Navštíveno 2096x

Řešil někdo odrušení domovní antény? Přístroje, který mám připojený na domovní anténu mi přenášej do zesilovače celkem nepříjemný brumy :o( Tuner se dá ještě jakš takš poslouchat, ale DVD-R, kterej je připojenej na TV anténu je skoro nepoužitelnej :o(
Nějaký nápady?
Tak já to ještě trochu upřesnim - teď sem přišel na to, že to dělá pouze anténa na rádio. Jakmile jí odpojim, přestane bručet i to ostatní... Co to je proboha za kravinu???
Sem taky resil. Ucvak sem anteni snuru a mezi stred i stin sem napajel kondik ale uz nevim jeho velikost. Poradil mi to jeden clovek co prodava audio. A fungovalo to. (Mozna keramickej kondik 1mikro)???

15.11.2014, 20:47 |
323Marty | Upraveno: 2014-11-15 20:47:55
Napájim tam cokoli, ale chtělo by to asi znát tu hodnotu... Co Pavel 528, nevěděl by? :-)
Tomu se říká zemní smyčka. Tipuji, že aspoň 1 přístorj má 3-žilový kabel s připojením na kolík?
Zdeny: No - televize, která je připojená optikou přes externí DAC. Je to možný? No nic, zkusim, co postnul Tuner, to by mohlo pomoct.
občas to řešíme s cobrou v práci. Je to jak píše Zdeny60. Občas pomůže odpojit zemnící kolík (když nebudeme řešit bezpečnost tohoto odpojení), ale někdy to nestačí. Stačí třeba STB, který má 2vidlici, TV má taky 2vidlici a stejně se ten signál může zabrumit. Kondenzátor pomohl, ale na prd je, že je cobra asi starej a nepamatuje si to jakej. Nakonec to asi někde rozebereme, co jsme tam dali. Ty oddělováky, co dával TUner nám skoro nikdy nepomohli...

15.11.2014, 23:14 |
cezetko | Upraveno: 2014-11-15 23:15:55
Jinak je to cca tohle:
[ Link ] [ Link ] Ale je potřeba to zkusit, někdo dává 10nF, někdo 100nF.
Nebo třeba "A commercial isolator which plugs to TV cable made by JEBSEE uses 11 nF capacitor for connecting coax cable center wire and 22 nF capacitor to connect the shields together"
Prostě to odfiltruje 50Hz brum...

15.11.2014, 23:14 |
DaveF | Upraveno: 2014-11-15 23:18:28
2 ker.kondiky, hodnota nebude kriticka, stovky pF az 1nF, mozna i ty jednotky nF
DaveF: pro tu 50Hz to kritické nebude. Ale v době S-video signálu se nám stávalo, že to ořezávalo signál, tam už s tím bylo laborování více...

15.11.2014, 23:25 |
DaveF uvazuju predzesileny FM radio tj. 100MHz, ja tam mam 1nF a je to v pohode

16.11.2014, 14:19 |
DaveF ještě k napětí, 50V to asi přežije, ale někdy bývá mezi kabelem a přístrojem přes 100V (1/2 nap. napětí), takže ideál je asi 500V
A kdyz mám z domovního rozvodu TV signál zcela ok a FM shit (nepoužitelné), kde je chyba?
jedině špatná anténa, nebo slučovač.
CervinVega: Řešil sem nedávno - oznámil sem na společenství vlastníků, že mi nefunguje rádio a pak teprve zavolali anténáře, kterej přeměřil celej domovní rozvod a celou anténu překopal a pak teprve začala fungovat.
TV bude mít díky spínanému zdroji jinak řešení zeměn, než FM tuner. Situaci u tebe neznám, ale jde o dvojí zemění, to je na tuti, proto ten brum 50Hz. Řešení je buď oddělovací trafo, nebo opravdu projít antenní systém a nanjít zemní smyčku.

18.11.2014, 10:26 |
DaveF u společné antény těžko projdeš celý anténní systém a přístroje všech sousedů :-)
Pak nezbývá, než varianta 1) :-)
A mam teda resit s BD FM antenu nebo si koupit nejakou krabicku?
DaveF, cezetko, moc děkuju! Rádio vyřešily dva kondy 1nF za dvě koruny a deset minut práce. Paráda!