Navštíveno 2429x

Zdravim mam dotaz. Potreboval bych koupit nejake starsi vozitko. Nejlepe neco male s maly objemem. Kvuli mamce je ale pozadavek aby melo automat. Ma o avy ze se s manualem nenauci. Na co si u starych aut s automatem dat pozor. Co to muze myt za problemy atd. Nikdy jsem automat neresil. Diky za rady a tipy.

11.12.2014, 18:10 |
rcman Bude asi hodně záležet na konrétním autě. Pak taky kolik do toho chceš investovat...
Kolem mě se pohybuje automatů hodně, ale převážně to jsou komcerny VW. Takže Octavia, Superb, Passat a asi všechny Audi.
V podstatě u všech automatickejch převodovek pro dlouhodobé bezproblémové fungování je důležité dodržovat servisní intervaly apod.
Takže za mě, bych šel do auta, u kterého bude možné zjistit co nejvíce servisní historie...
Stary maly auto s malym motorem a s automatem nebude vyhra v zadnem smeru
Toyota Yaris a nejlepe s motorem 1.3, kam se montoval klasicky hydrodynamicky menic. Ona i ta roboticka neni tak uplne spatna.
Malé vozítko = Superb, Audi.....
Kolik je máti roků?
corsa 1.4? ma manzelka znameho a libuji si oba, nevim tedy z hlavy rocnik, ale moc nove to nebude, pamatuju si ze rikal ze to stalo par susni...

11.12.2014, 21:36 |
Alííí Jj, kdysi jsem prodal par Opelu Corsa v automatu, a bylo to kupodivu blbuvzdorne vozitko...
Nu, já teďka řeším pro svoji polovičku něco podobnýho. Víceméně situaci mám velice zjednodušenou, protože se shlédla v P206 v automatu. Ano, je to "zase" francouz, ale až na notorickou problematiku zadních náprav to zase nevypadá tak zle. Co sem čuměl jak puk, tak 206tky mají předepsanou výměnu oleje v převodovce - teda žádný doživotní olej, jak se tak nějak obecně dostalo do podvědomí. Blbý je, že je jich málo. Něco sem potkal na letních a bez STK, něco až na druhým konci republiky a taky sem narazil na jednoho, co na dotaz, zda-li by nešla jedna fotka interiéru kvůli sedačkám, mi řekl do telefonu "heléééé panééé, já nejsem žádnej fotograf". Někteří lidi snad ani auto nechtějí prodat a inzerátem se asi jen vydávají do říše snů, co by jakože s penězi za prodané auto udělali.
Slabej motor s hydrodynamickým měničem je vražedná kombinace. Dokáže to žrát jak dvaapůlka ve velkým autě a je to líný jak veš...
Mám praktické zkušenosti a nemůžu souhlasit.
OPEL CORSA C, ze zkušeností funguje v automatu velmi dobře, sam jem s tim něco najezdil a i spotřeba velmi přiznivá.
jeste delali twingo ve verzi manual s automatickou spojkou
Chlapi diky tak nejak za info.
Ono neco jako ta corsa by bylo asi ideal.
Fakt jsou to zrouty ty male obemy s automatem? Ono potrebuju fakt neco easy na provoz a udrzbu. Byt na me automat neresim.
Zdeny: mamce je 54 a uz tak 35 let nejezdi. Da se rici od doby co ma papiry. Ake chce zacit a z manualu ma obavy.
S corsou C 1.0 12v easytronic jsem jezdil za 4,5 pruměr, 1.2 nebo 1.4 jsou cca kolem 6ti litrů