Navštíveno 2797x

Nechal jsem si delat rozvody a pote,co jsem auto vyzvedl,tak mam proste picit, ze jede hur. V nizkych otackach mrtvola, zrychleni tragicky i na 2°...
Na diagnostice to ukazuje zadni sondu ko (jsou tam 3).
Zkousel se reset jednotky.
Rozvody jsou pry ok.
Rad bych rek,ze se mi to jen zda,ale asi nezda ta ztrata:-)
Napada nekoho neco??
Focus 03, 1.6 benzin 100PS
rozvodové kolo na klice je uložené letmo bez klínku,je potřeba zezadu na bloku vyšrubovat záslepku a místo ní dát aretační trn klikové hřídele.poté sundat víko ventilů a vložit pravítko přes oboje vačky.
Nekdo je zdechlý,tak si vačkové kola naryskuje fixem a hned je problém.motor sice jede,ale nemá výkon.
Pak je ještě jedna prasárna,že ten kdo nemá aretační kolík kliky,tak si sundá startér a udělá si fixem risky na setrváku s blokem.
ještě bývá případ,že ten kdo dělá rozvody,tak neví že je kolo na klice letmo,omaluje si to celé fixem a buď je kolo stářím zaoxidované a nepotočí se,nebo se potočí a motor se potká.
ověř si že je máš udělané na přípravky.Potom mudruj dál.Pokud jde motor špatně i chladný po startu,tak lambdou to nebude
Lambdy jsou tam samozrejme 2.
Diky moc za odpoved,nevim jakym stylem to delali.
Je ted nejakej velkej problem to prekontrolovat, popr. dat spravne?
Ja tomu **** rozumim a dotycnej je mimo 14 dni.
musíš mít přípravky.
zvednout auto,zaaretovat kliku,sundat víko ventilu a mělo by jít vložit pravítko do vaček(půjde to ztuha).
pokud ho tam nevložíš,tak reklamace.
nech to překontrolovat jinde,ať máš doklad.(práce tak na hodinu).
Pokud to stojí špatně,můžeš podpálit výfukový ventil
Zda se mi,ze to ma ted mensi volnobezny otacky...cca 700 bych rek,nekdy se auto malinko pohoupne...
Kdyz dojedu ke krizovatce a treba vyradim a dojizdim,otackylitaj tak v rozmezi 700-1100..jak zastavim,je to na tech 700 cca
Takže vyřešeno: špatně nastavené rozvody. Auto mělo cca 1/3 menší výkon, v nízkých otáčkách totální mrtvola.
MOC díky Timon.z za ochotu to zkouknot (o víkendu před svátkama - já bych na každýho nasral) a poradit, prohlídnout...Je vidět že ten člověk tomu rozumí a k tomu ještě ochota...to se moc dnes nevidí.
Auto už lítá jako raketa, už zase pojedu polovinu těch dehtových 200 koňových mrdek :o)))
Takže reklamačka proběhla v pohodě?necukali se?
Naprosto v pohodě, vše bez problémů.
Díky!