Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Pomoc s výbeřem pračky

o Navštíveno 6839x o
o 16.12.2014, 21:23 | cupra.165
Už mi došla trpělivost u pračky značky whirpool s horním plněním,8 let a už ten krám zase nejde. Před ní sem měl předchůdce taky whirpool a ta vydržela 13 let.
Mate někdo zkušenost s prackou se susickou v jednom?
Mate někdo Ariston pracku?
Potreboval bych poradit. Chci uz bocni plneni,zadny 6 smysly apod.,susicka v tom vyhodou Cenove do 20000.-
Mate někdo tipy?

o 16.12.2014, 21:29 | camron
Základní rada: pračce kombinované se sušičkou se vyhni
o 16.12.2014, 21:40 | Ravo | Upraveno: 2014-12-16 21:41:21
Pračka a sušička v jednom nedoporučuju, pokud máš jen trošku místa tak oddělený spotřebiče (sušička může být v podstatě kdekoliv v bytě/domě, nemusí nutně stát vedle/na pračce). Sousedka a kolega měli 2v1, já mám separátně a můžu porovnávat. První problém - malý buben na sušení, sušička potřebuje co největší buben, aby prádlo "lítalo". Druhý problém - když sušíš, nepereš, ten čas je fakt docela síla. Navíc sušení trvá dýl díky horší efektivitě. A navíc neumí vysušit najednou max dávku co vypere (např. vypere 8kg prádla, ale sušit umí max 4kg - takže nadvakrát - zase čas navíc). Třetí problém - 2v1 málokdy má teplené výměníky apod. aby byla co nejefektivnější (A moc+). A je toho ještě daleko víc, ale doufám že tě to odradilo...

Já bych doporučil značku Bosch.
o 16.12.2014, 21:44 | cupra.165
Diky kluci,od kombinace 2v1 upouštím.
Potřebuji robustní kvalitni naprosto jednoduchou pracku pro 6-8kg pradla,se servisnim zázemím.
Docela sem slysel chvalu na LG,muze někdo potvrdit?
Bosche davam taktéž do vyberu
o 16.12.2014, 21:55 | P.E.T.R
LG má výhodu v přímém napojení motoru na buben a celkově dělá velmi solidní pračky. Určitě se podívej na Miele, jedna z nejlepších značek, je to znát i na ceně, ale zas ti vydrží hodně dlouho.
Pokud nemáš problém s místem, tak kup velkou a těžkou pračku, to je taková základní známka kvality. Největší problém je dnes elektronika.
Pokud nejsou rozhodující peníze, tak Miele, jinak Bosch, LG, Gorenje a šel bych po váze, je to hodně znát na kvalitě.
o 16.12.2014, 22:13 | lukee_cz
Resil jsem ted uplne to same...a taky sem po 5ti minutak variantu 2v1 zamitl :D
Miele je cenove mimo (chtel sem pokud mozno do 15k) a ve finale resil jen LG a AEG. ( [ Link ] vs [ Link ] ). Vyhrala nakonec AEG po precteni vsech zkusenosti a recenzi...i kdyz nakonec sem musel misto ni vybrat slim verzi.
o 16.12.2014, 22:31 | assassin
Ptal jsem se znameho co opravuje pracky a kolem 12tis mi doporucil gorenje
Samsungackej directdrive je prej fajn marketingovy kousek, ale ze prej driv nez motor odejdou loziska na bubnu - a u toho direct reseni sebou vezmou ten super motor...
o 16.12.2014, 22:50 | tappaja
Vzdycky jsem mel AEG a zadnej problem nebo servis.
o 16.12.2014, 23:27 | camron
Jsem pro Miele. Máme jak pračku, tak sušičku. V setu se to dá koupit levněji. Jak tu psal někdo váze přístroje, tak tu pračku bylo super dostat do patra - má totiž kolem 100kg!

AEG bych se vyhnul. To už raději Bosch. A rozhodně bych se vyhnul značkám, co vyrábějí všechno možné (LG, Samsung, ...). Ale to mluvím za sebe, ať si každý vybere podle sebe :-)
o 16.12.2014, 23:42 | Luke_288
LG muzu doporucit. Mame ji 6let a bez problemu. Jinak samo miele asi nej volba. Otec ma uz 15tej rok a bez poruchy.
o 17.12.2014, 07:57 | deda
Ja jsem po zkušenostech z mise kde pracky a sušičky běhaly opravdu 24 hod. denně bez zastavení, volil AEG. A zatím spokojenost, oboje mám asi 4 roky a vše funguje...
o 17.12.2014, 09:18 | EFCA | Upraveno: 2014-12-17 09:19:39
Nedávno jsem koupila Candy pračku se sušičkou 2v1 a zatím jsem teda hodně spokojená. Jak vydrží dlouho, to zatím posoudit nemůžu.

