Navštíveno 2428x

Nedávno jsem se rozčílil kvli blbfounu, který jsem si ve chvíli poblouznění koupil (samosebou s hemeroidem, jak jinak). To jsem ale věděl, že SW do toho dělao pako (a za tím si dkdne stojím,něco tak blbýho, jako je hemeroid, jsem fakt dlouho nevuděl).
No a dnes jsem vytek při "ladění" WinCC a vizualizace v něm.
Začínám pochybovat o kvalitách této poslečnosti, resp. o kvalitách jejich programového vybavební. Prostě zaspat jednoduchým způsobem proces ve smyslu "dělej tohle, pokud se neděj, udělej tohle a vypiš alarm" - obecně. Kolik chybových kroků se našlo, je zarážejíích a když volá člověk na hot line (což navíc z Turecka od Syrských hranic je docela problém), tak ti řeknou-sorry, s tím se nedá nic dělat. Dnes se mi stalo, že se mi na screenu, kde mám nějaká spiuštěcí tlačítka pro start nějakého procesu, začaly samy od sebe z ničehož nic objevoat jakési rámečky kolem těch tlačítek, což v reálu budilo dojem, jako by bylo ono tlačítko SW sepnuté ( i když nebylo!) Na to konto jsem se od kolegy dověděl, že o tom ví, že to je už věc, která se před časem objevila, ale Siemens to neřeší! Tak kuwa, co to je??? Za 100 litrů SW, který si vymýšlí?
Další věc, na zařízení mám namonotaný viskozimetr pro on-line měření viskozity od jisté (radši nejmenované) světově uznávané společnosti. Bohužel, starý typ byl nahrazen novým a ten jsem museli zakoupit, neb jiný není. A návod - to musel faklt psát polobl a SW dělal 100% blb. Kuwa, to co jde napsat tak, že to pochopí řepák z Horní Dolní jenapsáno tak, že ani po denním zápasu s nastavením jsem nezvítězil, resp. zvítězil napl a zbytek jsem chtěl od jejich technické pdpory. A myslíte, že jsem se něco dověděl??? Naopak, pánové čuměli, kolik toho oni sami neví! A to prosím pěkně toto zařízení dodávají na trh! A další boj se vzdálenou správou, TIA portálem a dalšími nástrahami.
prostě, čím nob´vější věc, tím míň dladěná, odzkoušená a ošetřená, ale hlavně, že je už na trhu. (viz nedávná obrovská diskuze na téma 100 let starý můj noutbuk a nový sračky). Nemlich to samý.
Komu budu zítra volat, to nevím. A v neděli musím odletět domů, už jsem měl letět ve čtrvtek, ale člověk míní a softwérář mění.
SP: 16°C, jasno, jen nyní bouřka:-)

09.12.2014, 20:02 |
Lufas | Upraveno: 2014-12-09 20:02:19
Jsem si říkal kde ti je konec:-) to resite nejake rizeni k necemu?
Nejen řízení, celou technologii.
Ale v lednu si ode mě odpočinete.-)
2.1. směr Čína přes Moscow a Hong-Kong, návrat sice už 7.1, ale od 12.1. směr Indie-návrat-??? Kdo ví....

09.12.2014, 21:11 |
kubo Pokial sa software (starter,scout, stepka...) od Siemensu chova, tak ako sa ma a vsetko funguje,je treba pisat na support, lebo je nieco zle...
Skus napisat na support.automation@siemens.com
to, že je Siemens někdy na zabití se svojím verzováním, kdy jedno nesedí na druhé a vydávat upgrade pro hotfix k service packu je asi baví, je bohužel pravda...ale stačí najít fungující kombinaci, tu vyžadovat, aby používali dodavatelé a dost problémů odpadá. Např my máme vyzkoušeno S7 5.5 + WinCC 2008 SP2 a tomuhle přizpůsobujem co jen jde.
Na druhou stranu aspoň jde vidět, že se vývojem zabývají (i když jsou ty novinky někdy kostrbaté), jelikož kdyby zakrněli v době S5, tak nevím teda, co je lepší :-/

09.12.2014, 21:40 |
Wasp Jo Siemens, taky si s nim kolega u Nas dosti "vyhral" kdy po upgradu si to začalo dělat co chtělo. :-)
nejhorší věc jak píše Zdeny60, s rámečkama kolem tlačítek. U Nás u obsluhy sedí líde, které když člověk doslova vykolejí i takovou maličkostí, i přestože je na to upozorní, tak je pak máme věčně na drátě, že je to jiné a nevědí co s tím dělat.
A řešení se Siemens help line? sice to řešíme z ČR, ale vše je a bylo vždy na dlouho.
Dnes vyřešeno!!!!!
Když se to dá obejít, je to ještě dobrý. Funkci tlačítka jsem nahradil další a finito:-) Zíkazník spokojen. Já ještě víc. Bohužel, nechce nás pustit domů:-)Má obavy, kdyby něco....-))) To abych se tu natrvalo ubytoval asi.