Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Domácí Hifi sestava - a.sub?

o Navštíveno 2131x o
o 16.11.2014, 00:12 | art

přicházím s dotazem, zdali tedy někdo bude vědět jakým směrem se mám ubrat, resp.co vybrat? Případně, mohli by jste mi jednotlivé kousky nějak shrnout? A nebo dokonce pokud by existovali lepší varianty, tak si nechám poradit.

V obýváku mám pro "slušnější" (Zdeny60 a podobní mi snad odpustí to troufalé slovo) poslech, studiové aktivní moniory ESI Aktiv08.

Rád bych jim trochu odlehčil a doplnil sestavu o plnohodnotný odpovídající aktivní sub, (taktéž asi typu studiových kousků)

Chtěl bych vybrat takový který (za danou cenu) dostečně plně a hezky doplní stávající studiovky, tak abych maximalizoval kvalitu zvuku.

Cena je tak asi do 9.000Kč.

Vyhlédnuté jsou tyto:

vhledem k ceně
[ Link ]

pak případně vzhledem k značce od které mám ty monitory s kterými jsem spokojen:
(ale má nižší váhu)
[ Link ]

také vzhledem k ceně:
[ Link ]

přes limit, jen zaujal výkonem, ale nevím jestli by byl A/B zes. správný,
[ Link ]

no a nakonec, se mi líbí tento ale je dost přes limit, bych musel ještě šetřit, nebo pokud si myslíte že o něm vzhledem k výběru či jiným alternativám není potřeba o něm uvažovat...?
[ Link ]

předem moc děkuju

o 16.11.2014, 06:54 | Zdeny60
Já ti odpouštím:-) Jsou to tvý peníze.
o 16.11.2014, 11:33 | art
Tak aspoň že odpuštěno, ale nevysvětleno:( Je něco špatně? Konstruktvinímu návrhu se nebráním. Avšak berte v potaz fakt, že je to prakticky pro denodenní použití. A ještě podmínkou je, Zdeny, že musím vybírat pouze z nových kousků. Měli by jste k dané situaci šikovné řešení?
o 16.11.2014, 15:58 | Zdeny60 | Upraveno: 2014-11-16 16:01:03
OK, nikod se neozval, ptám se tedy první já.

Jak velká je místnost, kde to máš a jak je to postaveno (dispozice,rozměry uspořádání)?
Co je důvodem, že potřebuješ SW k 8´´ měničům? Je to "slabý" bas a nebo bedny nezahrají potřebné nízké kmitočty (ač výrobce uvádí 40Hz na nevím kolika dB, ale asi -6).
Čím to je vše napájené-zdroj? PC nebo CD?
o 16.11.2014, 19:42 | art | Upraveno: 2014-11-16 19:44:22
Ano, máš správné dotazy, ale nechtěl bych to tím komplikovat. Nicméně, abych svůj dotaz formuloval jednodušeji. Jaká je nejlepší volba kvalitou a výken a cenou a.sub. (kolem 9.000)?

Pokoj nemá úplně nejlepší proporce a dispozici. cca 3,5*5,5m. Ale chci si dopřát slušnější zvuk.
Což ty 8" zahrají slušně, přecijen jsou to studiovky ač levné. Horší je to s tím, že nemají vlastní ekvalizér, a zkreslovat to digitálně nemá smysl (nemám převodník za 250k). Někdy situace vyžaduje zvýšit bas, někdy snížit, což mi toto provedení neumožní dokud to neoddělím. Bas zahraje docela silný, ale až spolu se středem a výškami. (teď jsem to napsal možná dost neodborně ale snad je z toho poatrný smysl)

umístění beden cca2,5m od sebe a poslech uprostřed moniorů a cca 2,5m od nich (kolmo). Celkově cca střed místnosti. Posez na velkém gauči s hormí okrajem příjemného měkkého zadního opěradla cca 1m nad (vůči 8" - jsou blíže zemi) takže abrorbuje dost a nějaké ty překážky v celkovém prostoru se taky najdou..

