Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Vytápění malé garáže.Jak?

o Navštíveno 2897x o
o 10.01.2015, 18:34 | Komba
Opět vás zdravim a obracím se s prosbou na vytápění garáže,dílny.Postavili jsme malou dílničku,kde jsem myslel,že budu jen přes léto a v zimě tam občas zajdu něco porochat,ale trávim tam věčinu svého času:D Takže jsem topení vyřešil bufíkem.Jenže to je tak dobrý,když neni extra zima a jsem tam často.Jenže stejně to je hodně náročný vytopit a mam ta mzimu a vlhko,tim pádem trpí nářadí a mašiny.Potřeboval bych furt temperovat na těch 10 stupňů min.
Teď jsem tedy začal řešit jinou náhradu topení a napadlo mě jen tepelný čerpadlo vzduch-vzduch.Topení olejem nejde,nemam komín ani místo na kamna.Z vedlejšího bytu to už napojit radiátor nejde,by jsme museli rozkopat beton a nic jiného mě nenapadlo než to čerpadlo.Chtěl bych se tedy zeptat zda stim někdo má zkušennost a poradil by.Je to místnost 7x4m plocha,strop 4m.Měl bych na to 40 000Kč tak nevim zda to neni málo.Tak co myslíte? :)

o 10.01.2015, 19:40 | DaveF
dat tam klimu a pro sichr jeste primotop ? a co nejvic zateplit
o 10.01.2015, 20:59 | BMW_318iS
5-7 kw nastennou splitovou klimatizaci. Neco bych tu mel pokud bys mel zajem. Lg, blaupunkt, chigo. Instalacni material muzu dodat taky. Montaz si musis zajistit pres nekoho nebo muzu doporucit montazni firmu.
o 10.01.2015, 21:41 | Komba
Jak to vypadá taková věcička a jak je složitá obsluha a náklady?Co se týče montáže,tak je důležitá firma asi jen kvůli záruce nebo i složitosti montáže? :) a potom co to stojí taková klimatizace?
o 11.01.2015, 00:30 | BMW_318iS
Provoz klimatizace je cca 1,5 kw elektricke energie s tim ze je schopna generovat cca 5 kw tepla nebo chladu cca. Zatimco primotop spotrebuje 2 kw a vygeneruje max 1,8 kw.

O zaruku by zase az tak neslo jako spis o slozitost montaze respektive potrebny naradi a pristroje pro montaz. Jedna se o venkovni jednotku a vnitrni nastennou. Jak to vypada? Zadej do google treba P18EL - 5kw nastenna klimatizace od LG. Mam tu jeden starsi nepouzity kousek od firmy Blaupunkt kterej jeste nevyuziva technologie invertniho kompresoru, je tedy mene ekonomicky na provoz, ale porad mnohonasobne ekonomictejsi nez primotopy. Cenovka na 5 kw split blaupunkt by byla 14 tisic. Presny parametry mohu dodat v tydnu.
o 11.01.2015, 00:40 | BMW_318iS
Tak sem nasel parametry zde:

[ Link ]

Mam ten model s nominalnim vykonem 5,1 kw. Prikon 1,7 kw
o 11.01.2015, 17:40 | Komba
Jo celkem se mi to líbí a už sem si to i vybavil podle obrázku,že tohle maj v krámech a z toho fouká teplej a studenej plus se to naklápí že to nefouká na jedno místo a fouká i do stran že?Zeptam se jaká je údržba,musim něco každý měsíc čistit nebo stačí jednou zarok nějaká kontrola klimatizérem?Moje představa je aby to mohlo běžet téměř pořád,hlavně v zimě a mělo to třeba funkci naprogramování tepla.V noci to sníží výkon a odpoledne si to samo začne víc natápět než přijdu do garáže:) A instalace stojí kolik cca?
o 11.01.2015, 17:59 | P.E.T.R
Kdybys chtěl, tak klimatizace děláme v práci taky, z těch lepších dávam Daikin, funguje naprosto spolehlivě. Údržba minimální, jednou za rok vyčistíš filtry, případně vydesinfikuješ a jednou za pár let je dobrý zkontrolovat tlak chladiva.

Máš jednu venkovní jednotku, z ní jsou 2 měděné trubky na propojení do vnitřní jednotky + propojení 230V a potřebuješ přívod 230V. Máš k tomu klasicky DO jako u televize. :) Nastavíš si teplotu, jakou má udržovat, případně je tam i časovač.

Pokud bys měl vážně zájem, tak ti můžu sehnat cenovou nabídku včetně montáže, akorát bys mi poslal pár fotek dílny, kde to bude. To chceš do Plánice nebo někde jinde?
o 11.01.2015, 18:15 | Komba
P.E.T.R:Cenovou nabídku samozřejmě uvítam a jestli můžeš,tak se klidně přijeď podívat a uvidíš to živě a asi se líp odhadne práce :)
o 11.01.2015, 18:30 | P.E.T.R
Já ti nějak v tejdnu zavolam a zastavim se.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3295 sekund.