Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Baterka MacBook 13

o Navštíveno 2446x o
o 05.01.2015, 08:47 | CervinVega
Mám tam už druhou (kupovaná tuším 2010), začíná umírat bez varování po 1,5-2 hodkach, predtím jela klidně 4hod a pred umrenim hodila hlasku, ze se chysta, pak ulozila pamet a sla spat. Ted umre stylem blackout, tak je nutny novy start (pro uzivatele Win PC normalni stav, pro uzivatele OS X zbytecny opruz :-) ).
Nasel jsem tuhle od Mtec [ Link ]
za nejakych 28Eur, coz je necelych 8kil, v ČR za ni chtejí klidne 2 litry [ Link ]
Má smysl vzít nějakou dražší (mám totiž pocit, že ta minulá stála 2ku) nebo tuhle za 8kil?
Díky :-)

o 05.01.2015, 17:03 | maresk
ten Mtec je levnej, protože je to jen Li-ionka, do Macka patří Li-Polka :-)

taky mě to čeká, mám A1226 (Late 2007) a baterka začíná skomírat (naštěstí při vybití jen skočí do spánku), tu hodinu ještě vydrží :-)

můj dodavatel má 5400mAh Li-Pol za cca 1640 s DPH, záruka půl roku na kapacitu, 2 roky na celou baterku, značka je Mobile Energy, můžu zajistit, akorát doba dodání je cccca 14 dnů, nemají aktuálně skladem, tahle cena je můj nákup :-) - když to budeš chtít, tak to objednám, ty si to pak vyzvedneš (Praha 9) a zaplatíš, můžu se s nima dohodnout, aby Ti to prodali za mou cenu na prodejku, ať to nemusím přefakturovávat :-)

mám od nich baterku do jednoho málo používaného notesu, aktuálně je pětiletá a dle IBM Power Manageru má furt kolem 95% kapacity, ale má za sebou jen asi 100 cyklů :-)
o 06.01.2015, 10:02 | CervinVega
ta moje stavajici ma 338 cyklu a 68% stav, ma 5,8Ah... vcera jsem jeste resetnul SMC, uvidim jak ji to pomuze, vadi mi hlavne to necekane vypnuti.
Kazdopadne za nabidku dekuju a behem tydne dam vedet, jestli se pacientuv stav zlepsi ci ne :-)
o 06.01.2015, 10:13 | AR
"Ted umre stylem blackout, tak je nutny novy start (pro uzivatele Win PC normalni stav, pro uzivatele OS X zbytecny opruz :-) )"

on by ten dotaz šel dát i bez zbytečného rejpnutí ne? Navíc světe div se, když mě dochází baterka tak okna běžne varují a pak ntb uspí....ale jo okna jsou přece na hovno a nejlepší na světě je kousek užraného ovoce...
o 06.01.2015, 10:45 | CervinVega
Hehe, spokojeny uzivatel Win nezklamal... Psal jsem to jen proto, ze pro nekoho je vydrz baterky 1,5hod naprosto normalni jev a chcipnuti neresi, protoze to pri kazdem startu neni zadny rozdil... u ntbk s OS X neni nic extra jej vypinat treba jednou za rok, kdyz jej pouzivas kazdy den...
Rekl bych, at to zkusis s Win a pak sem po tydnu ( :-) )napises, ale vim, ze bys nemohl...

---peace---

jde jen o baterku :-)
o 06.01.2015, 11:20 | kuja
Je to sice trosku OT, protoze mam Macbooka mladika, ale ono otevrit LCD a mit system hned pripravenej a cekat u Windowsu cca dalsich 30s a vic, je hrozne navykovy :) A to stabilne pouzivam Mac, Win7 i GNU/Linux :) A user-friendly pristup a rychlost prace je na Macu nejlepsi :) A vydrz baterky u retiny a pri bezny praci s polovicnim jasem, neni problem dat 12h v kuse :) Ja ho mam teda jako domaci pc a nabijim jednou za 4 dny :) Pracovni HP mi da 2,5h pri pripojeni na ssh :) Jakmile otevru nejakou typicky kancelarskou aplikaci z Office baliku, tak sem na pulce....

