl !!!! Množitel si někde pořídí ,,mainu,, bez PP a klíďo ji nakreje domácím kocourem a koťata prodává jako ,, čistokrevná bez PP,, !!! Takhle to chodí a věř, že je to ještě mnohem horší. Ale pokud budou zájemci co od takových kryplů budou brát koťata, tak množitelé nevymizí..A to samé platí pro psy. Nedávno dávala jedna známá na Facebook fotku její kamarádky...koupila si Německého špice a má krásného Německého ovčáka...Tak asi tak.
A CHOVATEL ?: Tak tam je to něco jiného. Ke každému kotěti dává rodokmen, Ke každému kotěti je smlouva ve které má uvedeno, že s novým majitelem zůstanou v kontaktu , aby měl přehled jak jeho odchov roste p, prospívá a také proto , aby mohl v případě potřeby poradit a pomoci při řešení příp. problémů. Chovatel je povinný dodržovat chovatelské předpisy a zákony a také u některých plemen má povinnost všechny své chovné jedince testovat na genetické nemoci ( 1 test cca 1.000,- Kč), Chovatel každého zájemce pozve k sobě domů, aby se s ním seznámil, popovídali si a aby zájemce viděl jak zvířata u chovatele žijí. A ne každý zájemce který se objeví si kotě odveze. O tom rozhodne chovatel, protože chce aby jeho ,,děti,, měly ty nejlepší podmínky. Zájemce si kotě neodveze hned...po návštěvě u chovatele se domluví kdy si kotě odebere. CHovatel kotě na cestu do nového domova vybaví, ( dostane jídlo na první dny v novém domově, hrčky, mávátka a další drobnosti). Chovatel novému majiteli představí i rodiče koťata, alespoň jejich matku ( tatínek může být půjčený na krytí z jiné stanice), ale i tak je chovatel schopen a udělá to, ukáže tatínka koťat. Kdoze zájemců by chtěl mít opravdu jistotu, tak si může vzít čtečku na čipy. Chovatel musí mít všechna chovná zvířata čipovaná a mají vystaven Europas. Chovatel je ochotný před odjezdem kotěte s novým zájemcem zajít na veterinu kde se nový zájemce sám přesvědčí, že kotě co si veze domů je zdravé.Chovatelé jsou pivinui vést tzv ,,Knihu vrhů,, kde jsou schopni zájemcům ukázat jaká byla porodní váha kotěte, v kolik hodin se narodilo apod.
Když to shrnu, tak chovatelé mají povinnost dodržovat chovatelské předpisy, nařízení, zákon na ochranu zvířat, dbají na kvalitní stravu a asociaci jejich odchovů, neustále zkvalitňují péči o své chovy a na druhé straně Množitelé....NEMUSÍ NIC !!!!
Na toto téma se toho dá napsat opravdu hodně a hodně už bylo napsáno. Je to spíš takové shrnutí a teď je každém co si zvolí...A ještě si dovolím trochu matematiky,protože dost laické veřejnosti si myslí, že chov je dobrý kšeft...
Pořízení chovné kočky : ČR = 25 - 35.000 ,- Kč
zahraničí: od 2.000 Euro výše
Výživa kočky do jejího roku : kvalitní krmivo cca 1.000 - 1.500 ,-Kč měsíčně .
Zapůjčení kocoura na krytí : ČR = 25 - 30.000,- Kč (zhruba stejné jako pořízení kočky)
Tak si to shrneme: Pokud dobře počítám tak 62.000,- Kč ( beru ty nejnižší náklady)
A dále : Narodí se koťata.....
Kontrola na veterině po porodu : cca 500,-
Výživa matky + koťat do 13 týdnů: cca 3.000,- Kč (podle počtu koťata a jejich apetitu)
odčervení + očkování(2x) a vystavení očk.průkazu koťat cca : 2.000,-Kč
Výbava kotěte do nového domova cca: 1.000 - 1.500 Kč.
Nepočítám náklady na výstavy, protožře nejsou povinné pro uchovnění.
A celkem to dělá ....: 67.500,- Kč
A prodej koťat na mazlíka ( 4 koťata) , 1 kotě v průměru 12.000,- Kč = 48.000,- Kč
A pokud dobře počítám tak mi vychází : - 19.500,-Kč
Tak asi takový je to kšeft pokud se to dělá poctivě !!! Pro nás je to koníček a bezvadnej relax. Čert vem prachy, kvůli nim to neděláme !

18.08.2016, 11:30 |
RudyV Knightey-
K Tvému příspěvku...Libora známe od té doby co se začal trochu více věnovat chovu. Má od nás jednu ze svých nejúspěšnějších koček a musím říct, že je to správný chlap ,i když ne ve všem s ním souhlasím a on to ví. Tu reportáž s ním jsem viděl a ten co to točil z něho udělal ,,světového chovatele,,. Prostě média si něco přidají a je to. Chovatel je to dobrý, ale těch je u nás docela dost a hodně chovatelů má i dobré jméno v zahraničí, protože tam jezdí pravidelně vystavovat . Naši chovatelé se s celkem dobrými úspěchu zúčastňují pravidelně Světových výstav, která se koná jednou za rok a pokaždé v jiné zemi. Takže pokud bych to měl shrnout...,,světových chovatelů,, je u nás celekm dost, ale ne každý má možnost mít reportáž v televizi.

18.08.2016, 11:33 |
RudyV A ještě si sem dovolím drze přidat jeden příspěvek..
Pokud by někoho zajímalo jak to máme my a jaké jsou naše odchovy a naše kočky, tak tady je odkaz na Facebook.. Máme ho veřejný, takže není problém se na náš profil dostat. Když si ho otevřete, dejte si FOTKY a potom ALBA. Tam jsou pouze naše fotky a videa. A když budete mít náladu, klidně přidejte i komentář.
Tak pro dnešek snad už dost...a mějte hezký den.
Kdyby jste potřebovali poradit ohledně výběru Mainské mývalí kočky, klidně poradím a doporučím i dobrého a slušného chovatele.

