Navštíveno 2755x

Ahoj lidi, uvažuji o koupi druhého auta do rodiny a manželce se líbí Megane rv2008, 1,5 dCI, cca 118tis najeto. Co si myslíte? Příp. na co si dát u tohoto auta pozor? díky za rady a tipy...
u tohoto motoru dát pozor na kvalitu nafty a především preventivně udělat šály..... Já to podcenil :-(
Ojetého francouzského naftového ropáka dobrovolně do rodiny? Asi by mi musel 2,5m 150kg vážící dealer renaultu držet pod krkem nůž a zároveň mi lámat nohu, abych to koupil.... vyhlášenost dCi na potřebu konat generálky motoru podobně často jako výměnu oleje je notoricky známá....

25.01.2016, 14:57 |
svity01 | Upraveno: 2016-01-25 14:58:29
když ne frantíka, jaká volba? kolem 80tis kč (max 100tis kč)
ale zase s rozumnými km, což se bohužel trochu vylučuje...
K čemu bude sloužit? jaké trasy? kolik ročně? velikostně stejně jako Megane? Hatch? Kombi?
Doufám, že radek.613 má ny mysli opravdu jen vozy s motorem 1,5dCi.
protože například já mohu zase prohlásit, že jsem od roku 1995 do roku asi 2009 jezdil skoro se vším, co mělo motory HDI a SRDT od pežotů. A kdybych si měl nutně dnes vybrat ojetého dýzla, tak jedině s HDI 2,0 80/103kW nebo zatracovanou 1,6HDI 80kW, kterou jsem samosebou měl taky. A pokud se někdy něco podělalo na frantíkovi (výhradně jenom pežoty, nikdy tonesouviselo s životně důležitým orgánem, jako je tomu u některých jiných věhalsných značek od sousedů.
Čili, pokud chceš auto stejně pohodlné a levné, jako je Megane, klidně zvažuj něco od Pežotů 307HDI, 308HDI, ale za málo peněz i 407 HDI. Kdybych to měl upřesnit, tak mojue auta najížděla za tři roky (to byl v té době rakouský lízink) cca 180 - 220tkm. Pravda, měl jsem je nová, vždy jezdila do autorizáku buď v Linzi nebo do Federal v Praze, nikdy jsem se nestaral, co dělají a co tam lejí a nikdy s nimi nebyl sebemenší problém. Jako =říklad mohu uvést nezmara P406 80kW HDI, který šel do věčných lovišť následekm totáoního vybydlení díky kamarádově manželkce, který jej ode mě koupil a na kterém se ona vyučila na trati 4+4km denodenně. Ale na šrotiště dojel po svých a motor vrněl jako namlsaná kočka. Bohužel, zbytek auta se už nedal nazvat autem, ale i tak převodovka, motor, poloosy, brzdy atd byly ve výborném stavu- Jenže kastle a vnitřek (zničený od čoklů) vzaly za své díky stylu jízdy "Pane doktore, že vy jste se zase kochal".
K zatracoivanému motoru 1056 HDI 80kW jen tolik, že ve cca 150tkm se mi rozsvítil FAP, dolilo se jakési aditivum u nás v Bludově v Agrega servisu a další majitel, který jej ode mě koupil se mi po roce vyznával z radosti, jak mu pežotík parádně slouží. Motor jako švýcarský cíbule, zbytek taky. Snad jen sedačka řidiče byl ve 180tkm na můj vku dost prosezená, ale bůhví, kolikmto auto mělo vůbec najeto.
Totéž motor 2,0HDI 79kE FAP, kterého jsem mlě v P 807 - z očí mi šel v cca 270tkm a co ten nadělal služeb! Kolik tun kamení mi odvozil na skalku, v létě v zimě bez sebemenší poruchy mimo stahovačku PZ okna, kterou mi vyřešili v garanci a jednou kouslá IMOB. Odpojit baterku an půl hodujny atradá.
Toliko moje zkušenosti dýzly od pažoutů.
Ještě musík k 307: lidi ji zatracují a díky tomu ji jde koupit za bábu. Má ji holka z práce, sice benzín 1,6 (= motor jako v Rencku) a to auot zná jen 10+10km do práce z práce, má najeto asi tři bamibilony km a jezdí jako dráha. Kupodivu, funguje i eltkrika, díky které si vybudoval P307 nevalnou pověst.
Co říkali u nás v servisu, tak 1,5 dCi se dává i do mercedesů.
Auto bude jezdit hlavně dálky 50+50 km, 12-15x do měsíce,
takže musí být nafta a chci pro manželku něco většího. Asi se více přikláníme k P307, ale spíše 1,6 obsah.

26.01.2016, 12:53 |
iwi Měl jsem Megane 1,5dCi 74kw rv.2004 a s motorem nikdy sebemenší problém, je fakt že elektriku uměla zlobit (stahovaní okýnek občas dělalo co chtělo), ale jinak jen běžný servis. Kupováno s 80k km a najezdil jsem na něm cca dalších 80k než šel s domu.
Taky jsem majitelem dieselfrantika 1.6hdi a i po nejakych 6 letech co ho nam a skoro 200tkm jsem stale spokojeny. Spotreba za celou dobu co ho mam 4.9l podle PC. Servisni naklady mimo spotrebni veci opravdu minimum.

27.01.2016, 12:09 |
Ferro Ja mam megana2 r.v.03 1.5 dci 60kW uz 7 let najel jsem s tim 80t km a jsem spokojen. Resil jsem tlacitka v karte prasklou stahovacku okna a zadni kotouce jsou i s loziskem takze jsou celkem zbytecne drahy..
Servisuju sousedce Megane 2007, 1.5dci 78kw, která ho má od nova, nyni najeto 240tis km. Vstřiky a turbo původní, jediný co jsem ji na motoru preventivně vyměnil byli ojniční ložiska a to ve 200tis km. Jinak všechny "vetší" závady co jsem řešil: teklo do dveří - přetěsnil jsem repro, vyřešeno. Zlobil motorek topení, výměna za nový, a svítil Airbag, vyřešeno nakalibrováním konektoru pod sedačkou řidiče a dále tlačítko na otevíraní oken odešlo.