Navštíveno 10525x

19.09.2015, 14:39 |
camron | Upraveno: 2015-09-19 14:41:23
Vzhledem k tomu, že nic nepomáhá...modlitby, různé spreje, výhrůžka zabitím, atd., tak přemýšlím, čím vypudit kunu...
1/ nějaké vnitřní čidlo pohybu - sepne ho hlodavec pohybem a spustí např. klakson
2/ natahat po motorovém prostoru nějaké kabely nebo mřížky pod proudem - mrcha se bude chtít dostat do motorové části a dostane prdu a třeba si to po pár pokusech rozmyslí?
BMW kdysi nabízelo tohle (
[ Link ] ), ale nemůžu k tomu bohužel více dohledat.
V elektru se nevyznám - kdo ano, myslíte, že by bylo něco z výše uvedeného proveditelné?

19.09.2015, 19:52 |
Ravo já kuny na půdě zahnal elektroplašičem do fy Format1 z Křenovic. Mají i verzi pro auta, šel bych do toho...
[ Link ]
Mám nějakou elektroplašičku a cajk, dřív mi žrala izolaci na kapotě, teď dobrý.

20.09.2015, 18:04 |
vomy7 Jako nademnou, elektroplašičku s měnícím tonem zvuku, od tý doby klid.
Ještě pomáhá napatlat místa, kudy může kuna vlézt do auta naftou - ale zapatláváš si všechno a musí se to opakovat.

21.09.2015, 07:05 |
jok3r chudak mechanik, draty pod proudem :D
nakonec zabral kunoplašič :-)
camron: jaký? máš odkaz na konkrétní typ? taky mi ta mrcha leze pod kapotu a rve tu izolační deku a volně pobíhající pes po zahradě jí vůbec nevadí
[ Link ] Mam to ve 2 autech a co to tam je, tak kuna v motoru nebyla (tuktuk). Treba najdu na.rano kolem auta, ale dovnitr nejde. Nevyhodou jsou u tohoto typu kratke kabely - musel jsem si je nastavit.

26.01.2016, 11:38 |
DaveX Mi kuna vyžrala celou izolaci a už tam nechodí :)
Takže se ozývám po roce...kuna se v autě (ani v jednom) již neobjevila...takže to funguje.

06.02.2017, 11:34 |
Jozzo | Upraveno: 2017-02-06 11:35:14
mr*ka kuna sežrala nové zapalovací kabely a podtlakové hadičky...

06.02.2017, 11:35 |
Jozzo a ještě si z toho udělala i spižírnu mr*ka jedna

06.02.2017, 11:38 |
DaveX | Upraveno: 2017-02-06 11:38:41
Stalo se někomu, že by kuna, nebo nějaká jiná svině (možná kočka) okousala anténu? Já jsem nevěřil svým očím. Mám normálně ukousnutý kousek antény... Octavia 2.
nebyly to děcka? :-)
Jinak mi někdo poradil, ať pověsím do motoráku takové ty voňky do WC za pár kaček a občas vyměním. U mě to asi zafungovalo, vyžraná izolace se už nerozšiřuje.
antény uplně běžně ohlodany od koček.. ja tu naší i viděl u toho...
Jozzo: za mě má kuna palec nahoru - mrtvej krtek, dobrej krtek!
DaveX: jo, antény u O2 jim chutnají, taky jsme jí měli rozkousanou. A ještě zničila zadní stěrač, jak se drápala na střechu

28.01.2018, 15:31 |
Alig Zdar chlapi. Nechce se mi zakládat nové téma. 2 měsíce zpět mi nejspíš kuna přežvejkala kabel ke svíčce. První kabel jsem nenafotil,ale byly tam vidět i dirky od zubů. minulý týden jsem zjistil,že mám zase v háji další nový kabel a opět ten samý válec viz.foto. Je to od kuny? Nebo to může být třeba vadnou cívkou? Díky

28.01.2018, 15:31 |
Alig

28.01.2018, 15:32 |
Alig Nějak se nechce zobrazit foto :(

28.01.2018, 15:51 |
Alig
jasná kuna :) vždycky si vyberou nové a nejdražší kabely a instalace

28.01.2018, 15:58 |
Alig Že si ta ku.a vždycky vybere ten samý válec co minule :D asi si vyrobím nějaký kryt přes ty kabely.

04.02.2018, 11:32 |
Alig Už mi z toho je.ne... Ráno že pojedu pro ženskou do nemocnice a auto nejde nastartovat.Otevřu kapotu a ejhle!

04.02.2018, 11:34 |
Alig Četl jsem tu,že pomáhá tohle -
[ Link ] Pro jistotu ještě vyrobím nějaký krycí plech přes ty kabely.

04.02.2018, 12:39 |
Lubak Deramax funguje, osobne ho mam v pergole kde parkuju auta a je klid
Neparkuješ náhodou čumákem proti nějakému křoví/porostu? Kolega mlě tohle u paneláku s Twingem - co den, to sada kabelů, hodně drahý denní provoz francouze :-D :-D :-D Prostě klasický zimní scénář - přijel k večeru domů jako jeden z posledních, strčil auto do řady ostatních aut, teplý předek proti živému plotu..no a ze zeleně vylezl hlodavec a šup do tepla k motoru a na "marcipán" VN kabelů. Spreje, vlasy, kožich z prasáka - bez účinku. Tak že dá elektroplašič...než ho stihl koupit, jednou přijel jindy než obvykle, našel místo u chodníku blíž ke vchodu, široko daleko žádné křoví/zeleň...a hle, ráno bez závad :-D Plašič tam tedy už má, ale neparkuje u zeleného...

05.02.2018, 20:59 |
Alig | Upraveno: 2018-02-05 21:00:48
Parkuji proti zděnému plotu,kde široko daleko nic není :D jen jedna lípa. Je to v ulici mezi barákama a kolem parkují i sousedi a všichni auta ok,jen já to vždycky od..ru :D asi ji nevoní moje auto. Tygří lejno je možná dobrá volba,ale v krámě se koupit nedá :D leda,že bych tam na..al já :D Objednal jsem tu plašičku viz link,tak doufám,že už bude klid. Pro sichr ještě vyrobím kryt přes ty kabely. Nebo tam natáhnu malorážku :D Lovu zdar