18.08.2016, 11:42 |
RudyV

18.08.2016, 15:18 |
xSam Rudy, rad si necham doporucit chovatele. Svoji myvalku mam od Nelly Ness a kdyz pominu to, ze je to svine, tak za 6let co ji mam nebyl s ni jediny problem - dobry chov nakrizeno pres stovky kilometru. Bohuzel kotata planuji za docela dlouho a buhvi jestli by se povedl hezky kocourek.
S touto chovatelkou jsem byl velmi spokojen, je videt, ze tim zije. A dvouhodinovej pohovor a neskutecne drsna smlouva me fakt dostala. Nemam bohuzel cas litat po republice a proklepavat si chovatele. Doporuceni se v tomto pripade ceni.
Diky moc
xSam

18.08.2016, 16:42 |
RudyV xSam
Tak stanici Nelly Ness znám už od dob co jsme začali s chovem. Adéla s maminkou se tomu věnují maximálně a Adéla je dnes dokonce Hlavní poradkyní chovu Mainských mývalích koček, což svědčí o jejích znalostech a kvalitách.
Napiš mi na mail : RudyV@seznam.cz jaké jsou Tvoje představy o kocourkovi a já Ti pošlu několik stanic o kterých vím, že je tam vše v pořádku a že se chovu opravdu věnují...Třeba zrovna někdo bude mít to co hledáš. A kdyby Tě zajímala naše stanice, tak my máme : AKIRE LITI.cz....Máme teď dvě čerstvá koťata, jednoho kocourka, kterému je 6 měsíců a ještě koťátka čekáme....Jak jsem uvedl...napiš mi na mail a pořešíme.
Jen pro zajímavost,proč maj chovný stanice tak krkolomný názvy?

18.08.2016, 19:26 |
xSam Rudy, dej mi pls tel, zavolam ti. Diky
Máš ho v inzerátu v bazaru,kde prodává koťátka

18.08.2016, 19:35 |
xSam Tam jsou 2, rad bych zavolal Rudymu, nikoliv jeho zene, nez bych ji vysvetlil o co mi jde:-)))

18.08.2016, 20:06 |
xSam S Rudym jsem uz mluvil, tak uvidime...
RudyV: super, dekuji za paradni rozepsani a informace.

19.08.2016, 11:55 |
RudyV Davados
K Tvému dotazu. Každý kdo se rozhodne chovat a založit si stanici je povinen vyplnit žádost o registraci chovatelské stanice. Všechny stanice se registrují ve francii v organizaci FIFe. Je sice více světových organizací (WCF, TICA,RSA..a další), ale FIFe je u nás nejvíce zastoupená. A do té žádosti si chovatel napíše několik názvů jak by chtěl aby se jeho stanice jmenovala. Píše se jich několik, protože se pak názvy prochází v registro a pokud už to určité jméno existuje, tak se vyškrtne a a porovnává se další...Zní to složitě,, ale je to jednoduché, prostě žádný název stanice nesmí být dvakrát. A ty názvy ? Je na každém jaký název si pro svoji stanici zvolí...A je fakt, že někdy jsou ty názvy dost krkolomné...Většinou se volí názvy v anličtině a nebo takové, které jsou pro cizince dobře čitelné a zapamatovatelné....Jinak v cizině zní : WORLD CATS a jinak : OD POTUČKU.....Pokud jde třeba o název naší stanice, tak my jsme chtěli aby ten název pro nás něco znamenal .Jmenujeme se AKIRE LITI.cz. A co to vlastně je ? AKIRE...přečti pozpátku a vyjde Ti jméno naší úplně první kočky co jsme měli: ERIKA. A to LITI ?. Je to taková přesmyčka, protože jme z Litoměřic.
Tak snad jsem Ti trochu osvětlil jak to je . Kdyby jsi chtěl cokoliv vědět,klidně napiš i na mail který tu mám....

19.08.2016, 12:06 |
RudyV Knightey-
Vůbec nemáš zač.Pokud vím odpovím.....
Ještě trochu k těm chovatelům...Může být fakt dobrý chovatel , mít kvalitní odchovy, ale jak nemá promakanej marketing, tak kolikrát jako by nebyl. A je to škoda. Jsou chovatelé co mají možnosti a ty jim hodně pomáhají...Stačí mít třeba kamaráda v nějakých klidně i oblastních novinách a udělá i z průměrného chovatele hvězdu jako blázen...V Itálii je stanice , která má svůj pořad v televizi...Reklama jako blázen a pak to vypadá, že jen oni jsou ti správní a jen oni mají tu kvalitu. A při tom je to stanice od které tady u nás kočku nikdo nechce, protože všichni vědí, že tam jsou kočky jen pro prachy a popularitu...Když nemáš tyhle možnosti, nezbývá Ti nic jiného než zdlouhavou chovatelskou prací se propracovat nahoru. Co to obnáší ? Jezdit po výstavách mít úspěchy a dokola svůj chov propagovat. A není to žádná legrace. Vystavení jedné kočky v zahraničí vyjde na 30 - 35 Euro za den + cesta ( např. Dortmund) + ubytování a vezeš třena 3 kočky...A jsou to jenom výdaje, nic z toho se Ti nevrátí !!! Ale prostě pro svoji propagaci musíš, aby se Tvůj chov dostal ve světě do podvědomí ostatních chovatelů..
Tak takhle to je.