Navštíveno 4663x

Co s tím? Při spuštění nabíhá win, pak blikne toto a konec, nic nepomáhá, obnova, kontrola, nic :-(
PC jsem vypnul, nic se nainstalovalo, nic nedělal, a teď toto :-(

Umřel HDD, pokud ještě jede tak zálohovat co jde a koupit novej.
tak to jsi mě potěšil tedy :-(
PC je v záruce ještě, tak musím pořešit, co s tím, s daty na disku... :-(
muze, ale NEMUSI to byt mrtvy disk. klidne muze jit o poskozeny file system, zavadec atd...
disk bych vykuchal, pripojil do druheho pc, zkopiroval si data, zkusil na to pustit chkdsk s opravou chyb a pak to pripadne pomoci HD Tune pod systemem nebo pres Hirenss Boot CD otestoval na vadne sektory...
OK, disk každopádně napřed chci přetáhnout data, a pak začnu řešit, i když je to v záruce, tak buď to půjde a nebo hodím na reklamaci...
Taky bych sázel na mrtvý disk, ale třeba mně to takhle končilo jednou v případě, že moje SSD mělo nějaký divný firmware, kde mělo nastaveno, že asi po 1000 nabootování skončí (nechápu, ale bylo to tak). Upgrade firmware SSD a jelo to jak víno.

29.11.2015, 23:19 |
maresk | Upraveno: 2015-11-29 23:20:12
jukni do Biosu na nastavení, jestli se Ti nepřeklopilo AHCI na IDE/ATAPI, ev. zkus přehodit, zda to nastartuje, pokud ano, je v háji ovladač na 100%, pro jistotu si stáhni něco, co umí přečíst info ze SMARTu a zkontroluj disk :-)
edit: kdyžtak na to můžu juknout, ale časově to vidím nejdřív úterý večer :-(
aktuálně napřed přetáhnu data a pak budu laborovat, neb už to bude celkem jedno, je v záruce...
Zkusím po přetažení dat co jst poradili, díky moc a dám vědět :-)))
Mr.Scully: - klasické kurvítko, stejně jako na tiskárnách, aby SW šly do kytek po např. 5.000 stránkách, přitom je plně funkční, ale to by sis nešel koupit novou...
By mi jeblo, 21.8. mi skončila záruka a PC v háji, nenaběhne mi ani BIOS, čím by to mohlo být? Disk přes USB funguje, C: jsem naformátoval, ale není jak nainstalovat, když BIOS je mrtvý. Poradíte?

28.08.2016, 22:20 |
AR těžko říct, deska, procák, paměti, vga....pípne to aspoň?

28.08.2016, 22:48 |
Chris skus vytiahnut na chvilu baterku z dosky.
jak jsem to přečetl, už jsem chtěl napsat to samé co Chris :-) Stalo se mi to stejné...vytáhl jsem baterku asi na 5-10min a naběhl. Že prý zůstala nakopnutá nějaká komunikace mezi CPU a nějakýma sběrnicema, nebo north/southbridgem, či co.
Měl jsem něco podobnýho a hrozně špatně se to diagnostikuje (modré smrti, pak už ani x-krát nenaběhnul BIOS, pak po čase najednou naběhnul atd.)... u mě tak na 30% deska a na 70% procesor, ale zjistit to není jak, takže asi vyreklamuju obojí a uvidím :-D

29.08.2016, 10:21 |
Bucci Hightower: sorry ale řešíš problém od cca prosince 2015 a pak napíšeš, že ti skončila záruka 21. 8.? To mi hlava nebere, proč to neřešit hned...
Za mě to vypadá na mainboard... ale určitě bych zkusil (pokud je možnost a kromě tý baterky) vyndat a na jinym pc vyzkoušet procák a paměti
Bucci: Nejspis se jedna o jinou poruchu a mozna i na jinym stroji :)
Bucci: v prosinci jsem to vyřešil, tam stačil reinstal PC a šlapalo v pohodě, do včerejška... Byl jen vadný closter na disku...

29.08.2016, 15:52 |
Bucci Aha, OK, ale vyznělo to jinak....

29.08.2016, 16:37 |
HIGHTOWER | Upraveno: 2016-08-29 16:39:44
Tak po vyndání baterie na desce a jejím vrácení a po zapnutí začne oranžově blikat tlačítko zapínání PC a dál nic... Tak nějaká konečná, zkusím vygooglit, co to indikuje...
Chyba baterie, no, koupím novou a uvidím
[ Link ]
Neskutečný story...
Tak byl v háji disk. V servise mi dali nový, rozdělili na C: 200 a D: 800 GB (jak jsem chtěl), na 200 je WIN, na 800 jsem kopíroval data z externího a po zkopírování 570 GB se to seklo a chyba disku. Tak jsem D: naformátoval, dal znovu kopírovat data a po 570 GB se to zase seklo a chyba D: :-D Tvl, to nemá chybu... Teď to provádí nějakou kontrolu, no, stejně to bude na <>.
Já si koupit trpaslíka, tak ne že mi přes noc vyroste, ale vyroste už při cestě dom z obchodu :-D
Poradí mi někdo spolehlivý program na kontrolu disku, obnovu poškození disku bo co a druhá věc,
jaký spolehlivý disk 1 TB na data a jaký asi bude stačit 120 GB SSD disk na systém a programy?
Děkuji, už se tomu jen směju, nemám sílu bejt nasranej...
co tento SSD Intel 540s 120 GB (mě bude stačit kapacita), hlavně záruka 5 let a to já fakt s mým štěstím užiji...
[ Link ] A disk na data WD RED
[ Link ] ?
HDD si asi budu kupovat tenhle
[ Link ] ale dela se i mensi
[ Link ] treba na pctuningu tyhle levny ACA Toshiby dost doporucovali.
SSD mam Samsung 850 evo 120 gigovej a spokojenost.