Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Zánik vozidla v polopřevodu

o Navštíveno 3679x o
o 02.03.2015, 02:01 | Tendr
Zdar hoši, přečetl jsem o tom toho spoustu, ale furt mi není jasný co se stane v polovině roku s autem co je v polopřevodu. Někde píšou, že přijde z úřadu dopis, aby dotyčný odevzdal RZ a techničák a s autem že si bude moct nakládat dle svýho uvážení. Jinde zase píšou, že za to bude pokuta až 50k kč. Víte někdo jistě jak to je? Mám auto v polopřevodu už asi dva roky, využívat už ho nechci, takže kdyby propadly papíry a já ho mohl prodat na díly a zbytek sešrotovat, byl bych jedině rád.

o 02.03.2015, 08:45 | gizmi
Tohle by mne taky zajimalo, protoze by to byla idealni doba na nakup vozu "na dily" :D
o 02.03.2015, 08:56 | Angličák
Co jsem zatím pochopil, tak bude auto automaticky vymazáno z registru. Pokuta bude asi po tomto datu, když někdo bude přistižen při provozování polopřevodového vozidla.

Ovšem všichni víme, jak relativní je výklad zákona, tudíž na 100% to nebude vědět ani tvůrce zákona.
o 02.03.2015, 12:43 | Pepíno_Honda
komu by poslali dopis, když není znám majitel ? :) takže to bude tak, že 1.7.2015 bude "vozidlo" vyřazeno z registru.... bez pokuty
o 02.03.2015, 13:38 | HIGHTOWER | Upraveno: 2015-03-02 13:39:32
gizmi: nákup teď už je blbost, neb se rovnou přepíše, už odhlášení a dohlášení neexistuje, takhle na ND to bylo možno jen do 31.12.2014...
o 02.03.2015, 13:45 | Only_One
ted naopak bude výprodej aut co jsou v polopřevodu. Kdo bude chtít levně auto, tak bude mít nejlepší monožnost, nebot bazary se toho budou zbavovat ve velkém
o 02.03.2015, 14:00 | Horal-11
kdo neprodá za včasu tak má smolíka, ale co je nejhorší, že o vyřazení polopřevodů moc lidí neví...
o 02.03.2015, 20:07 | gizmi
Horal-11: no nevim, kolem me to treba vi asi kazdy a hlavne neznam zadneho blazna, ktery by mel auto na poloprevod. Tuhle upravu hodne vitam, protoze poloprevod slouzil z 90% pro smejdy a odnasel to pak clovek, ktery ani netusil.
o 03.03.2015, 23:50 | Tendr
gizmy: Nevím o jakejch šmejdech mluvíš... U mě to bylo tak, že jsem koupil e34ku, tu co jsem tu i inzeroval a po třech dnech mi nedal přednost dědula a narval mě na zadní dveře, kolo a utrhl se diferák.. Hned jsem věděl, že eko 5kkč platit nebudu, neb to bude zbořka a nepůjde už prodat. Likvidátor auto označil za totálku a za peníze co jsem dostal jsem ho dal do kupy abych měl s čím jezdit, neb na jiný jsem neměl. Po opravě auto samozřejmě táhne doleva neb to chytlo nápravu a ta se hla. Jinak povinný celou dobu řádně platim, tak nevim proč by měl něco odnášet člověk co to auto měl předemnou... Šlo jen o to neplatit zbytečně 5kkč ekovýpalný! Např. v Německu si auto odhlásíš natrvalo kdy chceš a můžeš si s nim nakládat jak chceš. Tady vymejšlej furt nějaký pí*oviny.
Proto se ptám jak to bude. Včera jsem volal na DI a tam samozřejmě taky nic neví, rovnou mi řekla že netuší jak to vůbec bude.. Mlela něco o tom, že dostanu dopis kde mě vyrozumí, že papíry zanikly a že mám vrátit značky.. To je jediný co řekla. O pokutě nic.
Řešení je dle mýho klasicky to ekologicky zlikvidovat... Tzn., že to vykoupí banda šmelinářů a ty to prodaj na díly stejně jako bych to udělal já, jinak to s ekologickou likvidací nemá vůbec nic společnýho. To se mi teda vůbec nechce. Debilní stát tohle...
o 03.03.2015, 23:54 | Tendr
pepíno: Tak třeba policajti ví, že auto je moje, když mě lustrovali tak mi to velice jasně oznámili..
o 04.03.2015, 08:48 | gizmi
Tendr: takze to auto vlastne jako vrak jezdilo po silnicich :D Paradaaaaa :D A to je presne to co popisuji, protoze normalni slusne auto s normalnim majitelem je proste klasicky dohlasene a neni duvod delat takovehle blaznoviny. Jinak to ze to odnese pak treba nevinny clovek myslim tak, ze ten tvuj vrak pak v rukou nekoho ustreli, neco vyvede a ten utece = problem posledniho zapsaneho cloveka. V pripade i treba jizdy na cervenou je to super zalezitost pro posledniho zapsaneho, atd atd..

