Navštíveno 6604x

Poradí někdo jak to chodí při zakoupení věci z aliexpress? Koupil jsem poprvé věc, díl do mobilu, 13.1. zásilka dorazila do Česka, kam kde netuším. Mám jen číslo zásilky jaké mu bylo přiděleno tam někde v Čajně. Od té doby se nic neděje. Trvá to tak dlouho? Kde to boha jeho leží? Měl jsem za to, že to dorazí do ČR, převezme pošta a doručuje. Díky za jakékoliv info.. Už jsem nervozní, neb to nutně potřebuji :))
nervózní nebuď... Semtam to trvá delší dobu... Mně zásilka ležela v ČR i měsíc :)

21.01.2016, 13:04 |
EFCA trvá to dlouho, protože to může ležet někde v celním skladu

21.01.2016, 13:12 |
DaveX Jaké máte zkušenosti se zásilkami dražšími, než 25 EUR, na které se musí platit clo? Čeho si nejvíce všímají a co pouštějí? Uvažuji o koupi čelovky, ale je přes limit. S clem a tím jejich poplatkem 94 Kč už to tak výhodné není.
Prvně kouknou na cenu na balíku, pokud ji tam odesílatel uvede. No a pak tuším ne každý balík jde na rentgen a mají katalog, pod co to zařadí a kolik to může stát. Výzvou tě a musíš doložit, kolik jsi za to zaplatil a tím to dopočítají. Mě balík lehký plast 50x70 cm, cena byla 3000,- Kč, na balíku neuvedena a bylo mi to dodáno poštou, holt zrovna tento neřešili. Je to kus od kusu, štěstí vs. dejme tomu smůla...
Jinak Alliexpres je vlastně takový čínský ebay ;-) Pokud bereš od ověřeného prodávajícího, je to v pohodě :-)

21.01.2016, 13:21 |
Lufas JJ občas to trvá dlouho. jinak pokud nedorazí, můžeš normálně otevřít spor jako na Aukru:-)

21.01.2016, 13:51 |
EFCA Já mám ještě zkušenost, že záleží i na velikosti balíku - čím větší, tím větší samozřejmě budí pozornost. Já zatím platila clo jen za jeden balík, hodnota zboží 160 USD.

21.01.2016, 16:49 |
AR tomi666: jak ti to jde? jako obyčejné psaní? Nebo doporučeně? Pokud k tomu máš klasické tracking číslo XXYYYYY atd. tak se dá dohledat normálně na stránkách pošty
[ Link ] a tam uvidíš kde je, pokud to jde jako obyčejný balík tak to ani nemusí dojít, záleží jakou máš tam u vás poštu, třeba tady na to pošta docela sere, je to obyč tak nemají problém to snad i hodit někam do kanálu a je jim to jedno, když si stěžuješ že podle sledování zásilka už měsíc leží někde v čr ti jen odseknou že sis měl připlatit.

21.01.2016, 18:10 |
Lufas Jojo jak pise ar, dokonce ji vidis i kdyz jeste neni v cr, kazdopadne prodejce na ali davaji odkaz na sledovani u nich.
Zrovna ted jsem neco na ali kupoval, priplatil jsem si DHL 9$. minuly ctvrek rano mi prodejce potvrdil odeslani, k veceru od DHL zprava ze mi v pondeli doruci a fakt v pondeli balik doma :)

21.01.2016, 19:46 |
AR jj dhl je fajn ale občas docela drahé když bereš něco za pár babek a dhl ti skočí třeba 50usd
Jj DHL je fajn hlavne od doby, kdy si uctuji 500 za deklaraci i za soukrome zasilky.

