Navštíveno 5191x

25.06.2016, 20:36 |
bafis Byl někdo ?? Zajímá mě jestli to má smysl, jestli se dá koupat, nebo jestli tam není třeba nějak deštivo v tuhle dobu. A jak je to tam cenově atd. Díky
Byl jsem těsně před Vánoci v Dubaji zrvona vloni - 2015.
Jako i jsem jednou zmokl - tedy pady na mě asi 3 kapky :o)
Poprvé za X let co jsem tam byl, tak jsem nosil na večer i košili na tričko :o)
Bylo tam asi 25°C a moře konečně osvěžující... jindy prostě čaj a hnus
Všude Vánoční stromky - což je pro Muslimskou zemi neobvyklé, ale tam v podstatě normálka. Nakoupíš vše za dobrý peníz.
Děsivo tam není snad nikdy :o) ale zase, není Emirát, jako Emirát ;o)

25.06.2016, 21:27 |
bafis Chtěl bych co nejblíž k Dubaji, aby jsme nemuseli daleko z letiště. Jde o to že momentálně máme doma kojence, tak nemužem momentálně nikam dál, tak si to chceme vynahradit na Vánoce.Jsem zvyklej zaplatit vžy jen polopenzi a na oběd pak chodit do místních restaurací a zkoušet, je něco takovýho reálný i tam, nebo je to finančně uplně jinde, než třeba, Turecko, Tunis apd. Jak je to tam s cenama, třeba zmrzliny, coly, nebo taxi. Budeme mít sebou v tu dobu batole, a syna 5 let, tak na co si dát případně pozor. Jo a taky nejsme anglicky mluvící, domluvim se tam německy ??
S batoletem je to fakt super nápad

25.06.2016, 21:53 |
Sau Letiste je v Dubaji prakticky v centru mesta. Neni problem bydlet kusek od neho. Jidlo je v hoteloch pomerne drahe, my sme vzdy chodivali do restauraci (vsemozne cinske, indicke atd.) na ulicach, pripadne pokud byli v apartmanu tak si varili.
Ceny v obchodich prakticky jak u nas, akorat zelenina a ovoce drazsi (logicky).
Taxi je levne, ve dvou a vic lidech, kdyz neni spicka na silnici, nema metro nebo bus smysl, vyplati sa taxik.
Nemecky podle ma vubec. Mozna v nejakych velkych hoteloch, nevim, ale jinak pochybuju.
Nicmene bych ti teda spis asi doporucil nejaky zajezd s CK, pokud resis obdobne veci.

25.06.2016, 22:37 |
Losky Minulý rok v Egyptě s náma byla rodinka s 6ti měsíčním děckem. Upřímně bych jeho nakopal do koulí a jí tam narval štětku od hajzlu:) Nechápu, jak někdo může vzít tak malé miminko do takového horka, hygieny a ještě vědět, že lidi v autobuse a letadle budou nasraní z důvodu "hodně" častého pláče, kde nepomáhaly ani sluchátka s hudbou:(
Mám skoro podobné děcko a jako bych prostě jednu dovolenou oželel aspoň do doby než bude děcko chodit.

26.06.2016, 09:37 |
mrazik | Upraveno: 2016-06-26 09:38:48
Sice kazde dite je jine, ale batole je obcas problem utisit, zvlaste pokud je v cizim prostredi. Moje zkusenost je se zahranicni dovolenou letecky pockat do cca 3 let, kdy si aspon rekne co a kde ho boli. Do te doby je to hadani z koule, co mu muze vsechno byt. Autem napr. do Italie/Chorvatska v pohode, tam rev obtezuje maximalne posadku automobilu.
Ale abych nebyl negativni, jsou pry deti co jsou hodne a nervou - ja je teda neznam, ale prej existujou.

26.06.2016, 11:22 |
Losky Přesně tak. Takhke malé děti prostě pláčou, ale proč je tahat do těchto zemí, kde může slušně trpět i organismus zdravého dospělého člověka? Já když si na to vzpomenu, nakopal bych je do pr...e oba, outdooráky. Všichni je obdivovali a v letadle by jim pak nejraději šlápli na krk

26.06.2016, 21:08 |
bafis Tak mravokárci a doktoři si pokecali, ted k věci...nebo že bych seděl tak 10 let doma na zadku, než budou děti mentálně vyzrálé na to aby mohli do letadla ??
Losky...mimochodem, tam je tou dobou 25 stupnu, tady včera 35, takže bacha na organismus, zdravej dospělej člověku.
Jinak, se synem jsme byli u moře když mu byli 1,5 roku a s neteří jsme kdysi letěli a bylo jí 3 měsíce. V obou případech po předchozí konzultaci s obvodní lékařkou a bez problému.
Bafis pak mi nezbyva nez ti zavidet, protoze toto stesti nas nepotkalo ani u jednoho z deti a vystavovat tomuto stesti cele letadlo jsem se tedy neodvazil.
A proc sedet na zadku, kdyz Cesko poskytuje tolik krasnych mist vcetne nekolika hotelu specializujicich se na rodiny s detmi, kde ani personalu nevadi kdyz dite krici.
My jsme jeli za hranice s detma, kdyz byli vetsi, aby z toho neco meli a neco si pamatovali.

