Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Rada Aku vrtačka a další nářadí

o Navštíveno 3533x o
o 14.11.2014, 08:31 | johanik
Potřeboval bych radu zkušenějších, čeká mně příští rok stavba a ačkoli vše tak nějak bude řešit firma, tak samotného mně bude čekat určitě X dodělávek. Proto sháním zatím nějakou aku vrtačku, následně pak i další nářadí a tak bych rád od nějaké jedné značky. Co doporučíte ? Koukal jsem na Dewalt, ale tam maj mraky vrtaček a tak nevím co vybrat, ani jestli 14V, či 18V. DOporučíte tedy něco, případně umí někdo dodat zsa dobrou cenu ? Díky

o 14.11.2014, 08:48 | Zdeny60 | Upraveno: 2014-11-14 08:49:03
Čím vyšší napětí, tím menší proud pro daný výkon=delší výdrž.
Jinka moje zkušenost se stejným problémem je,že nejlepší aku vrtačka je na 230V:-) Ať se to týká výkonu, tak zejména univerzálností a v neposlední řadě i cenou. Proč na barák, kde máš síťové napětí, chceš aku vrtačku? Copak nemáš prodlužovák?
Zkus si někdy aku vrtačkou vyvrta tak 20 30 děr do zdiva, nebo zejména do nadokenní překladů a pod. Pak bude rozhodnutí vlemi sdnadné:-)

Nehledě na to, že aku vrtačku obvykle neupneš do stojanu, za chvíli ti odejdou baterie, když to budeš jednou za čas potřebovat, bude to obvykle vybité...

Jo, občas to má výhodu, ale nevýhody převažují.

A o ceně ani nemluvím.
o 14.11.2014, 08:49 | macomb
No vzhledem k tomu, že chceš později rozšiřovat "sbírku" nářadí, tak to pro tebe asi nebude úplně ono, ale jinak nevypadá zle tato nabídka z Lidlu:

[ Link ]

Jinak sám mám nářadí od Makity a spokojenost, dostávaly ode mě taky pěkně zabrat.
o 14.11.2014, 08:59 | Lucni.konik
Makita, Dewalt neuděláš chybu. Já mám doma od dewaltu 36V sadu (vrtačka, mafl, ocaska-pila) a od té doby jsem síťovou nevytáhl. Asi bych se držel toho, aby baterky byli Li-po či Li-fe-po.
Aku makala na celým baráku, celej den a nebyl problém. Nějak mě rychle přešlo se srát s prodlužkou, která se zasekne, je krátká, překáží, zakopáváš o ni.
Pokud koupíš za dražší peníz, tak bych nelitoval. Na baráku se to zaplatí několikrát.
o 14.11.2014, 09:24 | CervinVega | Upraveno: 2014-11-14 09:25:33
kupil jsem za levno (ebay) 12V aku vrtacku s "priklepem-jiny model nez je v odkaze, ale vypada stejne" [ Link ] a druhou sitovou s priklepem [ Link ] , obe Makita, max spokojenost...
v praci jsem mel moznost vyzkouset 18 i 36V, coz je trochu jinde (moment, rychlost), ale na bezne vrtani a sroubovani naprosto dostacujici, nova baterka vydrzi jet delsi dobu nez ja (mysleno od jidla k jidlu, nabita je za par minut v rychlonabijecce)...
o 14.11.2014, 09:39 | 323Marty
Co sem před deseti lety začal dělat věci do bytu - skříně, kuchyň, postele... tak sem postupně dospěl k tomu, že mám vrtačky tři a všechny od Narexu a věřim, že mě snad i přežijou. Zdeny má pravdu, že když děláš delší dobu něco na jednom místě, tak normální síťová vrtačka je prostě nejlepší. Akuvrtačku používám spíš jen na příležitostný jednorázový vyvrtání čehokoli nebo pak jako šroubovák - je praktický si na 230V vyvrtat a pak jen vzít do ruky druhou a hned moct šroubovat aniž bys musel měnit nástavce, což je k zbláznění. Ta třetí vrtačka je vrtací kladivo do panelu - v paneláku se bez toho člověk neobejde - příklep je totálně nanic. U tý akuvrtačky bych si akorát pohlídal, aby byla dodávaná se dvěma baterkama. Není větší voser, než čekat na dobití, ikdyž trvá třeba jen půl hodiny...
o 14.11.2014, 09:40 | rebel | Upraveno: 2014-11-14 09:41:39
osobně co se týká Aku .Tak levné kolem 1000-2000 stojí za prdlačku :( zdaleka nevydrží tak jako dražší a pokud je většinou necháš nějakou dobu odložené a pak chceš neco dělat budeš nasranej že to nejdřív musíš dát nabíjet :).