Je to Candy Evow 4963D.
o 17.12.2014, 09:33 | camron
deda:
...tak si tu napíšeme za 5-6 let,jo? :-)
o 17.12.2014, 09:50 | cupra.165
Koukal sem na tu Miele a libi se mi..jen ta cena 25000.- :-)
Ale když pak kouknu na vahu,tak docela masakr..všichni kolem 65kg ,Miele 95+ kg ..tam davaji zavazi nebo co?
U te AEG,co je spatne?
o 17.12.2014, 10:20 | JA
BEKO je Miele vyráběné v Turecku na německé lince s německým technickým dozorem. To mi řek prodejce a instalatér v jedné osobě.
osobně jedeme mělkou Candy a po 6-8letech umře programátor a tak letí. Výměna tělesa za 200Kč.Jinak nic.
o 17.12.2014, 10:37 | Bart 007
máme ariston rok a půl a zatim spokojenost, ani neni slyšet že pere/ždímá :-)
ale to už je asi u všech

s tou váhou nevim - když jsem rozebíral předchozí pračku tak na sobě měla přišroubované betonové závaží
o 17.12.2014, 11:16 | macomb
Máme pračku i sušičku AEG a bez jediného problému (pračka 3 roky, sušička rok). Obě jezdí minimálně obden a většinou spíš častěji a víckrát ;)
o 17.12.2014, 11:18 | CervinVega
AEG pres 5let, max spokojenost, ted mam Elektrolux 2hym rokem a taky cajk...
mati mela kombinovanou pracko-susicku a nebylo to uplne marny, kdyz neni misto na druhy spotrebic a potrebujes jen obcas ususit, proc ne... jinak plati co psali nade mnou, je to kompromis... ted ma pracku Bosch, segra stejnou od Siemensu, v klidu je sezenes v akcich kolem 9-12tis, jak se zadari...
Miele je fajn koupit z DE jetou, nejaky novy model, pohybujou se 250-500e na ebay, pokud ti nevadi si pro to dojet :-)
o 17.12.2014, 12:54 | camron
Miele je rekneme TOP a Beko je skutecne dno. Takze tvrzeni, ze Beko je de-fact Miele, me skutecne pobavilo :)
o 17.12.2014, 15:00 | Octávák
Mít peníze, volám jednoznačně Miele. Já jich tehdá tolik na pračku neměl, tak jsem vzal topmodel od Aeg a pere už 12 let bez jediné poruchy. Sestra má Beko a je to dle mého názoru shit. Má ji rok a už 2x servis. Nevypouštěla... S Miele to má tak shodnou barvu
o 17.12.2014, 15:09 | 323Marty
Jen ne BEKO! Takhle už mě neposlechla moje máma a koupila od nich celou kuchyň. Varná deska nahovno, digestoř nahovno, ledničku už má za tři roky druhou a už jí servisuje, pračka ve srovnání s mou AEG hlučná, malá, pomalá, žravá. Dobrou zkušenost mám ještě s Gorenje. Vydržela přes deset let bez jediného servisního zásahu a pak se prostě odporoučela. Třeba by ještě šla opravit, ale chtěl sem už novou a ve výběru do 15.000,- prostě vyhrálo AEG.
o 18.12.2014, 11:43 | noclue
Mame dve Boschky Maxx 7 a zatial (starsia 8 rokov, novsia 4roky) no problem, jedna prezila aj stahovanie.
Bosch som bral na odporucenie znameho servisaka.
o 18.12.2014, 12:03 | macek
Vzdy AEG a zadnej problem jak mycka tak pracka a susicka
Miele AEG Bosch Siemens a Elektrolux ok ostatnim se vyhni to jsou skusenosti mojeho dlouholeteho servisaka na pracky
o 18.12.2014, 14:11 | soray
Taky Bosch Maxx 7, někdy před 8 lety nainstalováno a jen pere, pere a pere.
o 18.12.2014, 14:21 | Camča_v
Mrkni sem - [ Link ]
Prackarr je solidní borec, kupoval jsem od něj pračku a ledničku Gorenje.
o 18.12.2014, 15:19 | PK
Candy nedoporučuju, po roce mi umřela. Něco se uvnitř uvolnilo, prosakovala tam voda, ven nic neteklo. Když to opravář otevřel, divil se, jak to mohlo vůbec prát. Nakonec se teda přestal točit buben, naštěstí vrátili peníze a koupila se jiná. Teď gorenje, nevím přesně jaký model, stála kolem 10 tis. Pere už 5 let a zatím (tuk, tuk. tuk) se na ní nešáhlo. Stejně tak sporák a mikrovlnka taky od gorenje a taky funguje bez problémů :)
o 18.12.2014, 15:55 | Conan
Investuj pár kaček a pročti si testy: [ Link ]
o 18.12.2014, 16:43 | P.E.T.R
Jenom nevybírat podle dTestu...
o 18.12.2014, 16:54 | cupra.165
Tak uz sem objednal ariston hottpoint 843 bs eu [ Link ] ,ma prijit v sobotu a ta mrcha 8 leta whirpool zacla jit :-)
By se clovek pxxxl :-)Takze povedlo se s storno a projedu to dal v klidnu s rozvahou
Ten Prackarr ma zajimave názory..s tim vychvalovanim gorenje ..je sam i prodejce..nevim zda je to zcela objektivni...
o 18.12.2014, 17:38 | Bart 007
přesne tu co jsi objednal máme...stála tenkrát 8500,.
o 18.12.2014, 18:30 | PK
Já když vybíral, tak mi právě bylo doporučovaný gorenje, pak byslím bosch a ještě jedna, ale to už si nepamatuju.
o 16.11.2016, 10:34 | hanx
Obnovuji staré téma :-)