Je to jen muj nazor, ktery verim bude stejny s vetsinou lidi, ktera take nechape, proc by nekdo auto nemel dohlasovat..
o 04.03.2015, 12:24 | Tendr
Proč vrak? Najezdil jsem s nim x tisíc kilometrů a nic se nikdy nestalo ani neposralo, což se o nevějších autech říct nedá.. Jen jsem věděl, že je po bouračce neprodejný, takže jsem dojezdil technickou a auto dám na díly nebo do šrotu.. Jinak v registru i ve velkém tp jsem já tak nechápu co by mělo někomu chodit
o 04.03.2015, 13:05 | endru.ondra
ono z mého posledního hledání nejde tak ani o stát ale o lidi tady. V čr chceme vše zadarmo, ale za 4 golfa (není to mířený na tebe gizmi) a za oktu jedničkou v tdi jsme schopný pomálu dát celej roční výdělek. Nedej bože že je to po důchodci. Kolegině z práce chce prodat feldu v plynu za 50 tisíc. Ano i v německu se najdou takový blázni ale ty auta nejsou vraky co jezdí unás. Z jedný stránky se jim ani nedivím, vozovej park v čr je šílenej....
o 04.03.2015, 14:18 | MiniMike
Tendr: gizmi to myslel tak, ze tu jezdi auta co jsou v poloprevodu x-let, a uz ani na koho je to prehlaseny auto uz x-let nema a mezitim se zmenilo dalsich x-majitelu... a opravdu v tento okamzik nejsi schopen zjistit kdo to ridil a odnese to ten, na koho bylo auto prehlaseny... ale samo i to je jeho boj...
o 04.03.2015, 16:42 | gizmi
Minimike: presne tak jsem to myslel + to co pise endru = katastrofa na silnicich v CR. Neustale se maji nemci lepe a cechacek jen remca, ale kdyz zbori auto, tak ho opravi tak ze smajda a je to v poradku s tim jezdit a NENI to vrak.. ach jooo..
o 05.03.2015, 00:21 | Tendr | Upraveno: 2015-03-05 00:23:04
MiniMike: Chápu...

gizmi: A ty víš co se děje s tzv. eurovrakama ty vole? Překupník je od tebe vykoupí v tvý vizi nějakýho ekolikvidátora, ty mu to auto dáš, on ti dá talíř, tam ho někde nechá "vykrvácet" do země a koho to zajímá? Jsi moc velkej optimista, takhle to chodí u nás za komínem, a že ten komín je kurva velkej.. 500 aut je málo... Jestli jsi policajt, co si myslí, že se tu kvůli eko dani bude mít líp, tak je mi tě líto
o 05.03.2015, 00:24 | Tendr
Jinak abychom se vrátili k tématu...
Má s tím někdo zkušenost? Blbý policajty teď můžem vynechat, děkuju...
o 05.03.2015, 07:24 | Only_One
zkušenost s tím ještě nikdo mít nemůže a podrobnosti sdělí úřednictvo tak někdy na konci května až i oni dostanou pokyny
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3679 sekund.