Navštíveno 5159x

31.07.2016, 11:34 |
tibor Ahojte,
nedávno som kúpil CR-Včko, akurát bola v servise na výmenu oleja (Honda 0W-30) a chalani v honde dali olej až po hornú rysku. Prečo to tak robia? Neviem...
Pred cca 100 km mi robilo regeneráciu DPF filtra a znovu je tam situácia ako predtým keď som išiel do servisu cca 1 cm nad maximum...
Vie mi, prosím Vás, niekto poradiť, čo s tým?
Motor je N22B3, ročník 2010. Ďakujem za každú info.
T.

31.07.2016, 11:39 |
tibor má niekto, prosím Vás, kontakt na chalanov z Honda-club.cz, kto by vedel poradiť? Už som sa tam snažil registrovať asi 50x a stále mi vypisuje, že som nesprávne zadal overovací kód, pritom ho stále správne zadám...tak ja neviem, kde je chyba.
Vďaka

31.07.2016, 11:55 |
fredh

31.07.2016, 11:58 |
tibor fredh: ďakujem, odpísal som na jeden kontakt, zatiaľ sa mi nikto neozval. Možno dovolenka? :-) skúsim ešte niekomu napísať
proč to neřešíš, "nereklamuje" tam, kde ti to dělali? Oni to dělali, oni by měli vědět, proč to tak udělali, ne? Mi neříkej, že ti neodpoví, když se zeptáš...
Já si na i-CTDi měním olej sám, takže netuším, dávám tak do 2/3 mezi risky a sem tam kontroluji hladinu.
U oleje po horní risku nevím, v čem vidíš problém, však je to v rozmezí, ve kterém to má být ne? Více co vím vím bývalo špatně, neb pak klikovka narážela do oleje a pěnila ho a byl problém, tedy obecně u motorů, ne konkrétně tohoto.
No a to DPF nevím, to je na škodu, že je tam více?
Prostě to řeš u nich a hotovo...
olej dávám vždy po horní rysku, neměl jsem hondu aby si aspoň půl litru do výměny nevzala

01.08.2016, 00:05 |
Chris pozri na www.hondacc.eu
Pripadne, vadi ti len po vymene ze mas na zohriatom aute nad rysku oleja, alebo sa to stale zvacsuje ? :)
A ta regenerace probehla za jizdy , nebo to bylo diagnostikou na miste?. Pri regenetaci totiz jednotka dava vic nafty ktera potom shori v dpf a vypali ty saze. Pokud se dela regenerace pres diagnostiku na miste tak te nafty se tam pousti tolik ze se dostane i do oleje. Takze mas olej naredenej naftou.
Asi mas ucpany DPF a stale se ti to snazi regenerovat a jde nafta do oleje... pripadne nejaky cidlo DPF treba

30.12.2016, 10:40 |
tibor hladina (mám pocit) že je stále nad ryskou tak 1 cm aj po 15000km. Regeneráciu mi robí počas jazdy, nerobím cez diagnostiku, tú nemám...
Petura: áno, v honde naliali olej po maximum

30.12.2016, 13:45 |
Chris Asi ta to moc netrapi ked to riesis po 5 mes :-)

30.12.2016, 21:48 |
tibor čoby, furt nad niečím uvažujem, no snáď to tak má byť :-)
Pokud máš olej naředěnej naftou může Ti chytit v turbu.Stalo se mi to

30.12.2016, 23:54 |
tibor Musím skočiť do servisu. Fakt neviem. Turbo ma momentalne najazdene 20000km