26.06.2016, 21:42 |
bafis Mužu tě ubezpečit že v letadle, ale i jinde byl vždy klid. Co se týká Čech, tak v červenci jedem na Lipno a v srpnu do Krkonoš, takže dík za tip ;-)
2 bafis:
V restauracích je levno, pokud ale nejsi v centru (u Burj Khalify atd.)
Není problém dát za večeři pro dva 160-200 korun českých :o) ale samo to není kdo ví co.
Polopenze zde mají většinou snídaně + oběd - proto píšu o těch večeřích.
Já vždy bydlím v části DEIRA - tam je levno. Kam potřebuji jezdím metrem (ceodenní jízdné) a kam metro nejede, tak taxíkem.
Taky obchoďáky nejsou stejné - v DUBAI MALL nebo MALL OF THE EMIRATES je vše luxusní - tedy i dráhé oproti obchoďáku DEIRA CITY CENTER. Tady jsou třeba stejné obchody, ale výrazně levnější a přitom to je nákupák jako naše Paladium třeba :o)
Ale jinak, k tomu miminku - taky jsem v letadle měl několikrát mimčo - tak jak píšeš ty +/- 6měsíců...
No, opravdu to není moc příjemné, když tam miminko pláče - není kam se s ním schovat a když třeba nejde utišit, je to blbé. Ten let trvá 6 hodin a většina lidí je docela podrážděná - to víš, v letadle je málo místa, máš hlad, nebo žízeň, letušky pomalé a do toho třeba pláče mimčo. O to hůř, chceš-li spát.
Jako lidí lítají s dětma, to jo a nikdo jim v zásadě nic neřekne, ale věř mi - příjemné to není.
O to počasí se však kolem Vánoc fakt nemusíš bát - jak jsem ti říkal, v prosinci tam bývá i chladno.

10.11.2016, 21:15 |
bafis Trošku oživím tohle téma, protože se nám to blíží. Nakonec budeme v emirátu Ajman asi 30 km od centra Dubaje v parádním apartmánu se soukromou pláží, od 20 do 30.12.
Mám ještě pár dotazů, hlavně co se týká financí. Jako kapesný máme k dispozici 2000 euro na prakticky 9 celých dní pobytu - když odečtu první a poslední den. Bude to dost ?? Mám možnost eura prohodit na dolary v pěkným kurzu - má to smysl když tam budu nakkupovat a platit jejich měnou ?? Máme v plánu se spíš s dětma povalovat na pláži a pár vejletů, možná kouknout na trhy a koupit pár povinných fejků příbuzným :) nic velkýho nakupovat nebudem, spíš by jsme chtěli vzít děti do Legolandu a na delfíny, cesty do Dubaje máme zdarma několikrát za den hotelovým mikrobusem, takže další položka budou jen večeře a pití. Co jsem koukal tak vstupy na atrakce jsou docela natažený - ale nejsme na Mácháči no.
Díky za každou užitečnou radu...

10.11.2016, 22:54 |
Sau | Upraveno: 2016-11-10 22:56:15
Smarja za co bys tam chtel utratit beznyma nakupama pres padesat litru?? :-)
Jinak ja sem tam na spouste mist s kartu neuspel - proste je nebrali, tak s tim pocitaj. Ale pokud sa budete pohybovat v "lepsich" kruhoch tak to mozna nehrozi.
Atrakce su pomerne drahe a pocitaj ze bude plno. Doporucuju kupit, pokud je v nabidce, predbihaci vstupenku, bo ta ujistuju ze ta mistni bubaci, neustale ta s ni predbihajici, budu neskutecne srat :-)

11.11.2016, 00:10 |
bafis Kartu používat nebudu, nechám jí jako nouzovku. Povezu hotovost. Ono když do Legolandu pujdu s ženou a dětma, tak vlezný vyjde na 5000, zaplavat s delfínama startuje na trojce, aquaparky litr na osobu atd...oni pak prachy lítaj.
2 Sau: my sme tam boli v lete a naopak, cash som videl/potreboval len na jednom jedinom mieste :-)

11.11.2016, 06:34 |
Sau Asi mame kazdy jine prority :-) Sem si tam musel 3x dovybirat penize, bo me proste pokazde dosly, pac sem kartu proste nezaplatil...