Navštíveno 3147x

21.01.2015, 15:54 |
JoPi Zdarec chlapáci , potřeboval bych poradit jelikož se v HIFI vůbec neorientuju .
Chci nahradit 5.1 Genius něčím normálním za rozumnou cenu jelikož potřebuju propojit PC , PS4 ,3D TV atd a genius je prostě špatná volba která byla přechodná .
Začnu tím co se mi líbí
AV
[ Link ] Repro
[ Link ] Otaska zní jak budou ty plasťky hrát jelikož sem nikde nenašel žádnej test ani recenzi...
Další varianta AV je např.
Pioner
[ Link ] Z beden sem vybíral takto .
Yamaha
NS-P 40
NS-P 20
NS-PB150 - ty jsou v dřevě ale taky netuším jak na tom jsou .
Líbily by se mi i Magnat Monitor Supreme 202 set ale do budoucna by to byl problém protože jsou už rozměrově jinde a já vybírám menší jelikož bych měl problém tyto rozumě rozmístit .
Samozřejmě existujou i sety např Pioneer HTP-073 nebo Yamaha YHT-2910
jenže mi přijde že tam jsou použity starší AV což nevím zda je problém či ne .
A teď babo raď :D

21.01.2015, 15:59 |
JoPi Zdeny na to sem se neptal ...
A samozřejmě bych na to bez tebe nepřišel
v ceně v jaké se pohybuješ bych vzal asi toto, sice použité, ale zvukově v rámci kategorie hodně slušné:
[ Link ]
Tak co chceš slyšet? Že to bude hrát? To víš i bez komentářů. A že to bude hrát blbě? Na to přijdeš sám.

21.01.2015, 18:57 |
JoPi | Upraveno: 2015-01-21 19:02:15
Myslím že z mé otázky je zcela zřejmí o co mi jde.
Pro tebe speciálně ještě jednou jelikož se v tom nevyznám jako ty kterej si kupuje av podle EISA a proč to bude hrát blbě ?
Ono oproti geniusům bude pokrok i základní AV se satelitama jen nevim čeho se vyvarovat a čemu se vyhnout uplně .
Když neumíš kloudně poradit tak se aspoň neztrapňuj.

21.01.2015, 21:22 |
cob1,2HTP:) | Upraveno: 2015-01-21 21:22:53
Neni to uplne jednoduchy za tu cenovku. Ani od AQ nic poskladat nejde :-(
Hledal bych neco jako toto:
[ Link ] Nebo neco podobnyho:
[ Link ] A az posetris, tak to muzes doplnit aktivnim subwoferem.
Nebo se vykasli na 5+1 a postav si 2+1 nebo 3+1
Asi to směřuješ jinam, ale po upgradu tu mám tuhle "provizorku". Komplet za 3tis a OK stav. Samsung HW-C560S + repro.

22.01.2015, 14:52 |
Zdeny60 | Upraveno: 2015-01-22 14:53:05
Milý Pepíku,
podle EISA se opravdu neřídím. SNažil jsem se ti naznačit, že základní fuinkce tebou vybrané kompnenty budou plnit. Nic víc, nic míň. Kvalitní zvuk z toho ale rozhodně nepoleze.
Důvody, proč tomu tak bude, ti vbysvětlovat nebudu, napřed bys musel o problematice reprodukce hudby něco nastudovat. A že nastudované a zejména naposlouchané nemáš, o tom svědčí tvůj dotaz.
Dám ti dobrou radu: jistě se nebudeš na foru ptát lidí, jestli máš klofnout blondýnu, nebo černovlásku, jestli hubenou nebo tlustou. To si musíš vyjasnit sám. Na tvůj dotaz ti odpovídám, že v této cenové kategorii zázraky NEJSOU,s tím se smiř a spíš než dle čeho jiného, bych já osobně v této třídě hleděl na vzhled.
Co čekáš od plastových sračkoidních krabiček za pár dolarů? Co čekáš od 8D prostorového zvuk a 6D prostorového obrazu??? Všechno možné, jen ne zvuk. Je to krabice prznítek, které se sice projevují navenek, jako že reprodukují hudbu, ale do kvality, na kterou se ty potažmo ptáš, to má daleko asi jako já k brankáři Čechovi.
A zeptám se: proč vybíráš nějaký 5.1 systém? Co od toho čekáš? Ze ti budou řvát dynosauři zezadu? Nebo bys radši chětl, abys poznal že z reproduktorů slyšíš housle z 16. století a ne nějaký syntezátor?
Další komentář snad už nebude třeba. Podával bych se na hifibazar a v ceně tebou vybraných nových krámů bych vybral sice second-hand, ale za to o dvě třídy vyšší starší model...
PS: hifi je mým koníčkem už jen asi 42 let. Je tedy dost možné, že nějaké základní povědomí o něčem, co trošku hraje, mohu mít.