22.01.2016, 08:49 |
duke DHL je pěkně na hov**, balík z DE přes DHL, v CZ předám z DHL na jejich partnera DPD a vrátil se do DE jako nedoručitelný. Tak jsem pátral, v době doručení byla manželka doma, prý pokus o doručení 2x, ani jednou oznámení do schránky (RD). Tak volám na DPD, že to vrátili do DE, kde odesílatel musel prý platit pokutu za vrácení zásilky. A dozvěděl jsem se, že DHL nepredava DPD v jejich propojení systémů telefonní čísla zákazníků u balíků, tak mi nemohli si zavolat....
Nastalo to, protože jsem ani u jedné společnosti neuspěl s reklamací.
Takže jistota není u žádné společnosti.
Asi se zeptám jak retard, ale lepší jeden dotaz než žít zbytek život v hlouposti :D
Pokud má zboží i s dopravou cenu pod 22 € a jedná se o dovoz (tj. ze třetí země, třeba Čína), pak by logicky nemělo dojít k vyměření DPH ani cla. Proběhne ale i tak celní řízení, kdy je nutné doložit doklady na to, co to je, že se jedná o zboží neobchodního charakteru atd.? Tj. bez ohledu na cenu (2 €) se stejně člověk nezbaví poplatku za proclení (DHL, pošta atd.)?

22.01.2016, 09:28 |
DaveX
mr.brain:
ano, i když tam bude cenovka třeba 1€, 1$, tak pokud balíček zrovna vyberou na rentgen a zjistí tam např. nějaký šperk nebo třeba digitální foťák, tak budou chtít doklady k tomu. Ono jinak by mohl každý posílat balík s nízkou uvedenou hodnotou na balíku a přitom obsah by byl za tisíce.
Je to prostě o štěstí, zda balík jde na podrobnější zkoumání nebo ne... 10x to třeba při ceně 100 € nejde a rovnou ti to doručí a když je to něco za 50€, tak to jde na rentgen a platíš. Tak to je no...

22.01.2016, 12:45 |
AR mr.brain: ten poplatek a celé celní řízení nastane jen pokud bude balík označen za hodnotnější a překračující limit pro bezcelní odbavení. Šlo mi třeba tričko co bylo jako gift, a stejnak šlo na rtg, ale samo pak dorazilo bez poplatků.

22.01.2016, 15:13 |
EFCA ad DHL: čekali jsme na firemní balík z UK, spěchali jsme na to a balík stále nikde... Když jsme po něm začali pátrat, tak jsme zjistili, že leží v celním skladu a na cosi čeká. Po mém dotazu, jak je možný, že čeká v celním skladu, když je to zásilka v rámci EU a opatřená všemi potřebnými doklady (což mi sami potvrdili), následovalo jen zmatené mlčení. Na to, kolik ta služba stojí, bych si teda představovala jinou kvalitu...

22.01.2016, 15:13 |
CRK Pokud se chceš vyhnout dokládání ceny u zboží malé hodnoty, tak nejlepší možností je, aby už odesílatel na zásilku připevnil fakturu, objednávku nebo doklad zaplacení... A pokud to nebude úplnej blábol, tak to projde v pohodě...
Jako mávnutím kouzelného proutku se to pohlo. Dnes se dívám na stránky pošty podle původního čísla zásilky a hle, dnes si ho převzala do přepravy. I tak díky za info.
Taháme přes DHL hodně zboží a kvalita služeb šla do háje úplně, Balík z US je tu za cca 3 dny, pak to leží bez povšimnutí další týden na celnici, kvůli tomu, že celní deklarace nestíhá, tak je to již skoro rok, každý balík musím urgovat telefonicky.
Holt klasika, vývoj jde dopředu - i já, co neumím anglicky díky Google překladači nakoupím kdekoliv na netu ze zahraničí - tak je to více a více využívané nakupování ze zahraničí a stát nestíhá. Pořád se šetří na špatných místech a utrácí tam, kde netřeba - úředníky na blbosti, potřebné lidi na celnice ne...

22.01.2016, 18:39 |
Lufas Ja uz jsem dokonce od bratrance slysel ze zna nekoho na poste kdo dokaze balik urychlit..to uz vypovida ovsem ze..