Bosch není špatnej ,ale lepší variantou aspon podle mejch zkušeností je Makita .Najdeš od nich cokoli a nestalo se mi , že by mi to nářadí za rok lehlo nebo se samovolně vybíjelo. [ Link ] A nebo pokud bys nekoukal na prašule tak pak mohu vřele doporučit cokoli od Hilti .Tam je to jednou tak dražší jak Makita [ Link ] ,ale je to nářadí napořád
o 14.11.2014, 10:03 | koren
me se podarilo na aukru 18V hilti, ktera teda zatim ceka na repas ale i tak jede jak nic.

osobne makita i dewalt je lepsi spotrebka, to bych radsi kouknul po necem od narexu - sice taky spotrebka ale kdyby neco odeslo tak dilu je vsude plno
o 14.11.2014, 10:06 | rebel
Máme doma oboje jak Hilti tak Makitu a bez problémů a Hilti je pořád na stavbě :(
o 14.11.2014, 10:20 | LukeFab
Makal jsem v praci s nekolika Boshkama i Makitama.Makita uplne nekde jinde jak Bosh a i po dlouhe praci jsem neměl nejak otlačenou ruku-dobrá rukojet atd.Na dom si budu kupovat teď to co je v lidlu v akci.Snad do toho seženu i druhou baterku a 3 roky záruky je lux.
o 14.11.2014, 20:28 | nebsterish
Mam x veci od makity od skracovacich pil cez stavebne vysavace akucky prikelpovky hobliky frezy a neviem si to vynachvalit,nedavno sme zacali nieco kupovat od hilti ale makita mi pride z toho vsetkeho asi najlepsia cesta,od dewaltu nam nefunguju flexy po chvilke ani zbijacky tam su same reklamacie,ale makita ide stale,ale bacha na baterky 18v nemali by sa prehriat a uplne vybijat,napr mafel na 18v baterku je bomba vec takisto aj flexa na 18v baterku ale nemozu dostat velky zaber a hlavne ked robis ked jde vonku pod nulou
o 16.11.2014, 23:33 | crestik
...jestli ti ale nebude líto odrovnat cementovým prachem nějaké dražší nářadí. Dělal jsem s aku z lidlu, a vypadalo jako hodně dobrý poměr cena/výkon. Na druhou stranu jsem viděl doma používanou Bosch, co měla vakl jak kráva na sklíčidle. Kolega používá Hitachi a taky dost chválí. S Makitou dělá dost řemeslníků, takže asi taky OK, naši mechanici mají Wurth, vydrží neskutečně, ale cena jinde. Pak je tu ještě hodně slušná Milwaukee, ale taky za nějaký ten peníz.
o 17.11.2014, 10:34 | gizmi
Koupil jsem svemu cloveku do dilny Makitu v kufriku s 3x aku (pravda, stala randal), ale dle Rakusaku lepsi naradi na vydrz neni a maji pravdu. Kazdopadne doma mam AEG aku s priklepem a ta uz udelala kompletni prestavbu 2 bytu a stale maka jako za mlada.

Zdeny: promin, ale v tomhle mi prijde, ze se tu silne promita tvuj vek (na druhou stranu poklona a respekt k jeho prubehu). Co se tyce aku, tak baterie jsou davno nekde jinde, nez za tveho nejlepsiho veku a to co popisujes je proste minulost.
o 17.11.2014, 10:49 | petis
Doma mám aku DeWalt 12V s příklepem, 12V Makitu, a ted Metabo 18V 3Ah baterkou. Hilt 121 2Ah. A šhurovou Hilti TE6 se sekáním.

Dewalt, když má pořádou baterku tak to zlomí ruce, vydrží fakt hodně moc. Má už asi 10let? Makita na takový to normální šroubovánmí, semtam něco zašroubovat. Dobrá je na sádroš. Je lehoučká a malá.
Metabo dobrý ale na dewaltku to bohužel silou nemá. Uvidím co vydrží.Má rychlou nabíječku s chlazením baterky.
Hilty 121 docela velká a těžká, ale službu udělá.

V práci jsme meli vrtačky jen od Hilty, TE7, TE76 a akučky. NAposled TE7 na baterku, nevím přesný označení. ale byl to kufr se dvěma vrtačkama 36V.
To vydrželo vrtat do betonu hodně dlouho:-))
U šnurových vrtaček za 10 let co jsem snima dělal nepamatuju že by něco odešlo. Vrtalo to pořád a klidně celej den. Jen na akučky pár reklamací bylo.

Je to asi těžký rozhodování, ale asi bych koupil to naco máš v okolí prodejce/servis. A hlavně to ošahat aby sedla vrtačka do ruky.
o 17.11.2014, 10:59 | assassin
Otec ma zamecnictvi a driv meli vsechny aku od narexu - vypada vic profi/prumyslove ale casem se vse vymenilo za makity - prestoze jsou to vic "plastaky" tak vydrzi vic a jsou levnejsi....
Takze za me pro profi pouziti makita.
Na doma asi ty bateriovky nemaj moc smysl, jak to clovek pouziva malo casto tak ty baterky odejdou... Ja treba na doma mam nakou uplne levnou ala lidl ktery uz davno umrela aku - mam od puvodnich kontaktu vytazeny vodice s konektorem co pouzivam u RC modelu a kdyz neco delam tak na to chytim akupack amerikou a pohoda :)
o 17.11.2014, 11:12 | hawai
celý jsem to tu nečetl, ale v práci máme vše od makity 18V. docela výhoda je, že mezi sebou můžeš prohazovat baterky. Dojde v akuvrtačce, tak ji vezmeš z akukanga :-) A na to že se s tim děla poměrně hodně, tak výdrž je velmi slušná
o 17.11.2014, 13:51 | nocarret
Já jsem Dewalťák nedam na to dopustit
o 20.11.2014, 11:56 | LukeFab
V Brně se ta aku z Lidlu nedá absolutně sehnat. Během dopoledne všude pryč
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3179 sekund.