19.12.2014, 19:49 |
OMEGA Požadavky jsou 4CH, odolnost, ne tlačná vrtule, rozpětí kolem metru, RTF páč nechci nic stavět, shánět, osazovat a lepit, cena do 5k.
Umíš pilotit? Jestli ne, tak na metrovku zapomeň. BUde to rychlý, ač budou tvrdit, že nebude.
A stavěný éro bez umění pilotovat je cesta do pekel.
Jen uvedeu, že otec si chtěl ještě na stará kolena zařídit, kdysi jsem s ním modelařil, on toho nechal asi před 20 lety, ale chtěl něco, tak proč ne? Bádal jsem na neu po nějkých setech vč, soupravy a zakoupl model, o kterém tvrdí celý internet, že je to vhodný model pro začátek. Jde o Alpha 1500, prodává RCM Pelikán. Když pominu to, že důchodce s již ne tak mrštnými prsty nen schopen spojit kabel od serva s přijímačem,a když náhodou spjí, tak nikdy nerozopjí, bateri od regukátoru (konektor vymyslečl zajisté debil, sorry, ale to jsem ještě neviděl), pak celý "začátečnický" éro je jedna jedovatá žiletka. Doslova a do písmene. přes těžiště narvaný co nejvíc dopředu, přes co nejmenší výchylky, tohle reagje na sebemenší pohyb knyplu asi jako speciál pro redBull. Je to rychlýa prozačátečníka, který nikdy neřídil sám, bude už jen problém bez karambolu odstartovat. Díky "šikovně" vyváženému vysílači si totiž o panděro pořád přidáváš nechtěně plyn a hrabeš do čehokoliv.
Protože nejdou uděšlat diference na výchylkách, aspoň já je tedy pro začátek neuděll, pak už jsem vytrhal serva z křídla a udělal), tak éro je záludný až hanba.
Tož tak. A to byl větroň 1,5m, který s etáří "hodně".
Když bych dnes radil někomu jak začít, tak 2m větroně s blbuvzdorným profilem, ale min. 2 metry a rozhodně pro záčátek zkušeného pilota. Je to nejlevnější:-)

20.12.2014, 12:52 |
OMEGA No Easyglider je v rozsypu, jak jsem psal nechci nic ale vůbec nic stavět, mám to na odreagování a to druhý je s tlačnou vrtulí takže zatím nic :) Zkušenosti mám pouze ze 4 ch vrtulníku a létání na PC kdysi...to bude taky prdel si zvyknout na MODE 1...ale má to každej tak to musím dát. Koupím kýbl lepidla a děj se vůle boží :) Bude to buď piper od arttechu, nebo pioneer od pelikána. Já prostě nechci začínat s Betou jako všichni a nejsem úplný dřevo, otáčení letadla a ovládání mi problém nedělá...no pak sem hodím fotku co z toho zbylo za třísky :)))