Navštíveno 3113x

17.01.2016, 11:58 |
Komba Zdravim všechny a mam prosbu ohledně kamerovýho systému:) Něco předběžně sháním do garáže a dílny aby měl člověk trochu lepší pocit,protože tam přeci jen neni kolec s hráběma:D Vůbec se v tom nevyznam,elektronika jde mimo mě,ale vim co bych chtěl.Minimálně 3 kamery s wifi přenosem,funkce ukládání dat,přehrávání atd.,možnost sledovat přes tablet kdybych do budoucna koupil,nějaký alarm nebo upozornění pohybu zda je to možný,noční vidění,berevný,možnost mít kameru venku pod střechou,jednoduchost,výdrž:) Jestli se v tom někdo vyzná a poradí,budu rád,ale nechci aby mě někdo balamutil šmejdem a chtěl se nakrmit:D Cenově do 10 000kč Děkuju
garáž a dílna je u baráku a nebo někde úplně mimo?
Ja bych asi zacal prehodnocenim vstupni investice.
V teto cenovce je to, co od toho cekas prakticky nerealizovatelne nebo to bude uplna sra*ka.
Vzhledem k tomu, ze to bude muset nekdo namontovat, nakonfigurovat atd atd, pokud si to neudelas sam, tak ti cast rozpoctu veme jen toto a se samotnym HW se tam s cenou nevejdes. Pokud bych pocital, ze potrebujes 3x kameru, nejake zaznamove zarizeni, rozumny hdd, nejake wifi ap/klient, kabelaz...

17.01.2016, 18:32 |
Komba Montáž bych si provedl sám,to zručnej sem a bratranec je šikovnej IT,tak by jsme to snad naladili:) Dílna je hned od baráku,takže dosah max 20m.Viděl jsem nějaký sety viz.
[ Link ] ale je toho vážně dost a jak píše Ghofig,nerad bych se spálil nekvalitní čínou a nepoznam pořádně zda je to wifi.Zase úplně bezva pecka kvalitu nečekam,že poznam že má člověk holuba u nosu,ale mělo by být vidět o koho jde:)
3x kamera po cca 2.000,- Kč -
[ Link ] A záznamové zařízení bys měl doma a nebo v dílně?

17.01.2016, 20:21 |
War Jestli jseš zručnej, tak to nedělej po wifi, ale dotáhni ke kamerám kabel

17.01.2016, 20:58 |
camron | Upraveno: 2016-01-17 20:58:54
Taky shanim na barak kamerovy system. Zaroven chci koupit NAS. Uz uz jsem NAS objednal...ale chci se zeptat. Da se nejak kamerovy system propojit s NAS? Abych neporidil a za nejaky cas, az se bude realizovat kamerovy system, jsem nezjistil, ze to nema to a to rozhrani, tu a tu pripojku...?

17.01.2016, 21:04 |
HIGHTOWER | Upraveno: 2016-01-17 21:05:19
NAS připojíš do sítě přes router a no problém připojit kamery. Kamery nezapojuješ přímo do NAS, ale do routeru např.
viz. obrázek :-) jen místo IPCorderu bude NAS

Je potřeba si ujasnit, k čemu to má sloužit. Kamery jsou jedna věc, další je třeba uložení záznamu. Pokud bude ZZ v garáži "jen tak", tak není problém ho zlikvidovat. Mít ho doma a přenos z kamer po WiFi taky není to pravé. Neznám prostředdí, ale pokud se lze od kamer dostat do baráku "neviditelně", tak bych dal kabely a ZZ domů, poku to nejde, nechal bych ZZ v garáži v nějaké nedobytné pokladně a do baráku natáh kabel nebo v nejhorším WiFinou. 10t není moc, ale dá se začít ZZ s jednou kamero a další doplnit později.

