Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > dotaz zboží aliexpress

o Navštíveno 6605x o
o 21.01.2016, 12:48 | tomi666
Poradí někdo jak to chodí při zakoupení věci z aliexpress? Koupil jsem poprvé věc, díl do mobilu, 13.1. zásilka dorazila do Česka, kam kde netuším. Mám jen číslo zásilky jaké mu bylo přiděleno tam někde v Čajně. Od té doby se nic neděje. Trvá to tak dlouho? Kde to boha jeho leží? Měl jsem za to, že to dorazí do ČR, převezme pošta a doručuje. Díky za jakékoliv info.. Už jsem nervozní, neb to nutně potřebuji :))

o 21.01.2016, 12:49 | Midnite
nervózní nebuď... Semtam to trvá delší dobu... Mně zásilka ležela v ČR i měsíc :)
o 21.01.2016, 13:04 | EFCA
trvá to dlouho, protože to může ležet někde v celním skladu
o 21.01.2016, 13:12 | DaveX
Jaké máte zkušenosti se zásilkami dražšími, než 25 EUR, na které se musí platit clo? Čeho si nejvíce všímají a co pouštějí? Uvažuji o koupi čelovky, ale je přes limit. S clem a tím jejich poplatkem 94 Kč už to tak výhodné není.
o 21.01.2016, 13:17 | HIGHTOWER
Prvně kouknou na cenu na balíku, pokud ji tam odesílatel uvede. No a pak tuším ne každý balík jde na rentgen a mají katalog, pod co to zařadí a kolik to může stát. Výzvou tě a musíš doložit, kolik jsi za to zaplatil a tím to dopočítají. Mě balík lehký plast 50x70 cm, cena byla 3000,- Kč, na balíku neuvedena a bylo mi to dodáno poštou, holt zrovna tento neřešili. Je to kus od kusu, štěstí vs. dejme tomu smůla...
o 21.01.2016, 13:19 | HIGHTOWER
Jinak Alliexpres je vlastně takový čínský ebay ;-) Pokud bereš od ověřeného prodávajícího, je to v pohodě :-)
o 21.01.2016, 13:21 | Lufas
JJ občas to trvá dlouho. jinak pokud nedorazí, můžeš normálně otevřít spor jako na Aukru:-)
o 21.01.2016, 13:51 | EFCA
Já mám ještě zkušenost, že záleží i na velikosti balíku - čím větší, tím větší samozřejmě budí pozornost. Já zatím platila clo jen za jeden balík, hodnota zboží 160 USD.
o 21.01.2016, 16:49 | AR
tomi666: jak ti to jde? jako obyčejné psaní? Nebo doporučeně? Pokud k tomu máš klasické tracking číslo XXYYYYY atd. tak se dá dohledat normálně na stránkách pošty [ Link ] a tam uvidíš kde je, pokud to jde jako obyčejný balík tak to ani nemusí dojít, záleží jakou máš tam u vás poštu, třeba tady na to pošta docela sere, je to obyč tak nemají problém to snad i hodit někam do kanálu a je jim to jedno, když si stěžuješ že podle sledování zásilka už měsíc leží někde v čr ti jen odseknou že sis měl připlatit.
o 21.01.2016, 18:10 | Lufas
Jojo jak pise ar, dokonce ji vidis i kdyz jeste neni v cr, kazdopadne prodejce na ali davaji odkaz na sledovani u nich.
o 21.01.2016, 18:15 | Dexter
Zrovna ted jsem neco na ali kupoval, priplatil jsem si DHL 9$. minuly ctvrek rano mi prodejce potvrdil odeslani, k veceru od DHL zprava ze mi v pondeli doruci a fakt v pondeli balik doma :)
o 21.01.2016, 19:46 | AR
jj dhl je fajn ale občas docela drahé když bereš něco za pár babek a dhl ti skočí třeba 50usd
o 21.01.2016, 20:25 | Rajdlos
Jj DHL je fajn hlavne od doby, kdy si uctuji 500 za deklaraci i za soukrome zasilky.
o 22.01.2016, 08:49 | duke
DHL je pěkně na hov**, balík z DE přes DHL, v CZ předám z DHL na jejich partnera DPD a vrátil se do DE jako nedoručitelný. Tak jsem pátral, v době doručení byla manželka doma, prý pokus o doručení 2x, ani jednou oznámení do schránky (RD). Tak volám na DPD, že to vrátili do DE, kde odesílatel musel prý platit pokutu za vrácení zásilky. A dozvěděl jsem se, že DHL nepredava DPD v jejich propojení systémů telefonní čísla zákazníků u balíků, tak mi nemohli si zavolat....
Nastalo to, protože jsem ani u jedné společnosti neuspěl s reklamací.
Takže jistota není u žádné společnosti.
o 22.01.2016, 09:07 | mr.brain
Asi se zeptám jak retard, ale lepší jeden dotaz než žít zbytek život v hlouposti :D

