Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Stropní LED svítidla do podhledu

o Navštíveno 3031x o
o 03.08.2016, 10:26 | Octávák
Prosím o radu, mám v obýváku udělaný strop z SDK a v něm vyvedených 6 drátů. Pokoj má rozměry cca 6 x 3,3, což je cca 19 m2. Chtěl bych dát na strop 6 led panelů a nevím, jestli tam mám dát 8 W, nebo raději 12 W. Dráty jsou vyvedeny cca 80 cm od stěn a prostředek je vycentrovaný. Děkuju za rady, případně jestli máte zkušenost s nějakým konkrétním svítidlem, budu rád za inspiraci. Barvu světla budu volit denní bílou a budou stmívatelné...

[ Link ]

[ Link ]

o 03.08.2016, 10:57 | Antonio
resim to same, mam vybrane podobna svetla,ale vse beru z aliexpresu, kdyztak tam kukni. bude to to same, jen za jine ceny. ja bych asi sel do 12w, spis pujde o barvu svetla, kterou vyberes
o 03.08.2016, 11:14 | Octávák
Díky za příspěvek Antonio. Mohl by jsi mi prosím poslat nějaký odkaz? Taky mě to napadlo, ale ještě nikdy jsem od nich nic nebral... Mám trochu obavy, abych nevyhodil prachy vzduchem, když je to víceméně bez záruky.
Já si právě říkám, jestli těch 12w není už moc. Přeci jenom doposud jsem tam měl 1x 20w úsporku a svítilo to dobře, tak si říkám, že by teoreticky 6 x 8w mělo bohatě stačit, ale raději se ptám :)
o 03.08.2016, 14:40 | LukeFab
Doporučil bych vám stmívatelné GU10. Panely jsou dost poruchový. Vyber si klidně 7W z T-ledu ty celkem drží. Furt je lepší kdyžtak vyměnit GU10 jak celý panel u kterýho ti většinou odejde zdroj...
o 03.08.2016, 17:13 | AR
Hele záleží jak moc toho světla od toho chceš. Pokud jen jako osvětlení tak bych řek že klidně 6w postačí. Taky záleží jak je máš rozestoupeny. Tyhle downlighty sem dával do celého baráku a vesměs v 12W. V předsíni 2ks a je to dostatečné. V pokojích mám po 4ech v rozích a jo, světlo stačí pro to abys něco hledal ve skříni apod.

LukeFab: tak pokud odejde zdroj tak je to to nejmenší, vyměníš a jedeš dál. Kdyby odešlo samotné světlo tak ho rozebereš, vyhodíš led pásek, hodíš nový a jedeš dál.

Já nechtěl nechávat zdroje v podhledu (wongovi zas tak nevěřím;)) tak jsem je stáhl do rozvaděče a hodil tam.
o 03.08.2016, 17:26 | LukeFab
AR: Zkoušel jsi měnit pásek v panelu? Jsou to atypy na 36 a víc V,takže leda přebastlit na 12-24V,ale obyč 8mm led pásek se ti tam nevejde. Jo lze koupit jiné trafo,ale to shánění s tím se nevyplatí. GU10 vyměníš jednoduše za jinou a máš to hned.Navíc u bodovek nemáš takový světelný ztráty přes difuzor. U LED panelů bývá bohužel problém v tom,že trafa mají poddimenzovaný,že zdroj jede na víc jak 100% a odejde. Pásek v led panelu jsem ještě nikdy neřešil vždy jen zdroje. Samozřejmě jsou i kvalitní panely,ale ty už jsou prostě jednou tak drahý jak u t-ledu. Bezporuchový řešení je si udělat svítidlo z led pásku + odpovídající profil na výkon pásku + kvalitní zdroj(zdroje mean well mají 2-7 let záruku,nulové reklamace,když nepočítám to,že zákazník zapojí 230V na výstup).
o 03.08.2016, 20:54 | AR
Tak když vemeš downlight od wonga, tak můžeš zdroj zahodit a vzít třeba ten mean well a nadimenzovat dle potřeby
o 03.08.2016, 21:01 | Tuner#2
Máme obývák cca. 4 x 6m a vystačili jsme si ze začátku s 6x 4W GU10 LEDkama. Teď jsem je vyměnil za 7W a světla je to až, až. Moduly, které mají měnič a každý má jiný tvar a velikost montážního otvoru bych nechtěl, takhle vyměníš žárovku a jedeš dál.
o 03.08.2016, 21:56 | rover (WoodTech)
Bereme od T-led ty stmivatelne panely a lidi si to nemůžou vynachválit. Namontovány jsme jich uz několik stovek.... Oproti Ali není cena tak moc a je na to záruka. Ovšem krom toho ze se občas objeví vadné trafo tak na to reklamace nejsou.
o 08.08.2016, 14:28 | Octávák
rover: Hele a jak to pocitově svítí? Myslíš že ty 12W panely jsou dostatečný? Mám vyvedeno 6 drátů ve stropě a trochu si s tím nevím rady :D Teď jsem koukal na nějaký katalog a tam bylo vyobrazeno, že na pokoj 6 x 3 x 2,8 by mělo přijít 15 ks 12W led panelů, což mě přijde šíleně moc... O nějaké úspoře by samo nemohlo být řeč. Ty bodovky moc použít nemůžu, protože mám ve stropu jen 3 cm a většina bodovek potřebuje kolem 5 cm...
o 08.08.2016, 14:51 | rover (WoodTech)
No my v drtivé většině případů kupujem 8W a svítí to jako kráva. Podle mě budou ty 12W v šesti kusech víc než dost. Jezdím často do Prahy tak jestli chceš můžu ti ten 8W půjčit a skus si jeden nebo dva v noci ;-)
Kdyby jsi jich tam dal 15 tak to bude jak rentgen, i to už jsem jednou dávaly.....
o 08.08.2016, 15:03 | Octávák
Tak to bych ti byl hodně vděčný!! :)) Jako jestli mi povíš, že těch 8W bude stačit, tak o.k. Jde mi technicky o to, abych nevyhodil prachy komínem a neběžel za měsíc pro ty 12W :D Nikdo ze známých to nemá, takže to není kde okouknout...

Tady je ten katalog, strana 11...

[ Link ]
o 08.08.2016, 15:14 | rover (WoodTech)
Jedu ve středu, pokud budeš chtít klidně ti dva kousky půjčím ;-)
o 08.08.2016, 16:30 | Octávák
Byl bych rád :) A jezdíš nějak na odpoledne, nebo navečer? Pondělí a středu mám úřední den a musím být v kanclu do 17:00 a neutrhnu se... Kdyžtak pořeším ostatní po e-mailu ok?
o 08.08.2016, 17:11 | rover (WoodTech)
Ok...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3054 sekund.