Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Přepis vs. Kupní smlouva

o Navštíveno 2216x o
o 20.02.2015, 18:02 | hawai
Všude se toho píše hodně, ale tady se vždycky ví všechno nejlíp :-)

Potřebuju přepsat na sebe jedno vozidlo, resp. pouze doklady. Aby bylo jasno hned ze začátku, poslední zápis v TP je z roku 1954. Doklady jsou stále živé a dali by se přepsat. problém je, že ale nejspíš nedohledám člověka co je jako poslední v TP psanej. I kdyby mu v tu dobu bývalo bylo 20-25, dnes už mu bude přes 80 a kdo ví jestli vůbec žije. Teprve se pojedu podívat na adresu kde tenkrát bydlel, ale myslím že po 60 letech ho tam nikdo znát nebude (praha-holešovice).

Tak se ptám, jak doklady přepsat? je za každou cenu nutný ověřený podpis, nebo by mělo stačit sepsat fiktivní kupní smlouvu datovanou třeba před 10 lety? Případně jiný nápad co dělat?

o 20.02.2015, 19:18 | MiniMike
No a je to v poloprevodu? Predpokladam, ze v ty dobe nic neexistovalo... a pokud dotycny umrel, tak by to melo byt soucasti dedickeho rizeni, nebo se pletu?
o 20.02.2015, 19:19 | hawai
žádný polopřevod. je to normálně na dotyčného psané
o 20.02.2015, 21:19 | bartosek
Pokud majitel žije, je to dost jednoduchý. Pokud zemřel, musíš zjistit jeho dědice, ti musí požádat o dodatečné dědické řizení na uvedenou věc, po provedení převodu to od dědice odkoupíš.
o 20.02.2015, 21:23 | hawai
Abych to tu upřesnil, jak je to s přepisem pokud mám k dispozici onoho člověka nebo jeho dědice, to mi je jasný. Já tu řeším, jestli se dá převést vozidlo, když jediný co mám v ruce, je TP z roku 54 :-) Konkrétně jak jsem psal na začátku, jestli to momentálně jde na základě starý kupní smlouvy bez ověřeného podpisu :-)
o 21.02.2015, 09:06 | 20bad
Teď po novu musíte buď oba spolu na úřad to přepsat a nebo mít ověřené podpisy
o 21.02.2015, 11:10 | .mycTD
hawaiovi jde spis o to, jestli potrebuje overeni, kdyz uz to auto koupil driv a letos ho chce jen prehlasit...
ale IMHO to chce prepsat ted, takze musi podle letosni legislativy.
o 21.02.2015, 13:45 | m | Upraveno: 2015-02-21 13:46:14
Co neni v odhlasce do konce roku, dela se vsechno podle noveho zakona :( a navic se samozrejme budou podivovat proc nebylo auto vubec v odhlasce kdyz bylo prodane buhvikdy.. :(

Takovou kupni smlouvu zpetne by si mohl totiz napsat kdokoliv na cokoliv.
o 25.02.2015, 20:27 | Hanes
Pozor na to. Kamarad se snažil o něco podobného. doklady hodně stare koupene bez auta někde přez inzerci, napsal kupni sklouvu tenkrat ještě bez ověřených podpisů, došel na příslušný úřad, za přepážkou po prohlídce dokladů mu je vratili s otázkou zda na to má zapomenout, nebo volat policii rovnou.
Být tebou zašel bych na příslušnou matriku poptat se zda ten onen žije a jestli ne tak kdo byl dědicem.
Jen si uvědom že kdo ma doklady je majitelem, když bude dědic vychcanej může tě připravit o to k čemu doklady patřej nebo alespoň o dily k tomu a s usměvem za asistence policie to odvezou.
V tom případě by bylo lepší nepátrat.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3363 sekund.