Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Potíž - ruina v sousedství

o Navštíveno 2725x o
o 12.11.2014, 13:01 | Freerider
Mám dotaz, zda nemá někdo nějaký nápad, jak donutit vlastníka nemovitosti (rozestavěný dům, chátrající 5 let) k zabezpečení jeho majetku.

Jedná se o to, že bydlíme v nové ulici, kde naproti našemu vchodu je 5 let rozestavěný dům.
Předloni v zimě spadla dokonce jedna stěna pod náporem větru, ohlásil jsem to na stavební úřad, přijeli, vyzvali majitele k nápravě, ale nic se nestalo.
Mezitím to původní majitel prodal, tak jsme si mysleli, že to ten nový zbourá a postaví to znovu (dá se použít snad jen deska, jinak je to opravdu na zbourání.
Kdepak - přijeli takoví polocikáni a začali to lepit z těch promočených, rozlámaných Porfixů zpět.
Dům nemá střechu ani stropy, ale na stěnách už je nalepený polystyren a jsou instalována okna - no prostě prasečina jak má být.
Naposledy tam byli loni v létě (přesně 18.7.2013) a od té doby se tam nic nepohnulo.

O co mi hlavně jde:
1. z té ruiny lítá permanentně nějaký bordel - kus polystyrenu, pak celý polystyren, kus pytle od lepidla, občas igelit, a to všechno mám většinou nalepené na fasádě a nebo mi to lítá po zahradě, případně to mám nalepené na autě.
2. je to rohová parcela a přesně ve výhledu do zatáčky stojí zelená bouda z V3S (ta tam je 6 let). Do té zatáčky není vidět.
Sice je to obytná zóna, ale i když jedeš 30 km/h nestihneš skoro zastavit - já tam včera málem sundal malýho klučinu na kole, protože jsem ho neviděl přes tu zasranou boudu a on neviděl mě - naštěstí jsem stihl zastavit a jeho stihl zastavit jeho táta - pak jsem s ním kecal a on říkal, že ho to už taky sere - je to souosed hned nad tou ruinou.

3. nestěhoval jsem se do klidný vilkový čtvrti proto, abych se celej život díval na ruinu před barákem - fakt mě to sere i z estetickýho pohledu

4. nesekají si svůj pozemek, rostou tam plevely a vysoký trávy a všichni okolo (nejen já) lítaj jak kokoti a vythávají plevel na své předzahrádce.

Hlásili jsme to kolektivně na město - nic s tím nemůžou dělat
Hlásil jsem to na stavební úřad - vyzvali majitele k nápravě - zbytečný
Psali jsme dopis přímo majiteli - bez odpovědi.

Nemá někdo nápad nebo tip na nějakou páku?

Fakt jsem z toho nasranej...

o 12.11.2014, 13:18 | fredh
Černý ovce?

pokaždý tam vyřešej zdánlivě neřešitelný
o 12.11.2014, 13:37 | Luboš1
par cernej negru s klestema a letlampou....

nevim no, jestli s tim nezmuze nic mesto, tak pravni cestou ani vy, normalne bych tam v noci se sousedama dosel cele to zboural a po prdeli :D
o 12.11.2014, 14:32 | Freerider
Takto to vypadalo, když spadla čelní stěna....

foto k příspěvku  od Freerider

o 12.11.2014, 14:34 | Freerider
Takto to vypadá teď

foto k příspěvku  od Freerider

o 12.11.2014, 14:35 | Freerider
Násilný řešení není řešením - chceme tam všichni bydlet v klidu. Stačí nám tam jeden magor...
o 12.11.2014, 14:38 | walish
jako fredh. Negativní publicita tam funguje poměrně slušně a většinou se to rozhýbe správným směrem.
o 12.11.2014, 14:54 | Cenda
koupit, zbourat, prodat :-)
o 12.11.2014, 15:57 | CervinVega
rychlé řešení - odtáhnout boudu náklaďákem o kus dál... obtáhneš jí ocel lanem a popotáhneš během pár minut, při dobrém načasování si toho nikdo ani nevšimne... ten druhej soused ti může asistovat :-)
o 12.11.2014, 17:08 | Bart 007
hlavně se ta bouda nesmí při odtahu rozpadnout :-))
o 12.11.2014, 17:38 | Alííí
Taky bych to koupil, poladil, a prodal... Lepsi nez na to koukat jak to chatra a nebo nez mit za sousedy cigoše.
o 12.11.2014, 17:50 | Luke_288 | Upraveno: 2014-11-12 17:55:33
Ohledne sekani posli stiznost na odbor zivotniho prostredi. Kdyz jsem zapomnel posekat pozemek uprostred zastavby, taky si nekdo stezoval a prisla mi obsilka.
Stavba nesmi obtezovat a ohrozovat okoli. Otazka je vymahatelnost. Urad muze dat fyzicky osobe 50k pokutu a naridit napravu.
Pokud jde o rozhled, tak bych zkusil odbor dopravy a pcr, ale je to obytna zona, tak nevim.
S tim bydlenim v klidu- debil se najde vsude. Dostavit ten barak nikdo nikoho nedonuti.
o 12.11.2014, 18:19 | HIGHTOWER
ad bouda, když tam bude jednou postavený neprůhledný plot, tak ho taky budeš chtít nechat zbourat? To jen jako logika věci, že přes boudu nevidíš...

tohle bych neřekl, že je rujna, došly prachy, rozestavěný bo co... mělo by tam být vyvěšené stavební povolení. Znovu na stavební úřad, vždy musí do 30 dnů nějak řešit, konat. Ohledně zarostlého pozemku, v zákoně je páka, že se o pozemek musí řádně pečovat, až to tak nebude, oznámit a trvat na správní/přestupkovém řízení, a pokuty, ale to asi nic extra nevyřeší. Toto je v podstatě neřešitelné, musela by to opravdu být rujna, což toto asi nebude, mrkni do katastru, možná tam bude zápis o tom, že jde o stavební parcelu s rozestavěnou stavbou. Stavební úřad může max. vyzvat k nápravě a konání, zajištění objektu, pokud majitel neudělá, udělá stav. úřad na své náklady a pak vymáhá, ale do tohoto nepůjde, nikoho konkrétně to neohrožuje - výhled je blbost..., estetika taky. To leda vyzve jen k oplocení, aby tam nikdo nelezl a něco se nestalo, jinak ti říkám, že s tím staveb. úřad nic neudělá...
o 12.11.2014, 18:39 | CRK
Dej si inzerát, že dáš tvárnice za rozebrání a bude to pryč hned...
o 12.11.2014, 20:18 | Luke_288
Ted mi doslo- stavebnik ma povinnost objekt zabezpecit pred vstupem cizich osob- tzn jeste muzes zajit na OIP s tím, ze neni dodrzovana bezpecnost.
Ale jinak moc moznosti neni. Na druhou stranu je to soukromy vlastnictvi a to je treba respektovat. Ruina to fakt neni
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.313 sekund.