Nad zdrojem možná zvedneš opovrženě obočí, ale je to PC s ESi Juli@. Např zde:
[ Link ]

Kdysi se tu navíc řešil její upgrade z poloprofi karty do vyspělejšího provedení (třeba někdy časem)

Už můžeš být konkrétnější:)?
o 17.11.2014, 06:25 | Zdeny60
Ano - budu konkretní. Pokoj má z hlediska tvaru dobrou dispozici, není to krychle,tzn. neměl by tam být až takový problém s nějakýmo mody, které by působily velké hrby v kmitchar. PC a ESI juli a flac je dobrá volba, zejména, pokud hraješ přes Foobar a máš ho dobře nastavený.
Pokud máš měřící mikrofon, pomocí nějakého SW si změř, kde to co na spodku chybí. Ale už nyní se i chce říct, že dbě 8´´ by neměly mít zásadní problém. Takže i z toho plyne, že pokud neposlocháš techno a podobné styly, bas by chybět neměl.

A k výběru SW: pokud to jde o kvalitu, nikoliv o kvantitu (čili chci tí říct, že ti je jedno, JAK to bude hrát, ale hlavně když to bude dunět, hučet, bučet), ti nezbyde než jediná logická cesta a to je daný SW si půjčit (dnes to dělá proti záloze plné ceny kdkdo) a na vlastní uši si to poslechnout. Tak bych postupoval já, resp. já bych SW nikdy nekoupil a to z důvodů, které jsem tu kdysi v podobném vlákně už jednou popsal. Ale kdybych už nutně musel mít doma SW, tak bych rozhondě přišetřil, abych dosáhnul na BAZAROVÝ buď Velodnye, nebo Dynaudio. Dají se sehnat aktivní SW za ceny kolem 15 tisíc. Pokud musíš mít z určitého důvodu nový a jen za 9, pak viz výše -půjčit, zkusit, vrátit a nebo nechat. ALe stejně si myslím, že pokud nemáš nějak "překroucené" poslechové zkušenosti, v tomto pokoji musí dvě 8´´ opravdu stačit na většinu aplikací, včetně rocku. Konkretní typ ti nikod neporadí, je to jako s ženskou:-)
o 17.11.2014, 10:20 | radaman | Upraveno: 2014-11-17 10:21:27
art: když si to dáš do kupy mam na prodej Scan Speak Revelator 9"

[ Link ]

s cenou se dá hnout ;-)
o 17.11.2014, 10:37 | Zdeny60
Eště mu k tomu nabídni ten konec s výhybkou a bude to OK.
o 17.11.2014, 11:16 | giuseppe
Covece,ty studiové bedýnky jsou near field,proto se nabízí vysvětlení,proč to není ono..já bych doporučil jít cestou studiovych mid-field reproduktorů. Sub už nebudeš potřebovat. Já mám KRK Rokit 10-3 studiovy monitory v obýváku a to je zážitek;-) subwooferu netřeba a starosti s dalším laděním dalšího pásma v místnosti tim padem eleminovany.;-)
o 17.11.2014, 11:19 | giuseppe
Jinak jsou to tri-amp bedny,tak se opravdu už ani o ekvalizaci nestaras..prostě to hraje a valí jak má;-)
o 17.11.2014, 15:01 | Zdeny60
Ale jdi:-)
o 17.11.2014, 15:22 | art
Zdeny, děkuji, možná řešení vyzkoušet by stálo za to, pokud tedy bude možnost.
Spíš jsem myslel jestli náhodou nemá někdo vyzkoušené konkrétní kousky, či tak něco.
Měřící mikrofon nemám.

radaman, ano něco tomu chybí : )

giuseppe, ono opravdu to místnost příjemně vyplní se vším všudy, ale o co mi jde žje právě to řešení separace výstupu na sub + střed s výškami. Cesta: prodej co máš a kup něco jiného, není teď správná. Kvalitou zvuku jsem za doposud utracené peníze opravdu spokojen.