Můžete někdo dopoučit nějaké modely, případně dle čeho vybírat?

Bohužel, na sety pračka+sušička zvlášť asi nebude rozpočet, protože koukám, že to začíná na 23 tisících.
o 16.11.2016, 10:44 | Bart 007
hele tak ta ariston 843 bs vydržela asi 3 roky a začalo hučet ložisko. To by asi vyměnit šlo, ale je problém, že je nerozebíratelná plastová vana aby šel vyndat buben.

Teď 08/2016 jsem koupil AEG Lavamat L76475FL za 10990,-
a zatím ok.
o 16.11.2016, 10:49 | rover (WoodTech)
Je to furt stejný AEG/Elektrolux, Bosh/Siemens nebo Miele pokud na to máš ;-)
Sám mám pračku AEG asi 6 let a jede bez problému sušička Elektrolux a taky cajk ;-)
o 16.11.2016, 11:05 | pali
Mame pracku i susicku oboje LG asi 4 roky, a bez problemu. Posledni tri toky intenzivne oboje vyuzivame (2 deti, jsme v bytovce). Pereme obden a v zime tim padem obden susime...
o 16.11.2016, 11:34 | Bigboss
Přesně jako rover,kamarád dělá pračky 15let a vždy říka AEG/electrolux. bere to z pohledu servisáka,dostupnost i ceny dílů atd. Nicméně je to jako dnes se vším,upadá kvalita,dnes už se pračky na deset let nedělaji....
o 16.11.2016, 13:47 | muSlim | Upraveno: 2016-11-16 13:47:41
AEG = Electrolux. Electrolux postupne pokúpil AEG, Zanussi, Philco, Lehel z tých známejších značiek... :-)
o 16.11.2016, 16:24 | rover (WoodTech)
Proto jsem tam dal ty lomítka pač je to vždy jedna firma :-)
o 16.11.2016, 17:16 | Kamil07 | Upraveno: 2016-11-16 17:20:15
Mam dva roky Gorenje a od novoty si zije vlastnim zivotem, sem tam nevyzdima a necha mokre pradlo, takze jeste musim zapnout zvlast zdimani.
Nekdy (cca 1x za 20-30 prani) je pod ni celkem velka louze, ale neprisel jsem na to odkud to muze tect.
Casto se stava, ze pri zdimani odjede ze sveho mista.
Myslel jsem, ze je chybna instalace, ale je uplne ve vaze, takze by mela prat normalne.
Nebyla uplne nejlevnejsi, zhruba 13-14 tis. a za me teda Gorenje uz nikdy vice a radsi priplatim par korun za Miele, ale kdo vi, jestli ty levnejsi nebudou taky sroty.
Reklamaci neresim, protoze se s ni vzdy nejak domluvim a obavam se, ze by se pred technikem zavada zrovna neprojevila.
o 16.11.2016, 17:21 | assassin | Upraveno: 2016-11-16 17:22:15
Kamil: mam taky gorenje, vic jak 2roky a maka ok. Parkrat nevyzdimala - ale pokazde to same, koberec z koupelny - kterej kdyz nasakne je fakt tezkej. Takze nejspis navazila pres limit. Obavam se ze "lepsi" znacky +- v tehle cenove kategorii jsou jen horsi :(
o 16.11.2016, 17:29 | Kamil07
Tezke veci vyzdima vzdy v pohode, ale kdyz je tam toho normalne, nebo mene, tak se sem tam stane, ze zustane pradlo mokre.
Vypozoroval jsem, ze se vzdy snazi zdimat, ale po par vterinach prestane, pak to chvili prepocitava a zase se snazi.
Nakonec to vzda a ukonci program bez zdimani.
Tezko se to resi, kdyz to nedela vzdy.
o 16.11.2016, 17:55 | assassin
Kamil: hele kdyztak na motorkarich je typek s nickem prackarr - dela pracky/spotrebice uz dlouho a myslim si, ze je sikovnej - prave z hlediska servisu a nahradnich dilu mi gorenje doporucil. Muzu ti na nej dat kontakt - treba by si s tim vedel rady. Standard chovani to neni a aspon by se otestovalo, jak to s tim servisem opravsu je :)
Ja se prestehoval do jineho bytu kde uz byla aeg pracka v podobne cenove a po par vypranich radsi peru v te gorenje, lip pere, mensi hluk...
o 16.11.2016, 20:02 | Kamil07
Diky, na motorkarich ma adresu webu, tak si kontakt vytahnu tam a cinknu mu.
Kdyz ma zrovna dobrou naladu, tak je fajn, ticha, pradlo perfektne vyprane a vyzdimane.
Jeste me napadlo, ze je totalne blba co se tyce odpoctu, na zacatku napise, ze dopere treba za hodinu, presne po hodine k ni prijdu a je tam treba jeste 15 min.
o 20.11.2016, 10:17 | hanx
Nemáte někdo tipy na konkrétní pračky se sušičkou? Fakt se v tom tak trochu ztrácím, nevím, podle čeho hledat.

