Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Domaci projektory

o Navštíveno 10276x o
o 08.07.2015, 18:40 | Martyn
Posledni dobou vcelku vazne premyslim ze si udelam radost podobnou hrackou - mam vcelku obri obyvak a moje milovana 50ka plasma uz prestava stacit, nejspis bych si ji chtel nechat na nejake zpravy a obcas tv a napadlo me na strop jakoby pred tv dat stahovaci platno a projektor na filmy.. Ale nehodlam za to davat 100tis:) projektor nekde kolem 20tis, ono to pak stejne naskace s drzakama a platnama atd..
Nejake zkusenosti? Koukal jsem na test od dtestu, tam vypada rozumne Benq W1300, ale tady v tomto ( [ Link ] ) srovnani ho zvalcovala o dost levnejsi Optoma (kterou v dtestu vubec nemeli btw).
Ted uz jsou zase o rok novejsi generace..

o 08.07.2015, 18:53 | Martyn
Nejvaznejsi kandidat - Optoma 141 [ Link ]
za ty prachy (ca 15) pry total pecka, zna nekdo?:)
o 08.07.2015, 23:22 | Losky
Vypadá to fakt pěkně
o 08.07.2015, 23:55 | Tuner#2
Montoval jsem 131čku a opravdu to byla slušná podívaná, takže bych se toho nebál. Benq nebrat, pokud něco jiného, tak bych se poohlédnul po Epsonu, ale tam jsou full HD dražší - teda alespoň v době kdy jsem se v tom pohyboval profesně.
o 09.07.2015, 08:43 | M.a.R.i | Upraveno: 2015-07-09 08:46:58
Martyn:
možná Ti to poslouží jako inspirace. Když se dělaly sádroše, tak jsem do stropu nechal udělat kastlík kam vložím elektrické plátno Celexon 300x169 [ Link ] (btw koupen vystavený kus z sbazaru za 4k s poštou :). Ženská jich prodávala víc, třeba ještě nějaký bude mít nebo můžu předat kontakt.

Plátno zakryju dřevěnou lištou bíle lakovanou, která bude mít uprostřed drážku z které plátno bude vyjíždět, tudíž k němu bude v pohodě přístup.Lišta bude pouze na šroubech, které budou schovaný záslepkou.

Projektor bude umístěn na poličce na zdi, kam je přivedena EL, HDMI, 2xnet a 2xhusí krk. Na poličku dám ještě nějaké knížky nebo něco, aby nebyl vidět. Nechtěl jsem ho mít na zdi apodobně, jelikož na projektoru ani na plátně není nic krásného...

foto k příspěvku  od M.a.R.i

o 09.07.2015, 09:11 | Martyn
Tak jsem to zlehka nastudoval a asi do toho skocim..
Udajne projektory uz jsou dneska za tyhle koruny ok, problem je s "promitacim prostorem" - zatemneni a hlavne bile steny a stropy (ja mam cely obyvak bily). Ale delat si z bytu kobku kvuli par filmum do roka se mi fakt nechce:)
Asi tomu dam sanci a uvidime no:)
Mari to vypada fakt pekne a za ty prachy elektrika parada, ale 3m uz je skoro dost:o) ja pocital tak 2m sirku, ale vlastne proc asi ne, koukat na to budu ca z 4-5ti m, mrknu jeste na nejake doporuceni z jake dalky jaka uhlopricka..
S umistenim projektoru ani platna vice mene problem mit nebudu..
o 09.07.2015, 09:45 | M.a.R.i
Martyn:
nabízela i menší plátna. Já k tomu měl navíc menší bonus. Kupoval jsem to 2.největší s tím, že to největší nemá a k mému překvapení mi dorazilo tohle, takže jsem byl potěšen :).