A 20kg mi příjde trochu málo když je tam toho tolik, většinou tolik váží právě samotný 10" sub. A navíc nevím jestli AB zes je správný. Tím neříkám že to máš špatný, to vůbec. Ale hledám jiné řešení.
o 17.11.2014, 16:28 | giuseppe
Art: jasný,jen jsem řekl svůj komentář k tematu. Dělám hudbu,tak jsem si uz taky ledascim prošel a můj závěr je ten popsán výše. Near field monitory používám Yamaha MSP5 a prostě slyším co Ty,že to na prostor není. Jsou v nich na blízký poslech krasne čitelný tóny nástrojů,akordy,chytám na nich harmonie a potom přejdu na KRKy a finalizuji a masteringuji skladby. Proto nedoporučuji jakékoliv near field repro pro střední poslech(1-4m). Jinak výběr studioveho subu nejen pro near field účely se Ti hodně prodraží. Můj názor:-)
o 17.11.2014, 16:30 | giuseppe
...používat věci k tomu,k čemu byly určeny ;-)
o 20.11.2014, 10:44 | giuseppe
...jinak můj tip na subwoofer k domácí sestavě je ELAC SUB 2060 D. Slyšel jsem, testoval jsem...bohužel ta cenovka:-/ Jestli máš někdy cestu přes Brod, tak se zastav, můžeš poslechnout.
o 20.11.2014, 12:12 | Zdeny60
Bez odzkoušení doma je výběr SW nemožný.
Sw je steně jen náplast na nedostatek reprosoustav. po mých letitých zkušenost už vím, že SW je vždy jen šidítko a terve SW za mnoho a mnog´ho desítek tisíc Kč či stovek tisíc Kč dokáží zahrát tak, že mě moc nese*uo, ale přesto o něm/nich vím. Proto se už dnes snažím radit každému, aby nedostatek na spodku pásma řešil hlavními soustavmi. Je s tím sice více běhání a sháění a zkoušení, ale ve finále jde (téměř vždy o lepší řešení.
V levných sestavách, jak píše art, bude mít asi SW opodstatnění, tam o kvalitu zvuku až tak moc nejde.
o 20.11.2014, 12:30 | 323Marty
Musim naprosto souhlasit se Zdenym uplně do puntíku. Když si člověk přizná, že chce jen víc BUM do domu, tak ať si sub koupí, zapojí, pohraje s fází, děličkou a zesílením a bude spokojenej, jaký BUM to dělá. Ale jestli někdo opravdu chce vychutnat hudbu, tak kombinace sub + satelity je většinou strašná. Podle mě, když se u stavby soustav aspoň trochu přemejšlí, tak sub nikdy není potřeba. Já sem teď dodělal jen takový pokusný stojany s 6,5" středobasama Dynaudio, maj 22L objem, zadní bassreflex a co z toho leze za spodek je uplně nepochopitelný. A když tohle někomu nestačí, tak neni nic snazšího, než vybrat třípásmo s 10" nebo 12" basáčkem. Nebo aspoň 2x8". Ale satelity a sub je zlý řešení :o(
o 20.11.2014, 12:34 | Zdeny60
Je to zcela nepochopitelný, ale je to tak. DA prostě bedny umí vyrobit tak, že dokáží zahrát na basech opravdu neskutečně. Bohužel, každému jejich zvuk nevyhovuje (jsem rád, že mně vyhovuje už asi 25 let) a pak je to i to tom, jak kdo má "zprzěné" poslechové návyky. Jen DA není za pár tisíc:-)
o 22.11.2014, 18:29 | nuchtala | Upraveno: 2014-11-22 18:33:31
Jak píše Zdeny, DA je taky moje srdcovka. Sice mám jen Contour 1,4, ale neměnil bych . V obýváku 4x4,5m zahrají opravdu luxusní basy. Snad jen za C1 bych zvažoval, kdyby byly many. :-)
o 22.11.2014, 18:49 | Zdeny60
Teď prodává kámoš C2 se slevo skoro 180.000Kč - jsou asi půl roku starý, měl jsem doma na poslech. Supr cena na takové bedniska (asi 190.000Kč jenom).
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3327 sekund.