Navštíveno 4275x

Čau lidi, chtěl bych se zeptat jak to přesně bude po 1.1.2015 s přepisem auta které je v polopřevodu? Vím, že je na to čas ještě do 30.6.2015 ale píšou, že u přepisu pak musí být prodávající i kupující nebo ověřená plná moc. To bude platit i v případě, že je auto v tom polopřevodu? Jen abych věděl jestli mám začat schánět původního majitele auta..
no tak máš poslední týden na to to stihnout do konce roku, kdy to bude za normálních podmínek.
v tom případě mám smůlu protože to asi určitě nestihnu. prasklé přední okno, propadlá technická atd..
Příjde mi to ale nelogické proč by u přepisu měl být původní majitel když už to má na mě odhlášené..nj co už..
tak věřím, že proto budou mít tu přechodnou dobu abys to mohl stihnout, ale podrobně ti to řeknou na úřadě v lednu
Stejně vymysleli pakárnu, blbci :(
Musí se to okamžitě přihlásit, tzn. mít buď plnou moc, nebo u toho musí být i kupující, musí být zelená karta a evidenčka.
Takže prodej auta o víkendu už vlastně nebude možný, protože ten kupující nebude moc dát ani ověřenou plnou moc. Leda, že by měl připravenou ověřenou moc bez vyplněných údajů prodejce a auta, ale to nevím, jestli se něco takového dá vůbec ověřit :o)

21.12.2014, 11:47 |
m luk: dá, můžeš si nechat ověřit podpis na bílym papíře... ;)
jinak relativně podrobně a pravdivě nazýváno paskvil:
[ Link ]

21.12.2014, 11:48 |
m | Upraveno: 2014-12-21 11:49:54
jerry: to by byla nálož, když si představim, kolik lidí jezdí s autem 10x přeprodanym v odhlášce na prvního kupujícího v řadě.. ;) uuuuuufffff
edit: pokud je to odhlášené na tebe, asi to klapne, ale ne každej s odhláškou má asi to štěstí, že je to už na něj :))
m: když nad tím přemýšlím, tak je to stejně jedno, kupující s autem odjede, takže musí udělat evidenčku, pojistku, plnou moc a to bude muset předat zpátky prodejci, který to odhlásí a zaplatí za kupujícího přihlášení a pak ty doklady bude zase kupujícímu posílat, to je fakt žůžo :D
By měli udělat alespoň to, že evidenčka nemusí být na novýho kupujícího (stejně je to blbost, jde o prověření auta, ne člověka) a měla by mít delší platnost, prostě chci prodat auto, udělám evidenčku a budu připraven na prodej, i pro kupujícího by to bylo potvrzení, že je vše OK...

21.12.2014, 13:42 |
m pozooooooor, evidenčka nikdy žádnou omezenou platnost neměla, resp. pouze do jejího použití. To je blud co šířili a zneužívali zmrdi z úřadů. Na tom papíře ani nikdy nebylo napsáno že platí nějakou dobu, natož v zákonech či předpisech.. :(
Evidencka musi byt na noveho majitele ne?
m: to je fakt, ale stále je tam ta ptákovina, že musí být na jméno nového majitele, což předběžně neuděláš :o)

21.12.2014, 18:09 |
Rudi mko má pravdu, dokonce i bába u nás mě upozorňovala, že když bych si to přepsal až za rok či dva, tak mi pořád bude platit

21.12.2014, 21:38 |
hanx Jaký teda bude postup nákupu auta o víkendu od soukromého majitele, který bude bydlet xxx km ode mě a nebudu mít možnost/chuť se k němu vracet?
Spoustu plných mocí který si dojdete ověřit na poštu (pokud budou mít otevřeno) kde je CzechPoint... No a jinak ten nákup nebude vypadat nijak, popř. to lze zkombinovat s obrovským množstvím korespodence (posílání dokladů atd.).

21.12.2014, 22:04 |
hanx Co když auto koupím ještě letos a budu ho přihlašovat až v lednu?

21.12.2014, 22:07 |
m stihni ho na sebe do konce roku odhlásit. pak bys měl mít 3-6 měsíců na přihlášku dobíhající lhůtu odhlášek z letoška. snad... :)
jj jako m, ráno jsem volal na registr. pokud máš na sebe polopřevod, maš na to pul roku to dohlasit.
filip146: dohlásit po staru, bez plné moci?
Tak to me nenapadlo se zeptat...

22.12.2014, 21:17 |
Rudi vzhledem k tomu, že budeš psanej v odhlášce, tak ještě bez plný moci, pokud by to nestihl odhlásit, tak pak to musíte udělat ponovu :-)