Ahoj vsem, mate prosim nekdo s timto autem zkusenosti? Docela me to zaujalo a cena mi prijde vice nez slusna. Chtel bych pro manzelku. Diky za kazdy nazor. xSam
Ahoj, kolega z práce ho má a spokojený tedy moc není. Výkonově žádný šlágr, spotřeba taky nic extra a jedna z věcí, na které nadává obzvlášť je proměnlivý účinek brzd. I když bude šlapat na pedál pořád stejně, auto zabrzdí pokaždé s jinou intenzitou, což je poměrně dost zásadní problém! Zjišťoval si o tomto chování i něco přímo v Toyotě a bylo mu řečeno, že to tak prostě je.
Tak jsem si k tomu něco načetl, viděl pár recenzí a mé nadšení už trochu opadává. No, musím si to auto vyzkoušet na vlastní kůži, ale myslím, že tudy cesta asi nepovede. Bohužel podobných aut v této cenové relaci moc není.
V této cenové relaci lze domů pořídit tři až sedm slušných bytelných aut bez zbytečných kurvítek a desítek funkcí a komponent které nikdo nechce :-D :-D :-D
Mam Aurise TS 1.6D4D 4/2016, zkousel sem i hybrida a nejak me to moc nezaujalo. Je to ale subjektivni vec. Spotrebou se to hodi tak na mesto, kde se vyuzije kineticka energie, dobrzdovani elektro motorem a ciste elektro jizda. Na delsi cesty je lepsi klasika. Jinak prostorove to neni vubec zly a cenove taky ne. Ale bereme soucasnou produkci novych hybridnich vozidel. To, ze to je spis eco friendly a realne je to spis takovej tvrde zaplacenej dobrej pocit nemuze clovek moc resit :)
Radku, prosím například? Chci to vzít na operák, takže je mi jedno, jestli se tam po čase něco vysype, nebo ne. Manželka jezdí krátké trasy a stěžuje si že současné auto moc žere. Najede celkem cca 30 km denně po 5 km. Nafta nedává smysl, na ježdění kolem komína, tak mě napadl hybrid. Ale zkušenosti s Aurisem jsou opravdu hodně rozporuplné a jak píše kuja a je to spíše auto do města, kde hybrid opravdu vynikne.
Ahoj, nevím jak je na tom Auris Hybrid ale 4 měsíce jezdím v RAV4 Hybrid a zatím teda naprostá spokojenost.
Brzdy naprosto ok - brzdí to stejně, proměnlivý učínek pozoruji možná tak u akcelerace ( přisuzuju ECTV převodovce) i tak je v této kategorii SUV jizdní dynamika nadprůměrná. Spotřeba po 4tis km je pod 6 město a kombinovaná převážně dálnice svižneji kolem 7,5. Akorát ten Auris určitě nemá 2,5l :)