23.04.2016, 11:51 |
NEMO Nemá někdo přehled, kolik si účtuje UPS za proclení? Balík cca 230$. S dph a clem tak nějak počítám, ale předpokládám, že si budou účtovat něco navíc za to proclení. Nebo doporučení, co vyjde nejlépe z UPS/DHL/FedEx/TNT?

23.04.2016, 19:59 |
AR dhl 500Kč
Muzu poprosit nekoho znaleho aby mi vysvetlil vzkaz od prodejce?
Je to 14 dni co jsem neco objednal a pred tydnem mi dosel email ze prodejce zbozi odeslal.
Dnes dosel tento vzkaz:
hi my friend
fowarder tell us parcel hold by custom and maybe return back to us.
let us resend 1pc for you
3-5 days later can track status.
tracking number: RX629706666CH
Ja vzkaz pochopil ze jim to jejich posta z nejakeho duvodu (asi jejich chyby) vratila a ze to budou posilat znova.....?
[ Link ]
Forwarder = dopravce.
Údajně mu dopravce tvrdí, že zboží zadrželi celníci a vrátí ho k němu, takže ti ho posílá znova. Za 3-5 dní by měl začít fungovat tracking nr.
Zdá se mi to divné ale, když zboží zadrží celníci tak kontaktují tebe přímo..

23.06.2016, 11:21 |
AR tak zřejmě to stopli ještě při odbavení z místa destinace. Taky se mě to stalo u SJCAMu, přepravce zboží přebral ale následně zastavil a vrátil odesílateli skrz baterku
Aha, to se mi nikdy nestalo tedy.. Dobré vědět.
Nechal jsem si poslat bezdratovou nabijecku v cene 17ti dolaru,takze netusim v cem by mohl byt problem.....
Mně napsali to samé a kecali, zboží neměli, tak si tohle vymysleli, aby nahnali čas. Mně napsali, že zboží bylo uvedeno bez hodnoty, proto ho vrátili, když jsem chtěl tracking, samo výmluvy.
Dalsi kontrolni dotaz:
Uz od 1.7 CACESA pise:
01/07/2016 5:33
(France) Arrival at border point in the destination country
Dnes je 25. a stale beze zmeny.
Chapu to dobre ze zbozi uz bylo doruceno do CR a lezi mesic v celnim skladu az na nej dojde rada?
Diky za odpoved.
Tak ani po 3 mesicich jsem se balicku nedockal.
Od 1.7.2016 se na cacesa nic nezmenilo.
Otevrel jsem dispute a byly mi vraceny penize.
Muj dotaz je,zda se (pokud balik neni ztracen) nakonec opravdu dostane na mou adresu a ja budu mit timpadem zbozi gratis,nebo ma prodejce nejakou moznost balik otocit a vratit na svou adresu?

19.09.2016, 13:34 |
AR Hele pokud se pošta nerozhodne jej zahodit tak je teoreticky možné že ti jej nakonec doručí, ale spíš v to nepočítej. pošta má ve svém systému takový bordel že je občas zázrak že něco dojde. Ale pokud ti to dojde tak to budeš mít grátis, pokud to dobrovolně prodejci nepřiznáš.
No problem je v tom ze nejsem moudrej z ty vety :
01/07/2016 5:33
(France) Arrival at border point in the destination country
Nevim zda to znamena ze balik doputoval na CZ hranici a akorat mu 1/4 roku nikdo nedal CZ cislo nebo proste lezi nekde mezi Francii a CZ.
No dam tomu jeste mesic a kdyztak objednam za draho v CZ.

19.09.2016, 16:20 |
jedla stalo se mi jednou,že mi vrátil z aliexpressu peníze a balík došel za 3 dny,ale to mi tracking no. ukazovalo že balík je pořád v číně,takže gratis

19.09.2016, 19:11 |
AR No já jednou sledoval balík kde najednou skočilo "doručeno" ale podle pošty na opačném konci republiky :D prachy vrátili.
batman: tak objednej od jiného prodejce za levno