Pokud má zboží i s dopravou cenu pod 22 € a jedná se o dovoz (tj. ze třetí země, třeba Čína), pak by logicky nemělo dojít k vyměření DPH ani cla. Proběhne ale i tak celní řízení, kdy je nutné doložit doklady na to, co to je, že se jedná o zboží neobchodního charakteru atd.? Tj. bez ohledu na cenu (2 €) se stejně člověk nezbaví poplatku za proclení (DHL, pošta atd.)?
o 22.01.2016, 09:28 | DaveX
Já se kukal tady: [ Link ]
o 22.01.2016, 09:51 | HIGHTOWER
mr.brain:

ano, i když tam bude cenovka třeba 1€, 1$, tak pokud balíček zrovna vyberou na rentgen a zjistí tam např. nějaký šperk nebo třeba digitální foťák, tak budou chtít doklady k tomu. Ono jinak by mohl každý posílat balík s nízkou uvedenou hodnotou na balíku a přitom obsah by byl za tisíce.

Je to prostě o štěstí, zda balík jde na podrobnější zkoumání nebo ne... 10x to třeba při ceně 100 € nejde a rovnou ti to doručí a když je to něco za 50€, tak to jde na rentgen a platíš. Tak to je no...
o 22.01.2016, 12:45 | AR
mr.brain: ten poplatek a celé celní řízení nastane jen pokud bude balík označen za hodnotnější a překračující limit pro bezcelní odbavení. Šlo mi třeba tričko co bylo jako gift, a stejnak šlo na rtg, ale samo pak dorazilo bez poplatků.
o 22.01.2016, 15:13 | EFCA
ad DHL: čekali jsme na firemní balík z UK, spěchali jsme na to a balík stále nikde... Když jsme po něm začali pátrat, tak jsme zjistili, že leží v celním skladu a na cosi čeká. Po mém dotazu, jak je možný, že čeká v celním skladu, když je to zásilka v rámci EU a opatřená všemi potřebnými doklady (což mi sami potvrdili), následovalo jen zmatené mlčení. Na to, kolik ta služba stojí, bych si teda představovala jinou kvalitu...
o 22.01.2016, 15:13 | CRK
Pokud se chceš vyhnout dokládání ceny u zboží malé hodnoty, tak nejlepší možností je, aby už odesílatel na zásilku připevnil fakturu, objednávku nebo doklad zaplacení... A pokud to nebude úplnej blábol, tak to projde v pohodě...
o 22.01.2016, 15:27 | tomi666
Jako mávnutím kouzelného proutku se to pohlo. Dnes se dívám na stránky pošty podle původního čísla zásilky a hle, dnes si ho převzala do přepravy. I tak díky za info.
o 22.01.2016, 18:20 | Rajdlos
Taháme přes DHL hodně zboží a kvalita služeb šla do háje úplně, Balík z US je tu za cca 3 dny, pak to leží bez povšimnutí další týden na celnici, kvůli tomu, že celní deklarace nestíhá, tak je to již skoro rok, každý balík musím urgovat telefonicky.
o 22.01.2016, 18:34 | HIGHTOWER
Holt klasika, vývoj jde dopředu - i já, co neumím anglicky díky Google překladači nakoupím kdekoliv na netu ze zahraničí - tak je to více a více využívané nakupování ze zahraničí a stát nestíhá. Pořád se šetří na špatných místech a utrácí tam, kde netřeba - úředníky na blbosti, potřebné lidi na celnice ne...
o 22.01.2016, 18:39 | Lufas
Ja uz jsem dokonce od bratrance slysel ze zna nekoho na poste kdo dokaze balik urychlit..to uz vypovida ovsem ze..
o 23.04.2016, 11:51 | NEMO
Nemá někdo přehled, kolik si účtuje UPS za proclení? Balík cca 230$. S dph a clem tak nějak počítám, ale předpokládám, že si budou účtovat něco navíc za to proclení. Nebo doporučení, co vyjde nejlépe z UPS/DHL/FedEx/TNT?
o 23.04.2016, 19:59 | AR
dhl 500Kč
o 23.06.2016, 09:48 | BATMAN
Muzu poprosit nekoho znaleho aby mi vysvetlil vzkaz od prodejce?
Je to 14 dni co jsem neco objednal a pred tydnem mi dosel email ze prodejce zbozi odeslal.
Dnes dosel tento vzkaz:
hi my friend
fowarder tell us parcel hold by custom and maybe return back to us.
let us resend 1pc for you
3-5 days later can track status.
tracking number: RX629706666CH
Ja vzkaz pochopil ze jim to jejich posta z nejakeho duvodu (asi jejich chyby) vratila a ze to budou posilat znova.....?
[ Link ]
o 23.06.2016, 09:57 | Martyn
Forwarder = dopravce.
Údajně mu dopravce tvrdí, že zboží zadrželi celníci a vrátí ho k němu, takže ti ho posílá znova. Za 3-5 dní by měl začít fungovat tracking nr.
Zdá se mi to divné ale, když zboží zadrží celníci tak kontaktují tebe přímo..
o 23.06.2016, 11:21 | AR
tak zřejmě to stopli ještě při odbavení z místa destinace. Taky se mě to stalo u SJCAMu, přepravce zboží přebral ale následně zastavil a vrátil odesílateli skrz baterku
o 23.06.2016, 12:06 | Martyn
Aha, to se mi nikdy nestalo tedy.. Dobré vědět.
o 23.06.2016, 13:59 | BATMAN
Nechal jsem si poslat bezdratovou nabijecku v cene 17ti dolaru,takze netusim v cem by mohl byt problem.....
o 23.06.2016, 21:45 | Rajdlos
Mně napsali to samé a kecali, zboží neměli, tak si tohle vymysleli, aby nahnali čas. Mně napsali, že zboží bylo uvedeno bez hodnoty, proto ho vrátili, když jsem chtěl tracking, samo výmluvy.
o 25.07.2016, 13:36 | BATMAN
Dalsi kontrolni dotaz:
Uz od 1.7 CACESA pise:

01/07/2016 5:33
(France) Arrival at border point in the destination country
Dnes je 25. a stale beze zmeny.
Chapu to dobre ze zbozi uz bylo doruceno do CR a lezi mesic v celnim skladu az na nej dojde rada?
Diky za odpoved.
o 19.09.2016, 13:20 | BATMAN
Tak ani po 3 mesicich jsem se balicku nedockal.
Od 1.7.2016 se na cacesa nic nezmenilo.
Otevrel jsem dispute a byly mi vraceny penize.
Muj dotaz je,zda se (pokud balik neni ztracen) nakonec opravdu dostane na mou adresu a ja budu mit timpadem zbozi gratis,nebo ma prodejce nejakou moznost balik otocit a vratit na svou adresu?
o 19.09.2016, 13:34 | AR
Hele pokud se pošta nerozhodne jej zahodit tak je teoreticky možné že ti jej nakonec doručí, ale spíš v to nepočítej. pošta má ve svém systému takový bordel že je občas zázrak že něco dojde. Ale pokud ti to dojde tak to budeš mít grátis, pokud to dobrovolně prodejci nepřiznáš.
o 19.09.2016, 16:06 | BATMAN
No problem je v tom ze nejsem moudrej z ty vety :
01/07/2016 5:33
(France) Arrival at border point in the destination country

Nevim zda to znamena ze balik doputoval na CZ hranici a akorat mu 1/4 roku nikdo nedal CZ cislo nebo proste lezi nekde mezi Francii a CZ.
No dam tomu jeste mesic a kdyztak objednam za draho v CZ.
o 19.09.2016, 16:20 | jedla
stalo se mi jednou,že mi vrátil z aliexpressu peníze a balík došel za 3 dny,ale to mi tracking no. ukazovalo že balík je pořád v číně,takže gratis
o 19.09.2016, 19:11 | AR
No já jednou sledoval balík kde najednou skočilo "doručeno" ale podle pošty na opačném konci republiky :D prachy vrátili.

batman: tak objednej od jiného prodejce za levno
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.4221 sekund.