Navštíveno 9552x

Zdravím kluci. Tchán dnes vyrazil na chalupu a v obci na přehledné rovince,kdy on jel 50km/h to do něj napral70 letý děda.
Rapid je ´1 1/2 roku starý,najeto 6000km . Je tohle totálka? Jak dál postupovat,když se toto uzná jako totálka,jak dlouho trvá vyřízení? Vinik je u české pojištovny. Má tchán nárok na náhradní vůz zdarma? Vyplácí se případně cena nového vozu nebo je to amortizováno? Díky za každou radu

doufám, že u toho byli poliši, tohle ti do totálky nehodí.... po dobu opravy ti náhr. auto platí, ale musí si o něj říct, pojišťovny neradi dávaj něco bez připomenutí:) ale každopádně to nase*e, novej auťák a je nadobro znehodnocen

20.12.2014, 21:26 |
cupra.165 | Upraveno: 2014-12-20 21:30:10
Jj,policie,hasiči,vše bylo. Koukal sem z dálky,zmuchlané je to po zadní nápravu,takto zvenčí vypadala,že je jak má být.
Docela by mi zajímalo,jak se opraví ten zadní zlomený sloupek. Jinak tchyne sedela na miste spolujezce a utrhl se cely pojezd,prý najednou sedela uplne vzadu :-)

20.12.2014, 21:39 |
AR nechceš vyfotit ten urvaný pojezd?
jinak sloupek ti opraví tak že ten zlomený odbodujou a dají nový.
uz se k tomu nedostanu. Rikali mi to pak v hospode. Ale zkusim se zeptat kamaráda,zda mi k ni ještě pusti nebo zda mi to vyfoti. Odtahovka ji odvezla do autorizaku. Samotného mi to zajima

20.12.2014, 21:50 |
rebel no kdyby to melo hodnotu 200 000 kč vzali by to jako totálku ale pokud ne tak to vemou jako opavu ,pokud oprava nepřevyšuje cenu vozu není to pro ně totálka :-(
Pokud ti servis napíše papír že oprava bude nevim kolik ale vyšší jak hodnota auta máš vyhráno :) Jen problém je v servisu často dostane limit ,že pokud se vejde třeba do 400 000 tak jim to pojištovna proplatí a oni se do toho vejdou na 90% vždy poněvač je to pro ne super job i kdyby měli ponížit cenu pro pojištovnu .
Bohužel je to hnus no
AR: sloupek odboduji? Co to meleš, mění se celá bočnice nebo uříznout a doladit tmelem

20.12.2014, 21:58 |
rebel | Upraveno: 2014-12-20 21:59:23
PAVELK : vymění celej díl .Zaleží na autě jakej kus to je, nekdy celej bok nekdy jen kus .Myslím normál origo servis ne matlák z noname servisu co to polepí jak nejlevněji to jen jde :-)
Originál servis musí měnit cely bok, takže kuchat prahy střechu no maso, řekl bych že to dají na totálku

20.12.2014, 22:09 |
rebel Tohle je na celou karoserii :-(

20.12.2014, 22:22 |
AR pavelk: koukám profík a hned z jedne věty pozná vše. prostě odbodují celý díl co je poškozen a ten vymění, nechápu co na tom nechápeš.
Že jen jeden sloupek to nebude asi tak
no ono je to podobne i z druhé strany...

20.12.2014, 22:32 |
AR a píšu tu někde o tom že to je jen jeden sloupek? tvl asi bereš dobrý matroš

20.12.2014, 22:40 |
AR
Náraz zezadu je na opravu vždy nahouby, matroš mám dobrý jmenuje se to Rulanda Šedá :)

20.12.2014, 22:54 |
Drtič Rulanda seda je mnam. Nejradeji od Bunzi rocnik 09, vyber z bobuli. Jen tak OT :-D

20.12.2014, 22:54 |
Drtič Rulanda seda je mnam. Nejradeji od Bunzi rocnik 09, vyber z bobuli. Jen tak OT :-D
Hezké video... Jen bych měl obavu, že s ohledem na to, co občas autorizované servisy jsou schopné vymyslet, že nedodrží AKTUÁLNÍ dílenskou příručku Škoda a prostě to vytáhnout, vyklepou (možná i dveře), fouknou pěkně plnícím tmelem a tady máte krásně opravený auto za plnou cenu. A možná třeba ne... kdo ví.
U novýho auta bych to hádal na totálku, že už se takhle opravovaným autě nebudeš citít bezpečně a mohli by tě dát novou funglovku.

21.12.2014, 07:26 |
fredh hele a jak dopadli po tý ráně. Maj nějaký zdravotní problémy? (páteř, krk) Nebo vše ok? Musela to bejt pecka. Nebo se nový auto takhle zmuchlá při jakýkoli rance?