Ale kazdy dle sveho gusta :)
o 06.01.2015, 11:21 | Luke_288 | Upraveno: 2015-01-06 11:29:09
a vždycky se najde někdo, kdo se toho chytne.
jinak to co má CV samozřejmě není standardní stav, prtž náš domácí macbook pro běžně hlásí při 5% a ještě při 1%

kuja: no, jabko mám moc rád (přesto jako pracovní bych ho asi nechtěl), ale to cos napsal mě donutilo vzít stopky u mého 3roky starého Lenova T500 s win7 a zkusit to. od otevření do plného připravení uteklo 18s s tím, že minimálně 5s zabral fingerprint, takže těch 30+s nevim nevim
na každej pád je to samozřejmě rozdíl oproti 2-3s na macu, to je prostě realita
o 06.01.2015, 11:32 | CervinVega
me to taky fungovalo jak ma - ze to hlasilo (5 a 1 nebo kolik si nastavis), pak ukladalo a pri zdechnuti stacilo pripojit zdroj a nabehlo to behem 5s tam, kde skoncilo... ted mi prijde, ze baterka jede a pak zdechne skokem (asi spatnej clanek a spadne napeti najednou?)...
o 06.01.2015, 11:47 | Luke_288
sice OT, ale tohle mě teď dělá iphone 5, baterka jede, 80%, pustim foťák, udělám 30s video, baterka je na 30% a do minuty celej mobil zdechne. naštěstí je na to teď akce, že baterky mění, prej nějaká výrobní vada.
o 06.01.2015, 11:48 | AR
hmm nevim hoči, win 8.1, uspím, zavřu, jdu jinam, otevřu a během sekundy tam sou okna....ale jasny jabko je top a nad něj není....a s tou 1,5h docela úsměvné ale budiž, holt někdo má černobílý svět....
o 06.01.2015, 11:48 | AR
cv mě trošku už připomíná dědyho který má svou pravdu a holt přes ní vlak nejede
o 06.01.2015, 12:20 | /// MiŠeL ///
a rada žádná :-DDD
o 07.01.2015, 11:12 | maresk
AR: a jak dlouho bez restartu ty 8.1ky dokážou bez zpomalování fungovat ? moje zkušenost je max. 14 dnů, pak začnou být líné i na SSD disku :-(

Krom MBP ještě používám běžně "dědouška" Thinkpad R50p (hlavně kvůli displeji - IPS 1600x1200 v 15") s Win 7, notes je z 99% na stole v docking station, vzbudí se cca za 3 sekundy, ale jednou za 10 dnů ho prostě zrestartovat musím, jinak je to pak extrémně pomalé, Jabko jsem restartoval nedávno jen kvůli tomu, abych si udělal diagnostiku (pro jistotu) po cca 6 měsících, kdy byl jen uspávanej.

Jasně, srovnávám Wokna vs. "velkej" Unix (BSD), což není vůči windows úplně spravedlivý, ale je fakt, že memory a storage management by už kooonečně mohli u desktopových windows vyřešit, když u serverů jim to celkem funguje. Kamarád aktuálně testuje Win10 a je z nich docela nadšený (zkouší to na starém Elitebooku 84xx s i7, 4GB RAM a tuším 500GB 7200ot. disku) a tvrdí, že je to asi o polovinu rychlejší, než Win 8.1 a hlavně stabilnější a za posledních 14 dnů to nemusel restartovat ani jednou, testoval připojení k doméně WinSrv 2008R2 a prej byl v doméně daleko rychleji, než s W7/8 a bez potíží - na Alfa verzi nového systému to nevypadá špatně.
o 07.01.2015, 19:25 | assassin
Maresk: hele nechtel bych se hadat ale ma za to ze lion je technologie a lipol uz je jedna urcita podkategorie - podle pouzite "chemie"
Tzn lipol je podkategorie lionek, stejne tak jako lifepo4 je taky lion baterie atd...
o 07.01.2015, 21:51 | maresk
assasin: jistý si nejsem, ale vím, že Li-Ion a LiPol mají odlišné nabíjecí i vybíjecí charakteristiky a zrovna u notebooku bych osobně neriskoval a dal baterku stejného typu, jako byl originál, přeci jen Li-něco baterky jsou poměrně citlivé na nabíjení a nerad bych, aby mi notes bouchnul do ksichtu (zažil jsem hořící baterku u T61ky Thinkpadu (vadná série) a nechtěl bych to zažít znova :-)

Zrovna u Apple je nabíjení optimalizovaný pro LiPol, takže LiIon bych tam radši nedával - možná jen subjektivní pocit, ale tenhle rádoby "šestej" smysl mě už x krát varoval a vyplatilo se mi tomu pocitu věřit :-)
o 13.01.2015, 16:18 | CervinVega
tak baterka se neprobrala, pisu mejla :-)
o 21.02.2015, 17:30 | CervinVega
New baterka valí v poho, ještě dodatečně díky a s tím dalším se ozvu .-)
o 22.02.2015, 16:44 | maresk
Rádo se stalo :-), příští týden objednávám baterku pro sebe - už začla umírat i druhá - 30 minut max :-)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3388 sekund.