Navštíveno 2461x

17.11.2014, 10:02 |
DaveX Už delší dobu uvažuji, že bych se podíval do této krásné země. Byl jste někdo? Máte někdo zkušenosti či nějaký kontakt? Uvažuji cca o 2 týdnech s tím, že bychom si půjčili auto a projeli + prošli všechny dostupné a krásné místa.
Díky.
Byl jsem v r. 2012 na přednášce těchto "bláznů"
[ Link ] a za mě super dobrodružství. Za 14 dní toho mic nestihneš, ale ty základní turistické zajímavosti jo ;-)

17.11.2014, 16:17 |
Kamil Byl jsem letos v červnu na dva týdny a je to jedno z nejúžasnějších míst, kde jsem zatím byl. Na dva týdny si to chce celkem dobře naplánovat a je to tak na klasickou cestu kolem ostrova, na vnitrozemí už asi čas nebude. Na cestu kolem ostrova stačí normální auto, do vnitrozemí to pak chce opravdový offroad ne SUV. Byl jsem normálně pod stanem a stanovali jsme většinou v kempech.
ten film - Island - rodinná dovolená) Režie: Šimon Caban, 2004, 74 min byl super, zkus si ho sehnat :-)

17.11.2014, 18:55 |
Kamil DaveX - pokud máš nějaký konkrétní otázky nebo tak, tak se ptej. Pokusím se odpovědět.
Kamil: Kolik je cca rozpočet? Taky uvažuju, žed bych se tam podíval, ale zatím nemám vůbec představu. Co jsem koukal, tak půjčení auta opravdu dost drahé.

17.11.2014, 20:32 |
Kamil walish - záleží v kolika lidech se pojede. My jeli ve dvou, spali každý ve svým stanu, najeto cca 2600 km a vyšlo mě to komplet cca 30. Auto jsme měli Ford Focus Combi tzn. nejezdili jsme Fkový cesty - vnitrozemí jsem si nechal na příště :) Pokud bys chtěl i vnitrozemí, tak doporučuju rozdělit čas na dvě části - na první si půjčit normální osobní auto, zkouknout to co se dá normálním autem a na druhou polovinu pobytu pak zapůjčit offroad 4x4 (jsou tam parádní "custom" kousky viz. fotka, ale stojí ukrutnou raketu a počítej s tím, že spotřeba bude na těch cestách taky značná) a projet si vnitrozemí (Landmannalaugar, Askja atd.)
pár cvaků
[ Link ] 
Jestli je 30 s letenkou, jídlem apod. tak je to super, ve dvou lidech. Trochu jiné zážitky, než v Řecku za stejnou, ne-li nižší cenu :)
Jinak co se týče června - co teploty a spaní ve stanu? Je tam třeba hodně slušná výbava nebo je to v červnu v pohodě?

17.11.2014, 20:56 |
Kamil Letěli jsme s AirBerlin z Berlína. Cena je včetně letenky a cesty do Berlína. Stravovali jsme se sami - velký nákup v supermarketu Bónus atp. tzn. žádná restaurace (např. pizza 300+). Jídlo je tam dražší než tady, ale pokud nebudeš mlsnej, tak se dá (ranec tam stojí např. sýry). Co se spaní týče, tak zimu jsem pociťoval jen první noc, ale to přikládám únavě. Co si tak vybavuju, tak noční teploty byly nejnižší asi 8, ale spíš tak kolem 12ti stupňů, což je i s průměrným spacákem úplně v pohodě (nemám žádný extra spacák, obyč Hannah za necelou dvojku). Doporučuju trošku slušnější boty s Goretexem nebo podobnou membránou, dobrý ponožky (stačí trekový z Klimatexu) a outdoor kalhoty a bundu - počasí se mění hodně často (za jeden den jsem stihnul zmoknout, uschnout, spálit se od sluníčka a projít se po kolena ve sněhu :-) ) a pokud nezmokneš, tak budeš mokrej od vodopádů :)

17.11.2014, 20:58 |
Kamil jedno panorama z telefonu

No nic, je rozhodnuto, díky :)
Akorat jsem minuly tyden nekde zahledl letenky za 4-4.5tis na pristi rok, nevim jestli to bylo z prahy a terminy, pohledej ty "akcni letenky a jaknaletenky" atd..

18.11.2014, 09:06 |
DaveX Letenky byly, ale už nejsou :( zatím. Právě proto jsem se o to začal zajímat.
Kamil: Jeli bychom 4. 30 000 Vás to vyšlo předpokládám na osobu. Nebo celkově?

18.11.2014, 11:00 |
Kamil Samozřejmě 30k na hlavu, z toho největší část padla na půjčení auta. Co se letenek týče, tak si z toho nedělej hlavu - hlídej si Air Berlin. Já kupoval jen cca tři měsíce předem, taky jsem si myslel, že už nekoupím.