Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > HELP: Problém s ledičkou který nedává moc logiku

o Navštíveno 3605x o
o 30.07.2016, 15:53 | Klobouk
Není tu někdo kdo se vyzná v lednicích Samsung?? Ta moje je někdy z roku 2009, přesný typ kdyžtak dodám následně.
Lednice má na předních dveřích základní segmentový LCD display na ovládání,který už zhruba tři roky zpět přestal zobrazovat část segmentů, ale jinak to na funkci nemělo vliv. Ted už ale cca 10 dní náhle lednice přestane chladit a teplota se v ní za pár hodin dostane na stejnou jako je v místnosti (cca 20). Nicméně mrazák který je dole nejen že jede dál, ten spíš ještě přitvrdí a teplotu sem v něm měřil namátkově přes -30. Lednicčka má jen jeden kompresor a ten slyšitelně funguje. Nemá tedy někdo z Vás "diagnostiku na dálku" ze které následně bude možný odvodit cenu opravy a její rentabilitu???

Předem díky.

o 30.07.2016, 15:59 | crestik
no, mám o lednicích hodně slabé povědomí, ale něco mi teoreticky říká, že pokud má jeden kompresor, tak chladí primárně do mrazáku a "zbytkový" chlad se nějak dostává do prostoru pro lednici. Buď je tam nějaká klapka, průduch, nebo něco. Podle mě lednice funguje, a asi bude nějaký problém v tom přenosu chladu. Správně vyhodnotí vyšší teplotu, tak začne valit kompresor, který tlačí jen do mrazáku.
o 30.07.2016, 17:05 | Bart 007
tak horejšek musí mít taky svůj termostat,
když má udržovat teplotu.
o 30.07.2016, 18:57 | Jozzo
Jako crestik
o 30.07.2016, 20:06 | Bart 007
A kdyby tam byla klapka, tak co by ji ovládalo?
:-)
o 30.07.2016, 20:06 | Bart 007 | Upraveno: 2016-07-30 20:07:22
.
o 30.07.2016, 20:21 | crestik
..neříkám zrovna klapka...ale něco, co oba prostory spojuje...nějaký výparník (chladivo "nestíhá" - třeba je ho tam málo), nebo něco. Podle mě je tam stejně jen jeden termostat, a to v chladící části. V mrazáku je tomu hovězímu jedno, jestli je tam -5 nebo -15 :-)
o 30.07.2016, 22:33 | radek.613
Podle mě málo chladiva...kompresor to nahoru nedotlačí, dřív ho odstaví regulace/tepelná pojistka v jeho vinutí... pokud je mrazák dole, tam je mnohem kratší okruh světším objemem chladiva, tak proto ten mrazí normálně. A pokud "přemražuje", je to nejspíš tím, že kompresor jede příliš dlouho aniž by nahoře v ledničkové části dosáhl požadované zimy. Rozhodně ale prostory mrazáku a lednice nejsou fyzicky propojeny na straně prostoru lednice....
o 31.07.2016, 00:20 | cob1,2HTP:)
Z mrazaku se prepousti chlad pres vetrak do lednice. (Ten podle potreby tam jednou za cas foukne) Ten ti mohl zamrznout. Kdy byla lednice odmrazovana naposledy? (Myslim tim na 24h vypnuta) Jde o to, jak si nekdo mysli, ze lednice jsou samo odmrazovaci tak tento vetracek pres zimu v mraznicce se nikdy neodmrazi.
o 31.07.2016, 02:49 | Klobouk
Díky všem za věcnou debatu,nakonec sem se rozhodl vzít do ruky nářadí a zkusit celou ledničku rozdělat, doufaje že se najde jen nějaká drobnost a vyřeším to. Což se nakonec opravdu stalo. Problém se skrýval v kanálku který vede z prostoru mrazáku (ale až v prostoru pod chladícíma žebrama,takže fakt rozebrat a odmrazit úplně komplet) do plastové nádobky vzadu kam má v případně odkapávat voda. No a ten byl zamrdaný drobným bordelem který se tam nejspíš postupně hromadil těch 8 let. Po vyčištění a opětovné montáži to vypadá že snad se stroj zase vzpomatoval a lednice i mrazák vykazují hodnoty v normálu
o 31.07.2016, 15:11 | Rajdlos
Taky máme Samsung a LED číslice také blbě ukazuje, začalo to cca po roce užívání. Jinak tedy zatím chladí.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3369 sekund.