21.12.2014, 08:34 |
mrazik | Upraveno: 2014-12-21 08:37:27
Servis udela prvotni odhad, prijede se na to podivat likvidator. Pak to ve smluvnim servisu rozeberou, sepisou potrebne dily a nasledne pojistovna da limit, do ktereho povoli opravu a pokud se smluvni servis nevejde do limitu, je to totalka. Z hlediska tchana by oprava byla lepsi, protoze budou mit cim jezdit, zatimco v pripade totalky dostanou cca 70% ceny - pokud nemaji GAP pojisteni . cenu noveho vozu urcite nedostane, kdyz to pujde z povinneho ruceni. Nahradni vozidlo zalezi na podminkach pojistovny. Dulezite je, zda byl jednoznacne urcen vinik a pokud to bylo vyreseno na miste - pokud ano, je to super.
No ty woe, Rapid zmuchlanej jak starej papír:-))) Ten děda jel tak 150, ne?
[ Link ] -
Je to dilema - u novýho auta člověk podvědomě chce zase nový auto.Ale viz link, opravit jde vše, i když tedy ten Rapid vypadá dost bídně-sloupky, podlaha, náprava, střecha...
Tak aby to dobře dopadlo!Pevné nervy, ojišťovny nikam nespěchají. Na auo máš nárok, ale je tam nějaký omezení, co si pamatuji.

21.12.2014, 10:11 |
Jozzo podle hodnoty vozu máš nárok dle tabulek na nějaký typ auta té třídy
Jeste bych doplnil, ze narok na nahradni automobil neni automaticky, jen do urcite castky a muze tam byt nejaka spoluucast. Nahradni auto je vetsinou stejne tridy nebo o jednu nizsi.
Já jsem něco psal v tom mým bývalým linku. Něco se odečítá, ale už si ten výpočet nepamatuji.
Dopadli dobře,nic je neboli,takze stesti. Napalil to do nich nissanem,jak ma rapid vysokej zadek,zajel zrejme s nissanem pod nej. Airbagy nissan venku,rapid v poradku

ty jo podle týhle fotky to vypadá,že dědek musel jet celkem pilu.Mi neříkej,že nejel min. 80km/h.A hlavně co dělal,že ho přehlídnul na přehledný rovině?
Jde o to,jestli Rapid stal nebo vse bylo za pohybu obou sut.Ja bych to videlna rozdil v rychlostech do 40 Km/h. Tipnu si, ze opravovat to budou. Moje faktura za opravu mela 6 stranek :-)
Jeli okolo 50km/h a svikl to do nich za jizdy. Pry jel z domoviny ,kde se to stalo za pritelkyni....manzelku mel doma...trosku je tchyne zna...on je ne :-) on si pry nic nepamatuje a nevi jak se to stalo... je pravda,ze v tehle obci je to dlouha prehledna rovina..tech 90 to vytahne v klidu
Totálka to bude, pokud oprava bude vyšší než je obvyklá cena vozidla ke dni DN. Když se podívám na Tipcars, tak jsou tam Rapidy od 277 do 400 000 Kč. Většinou za půl roku a 6 000 km je cena nižší o 10-15% ceny pořizovací. Auto je opravitelné, přesto bych to vzhledem k rozsahu poškození asi raději nacpal do totálky a koupil jiné. I když škodovka dodrží všechny postupy, jako že autorizovaný servis to jinak dělat nebude, tak na tom autě už to bude uvedené a při prodeji to bude na houby.
Náhradní auto ano, ale spíš se zeptej na podmínky u pojišťovny, která ti to bude likvidovat, než v hospodě. Standardně ano po dobu opravy nebo do doby, než ti řeknou, že je to totálka. Některé pojišťovny berou i dobu přiměřenou do pořízení jiného vozidla, v tomto případě cca 14 dní, Rapidů je na trhu nasr... :-(
Ale je nutné prokázat účelnost (měl jsem auto předtím, tak ho chci mít před barákem i teď, co kdybych náhodou potřeboval jet není důvodem) a budou ti odečítat pevné náklady za ujeté km (cca 2-4 Kč/km). Při zapůjčení auta nižší a levnější kategorie (Fábie) dost pojišťoven pevné náklady neodečítá.
PS: Mohl mít mikrospánek, ten by vysvětloval to, že nebrzdil a nic si nepamatuje. Proto i jel ve vsi 90.

22.12.2014, 16:43 |
cupra.165 | Upraveno: 2014-12-22 16:46:01
Tak se opravuje. No ja bych to teda uz nechtel,ale asi není jina moznost. Nahradni vuz dostali.

22.12.2014, 17:15 |
Sau cupra.165: Já mám auto po prakticky totálce opravené, (tehdy bylo rok a půl staré, škoda téměř 300 tis), už je to 6 roků a žádný problém s ním za tu dobu nenastal. Chová a jezdí sa jak má. Záleží jak moc sa s tím kdo pohraje. Spíš holt při tom dalším prodeji to je naprd, to je fakt.
Se to pak prodá přes P3RF3KFTa, no problemo.
Kolega před lety (tuším březen 1996) zbořil tři měsíce starou O1. Poslal jí na dálnici do stráně a pak zpátky přes střechu na silnici. Auto se dotýkalo spodkem asfaltu jak bylo ohlý, airbagy nevyletěly, ale jemu se zázrakem nic nestalo. Auto bylo přes čtrt roku v servisu, kde čekali až přijde poloosa, ale opravili to. Vypadalo zase jako nový, jenže pak několikrát prasklo čelní sklo. Určitě už to pak bylo křivý.