Navštíveno 4106x

u dcerky v pokoji LED TV Sencor 24". Přes HDMI připojen satelit. Funguje to tak přes dva roky. Teď jsem potřeboval odzkoušet a nastavit jiný sat a už se mi nezobrazí nic. Přepnu si na HDMI, na TV se rozsvítí nápis hledám signál, po chvilce se v pravém rohu místo HDMI objeví DVI a to je vše. Obraz ani zvuk nenaskočí. Zkusil jsem jiný kabel a nic. když vezmu ty saty k jiné tv na HDMI, tak samozřejmě fungují.
Setkal jste se někdo s něčím takovým ? zkusil jsem i tovární nastavení TV ale beze změny... Je možný, že je tedy HDMI vstup mrtvý ?

31.12.2014, 18:20 |
Tuner#2 | Upraveno: 2014-12-31 18:20:58
Podívej se jaké je v satelitu nastavení AV výstupu. Třeba tam někdo přepnul vyšší rozlišení či normu a Sencor TV si s tím neví rady. Jiný kabel jsi zkoušel, nebo na ty jiné TV jsi to zkoušel s tím samým?
jak jine nastaveni v satu, tak kabely... taky ten sat i kabel i jine tv a tam vse funguje... tak jsem asi nejakym zpusobem odrovnal hdmi v tv...
Možné to je. Zkus tam připojit nějaké jiné zařízení přes HDMI. Dej tovární nastavení na TV, vytahni to na chvíli ze sítě.
Úplně jednoduše. Každý sat má nastavení AV výstupu, kde můžeš u HDMI volit rozlišení (576, 720, 1080), formát PAL/NTSC a nebo i druh přenosu barev. Mno a mnohé starší a nebo obyčejné TV si neumí se vším poradit. Kolikrát u menších TV při navolení 1080P a nebo i někdy 1080i nebyl obraz a ten se zobrazil až při volně 720P, takže laborace buď na jiné TV a nebo se musel připojit scart, nastavit (aby člověk vůbec viděl menu) a pak HDMI jede.
tak jsem odzkoušel vše a nic... HDMI prostě nejede :( a TV již po záruce
Jen na okraj, nezapojoval jsi satelit v době, kdy jsi ho měl v 230V a připojený koax k anténě?
koax určitě připojen, 230V vypnuto vypínačem vzadu....
Několikrát jsem dostal při takovém zapojování pecku a měl jsem dva zákazníky, který si takhle odpálil vstup taky :-( Chce to mít striktně odpojeno z 230V.
njn... pro příště budu chytřejší.... jen už holka pojede sat přes scart a to je teda pěknej hnus na fullHD TV.. :/
btw: je možný servis za reálnou cenu ?
Obvykle je deska se vstupama za nesmysl :-/