17.01.2016, 22:05 |
Komba ZZ by bylo v baráku,aby se na to dal snadněji připojit počítač nebo nějaký ten disk.Kabelem to nechci,docela těžká montáž a hafo metrů,z toho bych vykvet,to radši budu spát v dílně se vzduchovkou:D Asi by stačili i dvě na začátek,jedna dílna a druhá na dvůr.Vykradli nás když jsem měli ještě dřevěný vrata a před pár lety,ale člověk nikdy neví.Něco teda co by se dalo později modifikovat by bylo fajn.A to že někdo rozbije kameru,tak už to stejně bude nahrávat a bude snad viděn a zaznamená se to,snad k tomu ale nedojde:)
U tebe bych to vážně řešil drátově, stejně musíš vyřešit napájení kamer. Jednu kameru v rohu v dílně u stropu a hned to nad ní vrtnout na půdu a druhou venkovní stejným způsobem. Do budoucna pak případně přidávat. Pak je otázka na co nahrávat, dělaj se kamery s paměťovou kartou, ale když ti někdo urve kameru, tak to vezme i s ní nebo pak nahrávací zařízení s diskem. Z dílny do baráku asi nemáš husí krk co? Co jde, tak určitě kabelem.
Kamery i zabezpečovačky děláme běžně, to není problém, ale cenově bohužel někde jinde. Kamery Hikvision a zabezpečovačka Jablotron.

18.01.2016, 08:58 |
AR camron: tak třeba nas od synology má aplikačku pro připojení kamer, ovšem musí ty kamery být kompatibilní. Pak ti stačí je mít v sítí, v nas nakonfigurovat a už ti to jede.

18.01.2016, 16:47 |
iwi Synology je v klidu, já osobně bych měl spíš strach z toho propojení 2 budov kabelem, ano prodražilo by se to, ale volil bych optiku...
2 nebo 3x kameru (4-6.000,- Kč)
[ Link ] 1x NAS server (2.500,- Kč)
[ Link ] SW podporuje kamery Hikvision
[ Link ] disk např. 2 TB (2.100,- Kč)
[ Link ] nějaký ty kabely, montážní matroš dejme tomu tak 500-1.000,- Kč?
S 2 kamerama se vejdeš v pohodě, se třema tak nějak lehce přes. Počítám, že nějaký switch už máš, případně je to otázka do 500,- Kč

18.01.2016, 20:46 |
Komba Mezi rohy baráků jsou asi dva metry skok,což by se dalo přemostit trubkou v které bych to vedl nebo to už je otázka situace.Kolik tak zhruba stojí metr kabele abych si to mohl spočítat?A je možno mít ZZ s diskem na půdě,kam bych jednou za měsíc došel vymazat zbytečnej materiál nebo když by se něco náhodou stalo?Asi bych to nakonec nepotřeboval mít na počítači někde :)

19.01.2016, 08:44 |
AR Tak pokud to bude NAS, tak na půdě klidně, a chodit k němu nemusíš, stačí se připojit kompem v síti. A stejné to bude asi u těch extra záznamových krabiček.
Tak bych to řěšil já. Kamery vrtnout na půdu, vše drátově, na půdě nahrávací zařízení, do něj akorát potřebuješ napojit internet a pak stačí mít v dílně noťas nebo mobil a vše ovládáš přes wifi. Na půdě potřebuješ elektriku, ale to asi taky neni problém. Záznamy se přemazávají automaticky.
Tak bych to řěšil já. Kamery vrtnout na půdu, vše drátově, na půdě nahrávací zařízení, do něj akorát potřebuješ napojit internet a pak stačí mít v dílně noťas nebo mobil a vše ovládáš přes wifi. Na půdě potřebuješ elektriku, ale to asi taky neni problém. Záznamy se přemazávají automaticky.

19.01.2016, 19:28 |
Komba Tak se asi tedy budu držet toho návrhu s půdou a dá se to tam.To se snad do desíti vejdu:)
Asi to vypadá,že další tuning dílny proberu opět s Petrem,dělaj snad všechno:D