Jinak co se týče vzdálenosti projektoru a plátna, tak je super tenhle web (snad to odpovídá skutečnosti) [ Link ]

Já se budu dívat na plátno zhruba z 3,5m :). Chtěl jsem mít plátno dál (víc u protilehlé zdi), ale to by již musel viset projektor ze stropu a to jsem necthěl...
o 09.07.2015, 09:59 | Martyn
ALe joo asi proc ne, kdyz uz tak uz:) zeptej se pani tedy jestli nema jeste jedno, pripadne kontakt?
o 09.07.2015, 10:02 | M.a.R.i | Upraveno: 2015-07-09 10:03:09
777 582 545,728 493 598
speedydejv@seznam.cz

Tvrdila mi, že to moje plátno je nový, ale podle mě to byl nějaký vystavený kus. Motor i obal 100%, projekční plocha bez chybičky. Akorát byly zažloutlý plasty (stářím, ne kouřem :)).
o 09.07.2015, 21:23 | Tuner#2 | Upraveno: 2015-07-09 21:24:27
Šíře 3m bych se na 4-5m vůbec nebál. Při kvalitním HD zdroji to bude paráda.

M.a.R.i.: Moc pěkný, pak nahoď final ;)
o 10.07.2015, 08:39 | johanik
Tak koukám, že přípravu na projektor jsem holt podcenil :( ještě že soused vedle to má vyřešeno, tak se holt vetřu vedle :D
o 10.07.2015, 11:34 | PAVELK
jsem se tu nakazil a tu Optoma HD141X objednal :-) uvidíme jak recenze lžou :D
o 10.07.2015, 12:32 | M.a.R.i | Upraveno: 2015-07-10 12:32:57
Tuner#2: Tvé pochvaly si vážím :). Ale hotovo bude tak do 2-3měsíců, alespoň doufám. Rekonstrukce měla být původně za 2-3měsíce a už je to 12 :/.
o 10.07.2015, 16:05 | Kapka (M)
hele dotaz..jak jsou na tom ty dnešní projektory s hlučností?..kdysi jsem měl nějaký doma pujčený..a hluk toho chlazení lampy byl teda dost obtěžující..při koukaní na film by mě to asi za chvilku dost vadilo..
o 10.07.2015, 16:25 | Tuner#2
Kapka: a byl to home cinema projektor? Pokud ne, tak data projektory musi mit vetsi nsvitivost = vetsi naroky na chkazeni = vetsi hlucnost. U home cinema projektoru a pri hlasitosti aparatury +/- jako real mluvene slovo jsem nezaznamenal mnikdy problem.
o 10.07.2015, 17:03 | Kapka (M)
Je možné že to byl dataprojektor..měl jsem ho pujčený z nějaké firmy/školící mistnost/ na víkend
o 10.07.2015, 23:44 | oranger
Zrovna plátno řeším taky, může někdo poradit?
Chci něco do sdk podhledu, tak 125" (max cca 3m šířka ) el. roletový.

Narazil jsem na tohle, líbí se mi ty napínací lana, nemělo by se to kroutit.
[ Link ]

ale je to docela darda.

K tomu jsem chtěl Epson EH-TW5200

o 13.07.2015, 20:36 | PAVELK
Tak koukat se na to dá, ventilátor je ale docela hlučný

foto k příspěvku  od PAVELK

o 13.07.2015, 20:57 | Leveler
Taky mě svrbý prst na spoušti:)
o 14.07.2015, 18:51 | Martyn
Tak jdem na to:) optoma hd26 + celexon pro el. 280cm:)