Pořád si tak nějak neumím srovnat, v čem je AEG za 18 tisíc lepší než Indesit za 12 tisíc, když papírově jsou na tom stejně. Nebo třeba Beko za 18 tisíc s 5letou zárukou.

Samozřejmě je mi jasné, že si nebudu brát nejlevnější Candy za 9 tisíc.

o 20.11.2016, 11:50 | kuchta
hanx: Přečti si hned druhej příspěvek od camrona
o 20.11.2016, 12:12 | hanx
kuchta: díky za radu/neradu :-) ale už jsem tu psal, že rozpočet přes 20 tisíc nemám, navíc jsme jen dva a zas tak moc neperem, takže mi ty nevýhody absolutně vůbec nevadí (nemožnost prát a sušit zároveň a menší váha pro sušení než pro praní)
o 20.11.2016, 16:02 | kuchta | Upraveno: 2016-11-20 16:04:23
Jo v pohodě. :-) Já když kupoval asi před rokem pračku tak sem původně taky chtěl kombinaci pračky se sušičkou. Ale pak čtu nějaký recenze a nic moc. Do krámu sem se ani ptát nešel protože o tom kolikrát vědí prdlačky. Já nakonec koupil pračku i sušičku AEG. Konkrétně:
[ Link ]
[ Link ]
Pračka musela být slim kvůli místu. Jinak jak pračka tak sušička makaj parádně. Pračka je tichá že o ní ani nevíme,kromě ždímání to už je trošku slyšet. Sušička je oproti pračce hlučnější (popravdě čekal jsem že bude tišší) ale je na chodbě tak to není nic strašnýho. Ale když tak koukám,rozdíl v hlučnosti sušiček jsou minimální. Tak je to asi normální. Celkově nemám rád když tyhle spotřebiče vydávaj kravál. A komu vadí kravál při vysávání tak můžu doporučit vysavač [ Link ] Ale to už jsem odběhnul jinam.
o 20.11.2016, 18:50 | assassin
kamil: jo ty casy to strili hodne od boku. nechapu proc, prece ten procesor musi vedet, jak dlouho s tim bude vrtet...
ale to je myslim vlastnost tak nejak vsech pracek...tusim ze nekdo(siemens) se v reklamne vytahoval, ze ten cas odhaduji presneji..

me ji prackar doporucoval kvuli vnitrni konstrukci a dostupnosti nahradnich dilu - ze u levnejch pracek je obvykle, ze se meni konstrukcni celky, ktere casto stoji jako ta levna pracka...
o 21.11.2016, 10:22 | hanx
Ještě se zeptám - kde v Praze jí koupit?

V ideálním případě aby mi jí přivezli, vynesli do 3 patra a zapojili, protože jsem do 9-18 v práci a nechci si kvůli tomu brát volno.

Na webu jsem našel akorát Datart, který to dělá, ale s těmi mám hodně špatné zkušenosti, takže tomu bych se raději vyhnul. (Poslední 3 nákupy = 3 reklamace, z toho dvakrát řešeno čekáním měsíc a vrácením peněz když bylo ihned jasné, že máme šmejd a měli nám to vyměnit na místě)
o 21.11.2016, 10:45 | crestik
...pohlídej si ještě cenu za výnos, u koho to budeš kupovat. Aby nevyšlo levněji vzít zrovna dovolenou a za flaškoku souseda.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3019 sekund.