22.01.2015, 14:56 |
JoPi Spoiltak: Jak říkáš snažím se to směřovat jinam i když v techto základních modelech av asi nebude tak propastnej rozdíl , ale už delší dobu mám k samsungu vybudovanou nedůvěru v cokoliv co neni lednička :)

22.01.2015, 15:17 |
JoPi Zdeny kdyby jsi takto odpověděl hned tak by bylo na tom světě o malinko lépe ;)
5.1 vybírám proto že mám rád prostorovej zvuk , hodí se to i u ps4 ( zní to dětinsky ale je to tak , aspoň víš že máš za sebou něco co musíš rychle zabít ) a rozhodně nepočítám že za mnou budou řvát dinosauři , možná tak hlasitě šeptat jelikož bydlím v bytovce a nejde mi o hlasitost takže výkon nemusí být v Kw.
Vím že kvalitní stereo je lepší než 5.1 ale i tak budeme s cenou jinde než mám limit , stejný je to u foťáků a objektivů za kvalitu se hold platí , ale nehledám hi-end , jen hledám něco co mi poslouží líp než ty geniusy o kterých všichni víme k čemu jsou dobrý.
Každopádně na hifionline jsem na pár zajímavejch sestav narazil i ten Canton jak posílal kykloop vypadá zajímavě . bohužel jak vidím neni to jen tak jako jít pro rohlíky do jednoty a nákup asi neproběhne tak rychle jak jsem si plánoval ale budu se muset spolehnout na rady znalých a dostupný testy .
Tak znovu: myslíš si, že má pro tebe větší váhu slušnější zvuk, nebo nějaké pazvuky ze zadních efektových kanálů?
Já si odpovím sám. Před mnoha a mnoha zimami jsem si érou prostorvého zvuku prošel taky. Naštětsí jako poradce, ne jako investor. Kamarád se zhlédnul v 5.1 DK a proto zakoupil set Onkyo Integra procesor se zesilovačem a k tomu Integru DVD/SACD/CD kombajn. Nákupka za oba celkem skoro 1/4 milionu bez beden. K tomu set Dynaudio vpředu Contour 1.1, vzadu efekty taktéž od DA, centr taky,. K tomu všemu SW od Xavianu společně s koncem. tedy další ca 100 litrů.
S obrovským nadšením jsme to nainstalovali, nastavili (pdle měřícího mikrofonu a firemního SW) a očekávali zázrak. Pustili jsme si napřed live Oldfielda z DVD. Obraz supr čup (TV Loewe ACionda,. tedy dalších asi 100 litrů, rok 2002) Ale nad zvukem nám spadla brada. Zklamáním, ne nadšením. Nepřirozené podání hudby, nástroje znějí ze zadních kanálů, SW bučí. Taklže tuto cestu jsme zavrhli a jali se testovat filmy. Protože kamarád má rad scifi, tak se pouštěly nějaké kosmické fantasmagorie, kde lítají rakety, ufouni i kosmnauti, rpstě zběsilosti. Asi 10 minut jsem se zaujetím sledoval pazvuky z kosmu, jak lítají pokojem. Děj byl podprůměrný, ostatně jako většina těchto výtvorů. Pár jiných filmů mělo zase výborný děj, aleč zvuk byl jen 2.1 provedení. Čili abych to zkrátil: na to, abych se díval na něco, co nemá děj a je to konina, na to nepotřebuji 7.1 zvuk. Na to, baych slyšel lítat rakety zlev zpředu do prava dozadu, na to nemusím utrácet 400 litrů. Na to asi stačí tebo zmíněný set platových krabiček z tesca, který se vybírá dle barvy a vzhledu. Takže to je moje zkušenost s prostorovým zvukem.
A jestli budeš chtít, najdu link na DK od opravdového nadšence, který má v systému bezmála 1,5 milionu korun. Ale věř, blbej film zůstane blbým filmem napořád, zato dobrá muzika bude hrát ve streu o to líp, o co lepší bude aparát. Takže za sebe - nechápu jediný důvod v této třídě kupovat něco, co nemá nejmenší předopklady na trošku kvalitní reprodukci. Jdi cestou sterea, kup si levný multifunkční převodník a bude an tom líp. Za ušetřený peníz pořď slušné bedna budeš spokojen.
Tohle nejsou rady o konkretním typu toho či onoho přístroje, to je o přístupu.

22.01.2015, 17:45 |
kykloop | Upraveno: 2015-01-22 17:48:10
tak jasně že z plasťáků kvalitní stereo hrát nebude, ale pro výše uvedené účely primárně na hry, filmy... pro domácí kino, nikoli čistě pro poslouchání hudby odvedou sluštou práci. Tam ten efekt 5.1 své opodstatnění má. Bavím se teda např. o těch Cantonech, ještě lepší jsou Elacy, ale to je cenově ještě výš... Já bych se jich rozhodně nebál. Naopak bych řekl, že většině uživatelů (ne s hifi ambicemi) z nich brada spadnout právě může. Samozřejmě v rámci možností :)
a ohledně AVR bych asi zvažoval Yamahu, teda alespoň dříve byly v té nejlevnější kategorie mezi tím lepším na 5.1 :) Už jsem to ale nějaký čas nepotřeboval řešit, takže nemám nejaktuálnější info.