foto k příspěvku  od Martyn

o 15.07.2015, 14:31 | PAVELK
Martin: tak jak proběhla zkouška
o 15.07.2015, 21:53 | Martyn
Vcera jsem byl trochu rozcarovanej, popsal bych to asi jako ty - koukat se na to da, ale cekal jsem vetsi pecku..
Dnes jsem si trosku pohral s nastavenim a je to o dost lepsi, kazdopadne to chce poradne zatemneni (v reseni), treba jen rozdil venku sero / tma je propastny. Ale stejne na plasmu to samozrejme nema a asi at to naladim / zatemnim jakkoliv mit nebude..
Kazdopadne ostrost je SUPER, na 1080p jde fakt koukat z pul metru:o
Ale hlucna je i ta 26 tedy, vic nez jsem cekal:(
Nakonec jsem si to bouchnul do pracovny, nechtel jsem nejak zasadne kuchat obyvak a tady budu mit preci jen vic prostoru si s tim pohrat..:)
Kazdopadne jsem si vsiml ze mi cas od casu vypadavaj "pixely", zrejme to ale bude mit souvislost s low cost 15m hdmi kablem:o) nic uplne zasadniho, ale kdyz hledam tak si obcas vsimnu..
o 15.07.2015, 22:24 | M.a.R.i
Martyn: Koupeno od ty baby jak jsem To daval kontakt? Jaka byla cena? Taky si mel zasly plasty na platne a ovladani?
o 15.07.2015, 22:33 | Martyn
Jojo diky ti:) jsou dokonce tady od nas z vidlakova, dobra nahoda:) tak zasle to trosku bylo, ale to bych pricital spis tomu uskladneni ve stodole:D
280x158cm za 4.300.. Na elektriku si myslim super prize..
o 16.07.2015, 07:39 | PAVELK
Včera jsem Koukal poprvé venku a paráda, ten hluk ventilátoru zmizí jen sousedi asi neměli moc radosti když byl vypuštěný Kraken :))
o 16.07.2015, 10:02 | M.a.R.i
Martyn: Není zač, cena je vážně parádní. Přemýšlel jsem, že bych si nějaký koupil do zásoby, ale na co :).
o 16.07.2015, 10:57 | Martyn
He, no to fakt nevim na co:) kazdopadne te zbavim pokuseni - stejne uz zadne velike nema, posledni jsem vzal ja..
Pavel safra jako venku to musi byt bomba, tam i nejakou tu ztratu kvality ozelis co:) to mas nejaky mobilni? To vzdycky odmontujes a preneses i platno?
To platno je fajn, nechal jsem ho napul vysunute a rozdil nesmysl seda zed / platno:)
Ale co jsem zatim nerozchodil - propojeni s pc - mam v kompu GK s mini hdmi, pres redukci na normalni hdmi do AVR Yamaha a z toho do projektoru, ale nejak mi to nechtelo pri prvotnim testu slapat.. PC sice projektor nasel, ale projektor nezobrazoval:(
Stejne to mam z MMC (Xtreamer --> AVR --> Optoma) a funguje to..
o 16.07.2015, 11:06 | Martyn
Juhu uz jede i pc:)

foto k příspěvku  od Martyn

o 16.07.2015, 18:09 | PAVELK
Mám stojanovku, bude to jen na použití venku

o 16.07.2015, 18:11 | PAVELK

o 16.07.2015, 18:12 | PAVELK
Dá se koukat i když není úplná tma, atmosféra jak v letním kině
o 09.10.2015, 22:20 | Milhauzz
Budu teď domů řešit taky projektor, 141X vypadá fajn, jsou i nějaké další tipy po zkušenostech?
o 12.01.2016, 11:27 | AR
M.a.R.i: neměl bys detailní fota toho kastlíku na plátno? idálně i s rozměry :D teď dodělávám stropy tak bych tam tu přípravu sfoukl.
o 12.01.2016, 16:38 | M.a.R.i
AR: Divný, nepřišlo mi do mejlu,že si citoval mojí přezdívku....

Každopádně kastlík můžu změřit, akorát jde o to jaký koupíš plátno :).
o 12.01.2016, 16:59 | Jozzo
a tohle je opravdu tvuj email? panx@nemam.cz
o 12.01.2016, 20:58 | M.a.R.i
Jozzo: to je fakt :). Zapomnel jsem, ze z urciteho duvodu jsem si smazal kontaktni udaje :). Diky za info.

AR: A ja jeste ani to platno v kaszliku nemam, nejak neni chut a mam ruku v sadre :)
o 12.01.2016, 22:08 | AR
M.a.R.i: hele předběžně jdu do stejného plátna a než se definitivně rozhodnu a objednám tak mě zajímají rozměry ;) a když tak nějaká inspirace ;)
o 20.01.2017, 08:28 | M.a.R.i
AR: sorry, jsem si toho nevšiml :). Jinak já po roce jsem nainstaloval :).

Ještě mi teda chybí na liště krytky na šrouby a přetřu jí latexovou barvou co mám natřený strop, aby se to více slilo a tolik to nerušilo.

o 20.01.2017, 08:29 | M.a.R.i

o 20.01.2017, 08:40 | M.a.R.i | Upraveno: 2017-01-20 08:45:23
Včera se mi povedl bezva kup. Sehnal jsem FullHD DLP Benq W1000+ za 4000Kč s tím, že po 20min bliká. Včera jsem ho měl zapnutý 1,5h a nic :). Ale raději jsem ze zahraničí objednal novou origo lampu.

