Navštíveno 1476x

Ahojte,
Mam moznost kupit pouzivany Canon EOS 40D, boli s nim urobenych cca 10-tis. snimkov (vek 6 rokov). Vyzera zachovalo, bez poskodenia. Cena by mala byt do 200, mozno nizsie. Mam ist do toho, je spolahlivy?. Fotak by sluzil na bezne fotenie.
Vopred dakujem
Schimi

18.11.2014, 14:34 |
kuja Ja mam 40D 3 roky, kupovana jako jeta. Za tu dobu se nevyskytlo nic, co by znemoznilo fungovani. Spolehlivy to je. Nicmene je na tom uz znat vek a starsi typ cipu a grafickyho procesoru. Pokud by to melo fungovat jako vstup do zrcadlovek, tak je to super :) A pokud by byl za zajimavy penize. Necelejch 6 uz tak zajimave nezni :) Ja ho kupoval pred 3 lety za 7.
Spolehlivý je rozhodně, 200 EUR už je cena tak na hraně, aby to mělo význam. Spíš je otázka, jestli ti nebude vadit mít takový starší foťák. Já jsem postupně prošel u Canonu všemi možnými, 40D jsem měl taky tuším před 3 lety jako záložní a za chvíli šlo z domu, protože na ten displej se nedalo dívat a nepoznal jsem skoro, co jsem vyfotil :-) Navíc třeba kvalita obrazových procesorů se zvyšuje, takže dneska lowend zrcadlovka ti udělá lepší obrazový výstup než nějaká x let stará střední třída. 40D je sice Canoní klasika, vcelku legendární tělo (nižší) střední třídy, ale kupovat ho v roce 2014... nevím.
Dakujem za rady. Nakoniec bude sumu nizsia, tak to este zvazim, ci nebude lepsie pohladat nieco ine.

22.11.2014, 10:53 |
hanx Jestli nemáš víc peněz, tak na zrcadlovku prostě zapomeň a vem si kompakt. Na "běžný focení" to stačí a uděláš s tím mnohem lepší fotky než s nějakou starou zrcadlovkou z tragickym objektivem.