Kupoval jsem tady na fóru starší 15m HDMI kabel, prý po něm jelo i 3D FullHD na 100%.
Zkusil jsem včera píchnout na projektor PS4 a obraz v horní 1/3 bíle problikával a celkově se objevovalo na obrazu silné zrnění a artefakty. Podobně jako když máte přehřátý/přetaktovaný GPU na grafické kartě.
Objevil jsem v projektoru něco ve smyslu zesílení HDMI, a když jsem to zvedl o stupeň,tak vše OK.
Co si o tom myslet? Špatný kabel? Něco špatně v projektoru? A nebo mám někde HDMI škublé nebo ho něco ruší?
Nemyslím si, že prodávající blikáním myslel tohle, protože mi tvrdil, že projektor má doma na stropě už přes 4roky. A nebo tam prostě něco odešlo, ruší to signál a nevšiml si, že to lze vyřešit tím HDMI zesílením.

Další dotaz:
Když jsem dělal kastlík na plátno, tak jsem tenkrát na stránkách, tuším projectscentral počítal u TOP 5 projektorů z Heureka vzdálenost plátna od projektoru. Jelikož většina projektorů má zoom dost tragickej. Mezi projektorama byl i Benq (nepamatuju si model) a plátno jsem umístil tak, aby v rámci zoomu bylo možné u všech projektorů roztáhnout obraz na celou plochu plátna.
Bohužel ten můj Benq nedokáže obraz roztáhnout přes celé plátno a to je nalepený maximálně na zeď. Tak se ptám... Dělá se nějaká přídavná čočka na zoom před čočku projektoru? Abych obraz zvětšil? Vím, je to prasárna, ale stejně jsem tenhle projektor koupil jak nouzovku a časem chci pořídit něco lepšího. Ebay jsem prolezl a nic takového jsem nenašel. Ale možná jenom blbě hledám.

o 20.01.2017, 08:41 | M.a.R.i | Upraveno: 2017-01-20 08:50:22
A poslední věc se týká toho Celexon plátna. Mám problém, že občas když přepínám satelit, tak se plátno samovolně spustí, stalo se mi to tedy 1x a manželce také 1x. Předtím se také spustil, aniž by někdo sahal na ovladač. Přitom při ovládání plátna musíte namířit přímo na ovládací krabičku plátna, která je v rohu naproti TV, jinak se plátno nezačne hýbat. Samozřejmě že plátno má svůj exta ovladač. A když zkusím jakýkoliv jiný ovladač namířit na ovládání plátna a mačkám na cokoliv, tak to nereaguje. Takže trošku záhada :). S tím asi nic neuděláme což?
o 20.01.2017, 08:56 | Martyn
Ad kabel - mam bohuzel taky 15m:( to uz je moc dalka na HDMIcka a potrebujes kvalitnejsi gabl.. Mel jsem nejakej obyc a na full hd vypadavaly pixely, obcas problikl cely obraz..
Koupil jsem neco tusim za 2ku a problemy ustaly..

Jinak s tim platnem mam stejny problem, taky el. celexon a obcas mi taky sjizdi samo.. Zda se mi jakoby melo nejaky "senzor" - vypozoroval jsem ze to dela kdyz je nejaka prudka zmena obrazu - specialne kdyz mam treba par minut pustene hlavni menu xtreameru, pak zapnu filmek a ono to sjede. V prubehu prehravani uz to nastesti nedela, jde to prezit, ale je to divne..
o 20.01.2017, 09:05 | M.a.R.i
Tak jsem to ještě hodil do kalkulačky a vychází mi vzdálenost plátna od projektoru 4,6-5,5m. Pokud se nepletu, tak mám vzdálenost 5m,takže ideál. Myslím, že jsem byl až tak chytrý a měřil to i od čočky k plátnu :).
Tenkrát jsem to dával i do více kalkulátorů,takže nejspíš dost kecají :(.
[ Link ]

Poradíte co je diagonal vs throw range? Nějak z toho nejsem moudrej, ani google mi moc nepomohl.

o 20.01.2017, 09:09 | M.a.R.i | Upraveno: 2017-01-20 09:10:55
Martyn:
Aha, měl jsem podezření, jestli jsem něco neudělal tišťáku, na té ovládací krabičce, protože to mám natvrdo na zdi a nebylo v tom plastu moc místa. A to jak popisuješ s tou změnou obrazu mi u mě moc nesedí. jelikož jak jsem psal je to na boční stěně v rohu naproti TV (cca 9m od TV) a navíc je to ještě krytý džunglí :) viz foto. A na těle samotného plátna jsem žádné čidlo neobjevil a navíc je plátno schované pod tou dřevěnou lištou.
A máš taky plátno vytahané? Překvapilo mě, že na bocích už je volné a trošku se kroutí. Kupoval jsem eletrické, abych se tomu vyvaroval,ale nějak se nepovedlo :). Ale za ty prach není co řešit :).

Jinak ten kabel co mmám jsem kupoval za 1500Kč a nový prý stál 3000Kč, tak to nebyl uplný shit. Ale je to tedy skoro 2 roky :),

o 20.01.2017, 09:23 | M.a.R.i
Už vím.
Diagonal range = velikost úhlopříčky
Throw range = vzdálenost od projektoru

Akorát si přepínám co si chci vypočítat :).
o 20.01.2017, 09:33 | Martyn
Tak kabel zjistis jednoduse. Dej na chvilku zdroj k prehravaci a propoj to nejakym kvalitnim kratkym na chvilku a uvidis jestli ti to bude porad zlobit..
Platno se mi trosicku krouti taky na jedne strane, ale jde to videt jen tedko pres den na svetle, jak zatahnu / pustim neco tak si toho nevsimnes.
Jak rikas, za ty kc..:)
o 20.01.2017, 10:14 | Djturtle
Zkouseli jste nekdo nejak vymyslet k tomu platnu od Celexonu 12v trigger z projektoru? V mym pripade prave ta zminovana Optoma HD141X. Celexon nabizi ten trigger jako set, ale za nehorazny kacky a pritom to vypada, ze je to jen obycejna rozvodna krabice a k tom dvojlinka s 3,5mm mono jackem. Kam ale zapojit tech 12V do Celexonni ovladaci krabicky, to netusim :-/
o 20.01.2017, 11:02 | M.a.R.i
Dj turtle:
Do ovládací krabičky, je tam volná svorkovnice :). Měl jsem to vyblejsklý, ale už jsem to vymazal. Je tam několik volných svorek na vzdálený remote. Možná to funguje i na ten trigger. Těžko říct...

Spíš popros Martyna, ať odšroubuje ty 4 šrouby a vyfotí ti to. Já to dělat nebudu, protože jsem rád, že jsem to na zeď umístil, drží to a nevím jestli to přežije další montáž a demontáž :).
o 20.01.2017, 11:27 | Djturtle
Ja to mel vcera rozdelany. Je tam volna svorkovnice, ale podle popisu je to na pripojeni ovladacich tlacitek nahoru, stop, dolu. Kdybych to byval udelal driv, natahnul bych si drat a udelal si treba zvlast vypinace u sedacky. Na to uz je ted ale pozde, uz mam na stavbe hotovy omitky :-/ Proto resim ten trigger. Asi mi ale nezbude nic jinyho, nez celou krabicku s prijimacem schovat nekam do skrinky pod tv a vytahnot si z ni jen IR diodu na prijimani signalu z ovladace a nalepit ji nekam treba na spodni hranu skrinky.
o 20.01.2017, 12:09 | M.a.R.i
Djutrle: Mě teda nevadí máčknout vždy na dálkový ovladač :). Ale kdybych věděl, že projektory umí na dálku spustit plátno, tak bych si to taky připravil. Škoda :/. Chtěl jsem mít plátno sesynchronizované se stažením elektrických žaluzií v oknech (Stejně je ještě nemám), ale tohle mě nenapadlo :).
o 20.01.2017, 14:43 | M.a.R.i
Tak mam platno pouze 4m od cocky projektoru. Nejspis to tenkrat neslo umistit jinak, potoze plan byl 5m od cocky.
Ale muj dotaz stale plati... Lze nejak zvetsit zoom na projektoru? Nejakou pridavnou cockou ci jinym bazmekem? Radeji nejaky lowcost z Ebaye, projektor je provizorni...
o 20.01.2017, 18:45 | M.a.R.i
Tak dodatecne zvetseni zoomu by mela zvladnout korigovana predsadka k objektivu. Vylozene uni bazmek k projektoru nejspis neni :)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.5275 sekund.