Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Jak poznám ohnutý ventily

o Navštíveno 3564x o
o 11.11.2014, 17:03 | fredh
Mám na vás menší dotaz. Dneska jsem měnil na golfákovi 3, 1.4 44kw tlumiče a když jsem chtěl vyjet z garáže, tak jsem si všiml šustění od rozvodů. Shodil jsem dekl a rozvoďák tam byl prakticky jen nasazenej, jak byl volnej. U tohoto motoru není žádná napínací kladka na rozvodech, šponuje se přes vodní pumpu. Když jsem chtěl znova motor nastavit, tak značka na vačce byla o 180stupňů jinde, než má bejt - ale motor normálně nastartoval, nemlátil, vše ok.
Nastavil jsem motor jak má bejt na rysky, vačku vyndal z domků a otočil a motor běhá krásně, jen nevím, jestli se to vevnitř nějak nepomlátilo. Když povolím nalívací víčko na olej, tak ho tlak v hlavě ani nesfoukne, ale to je takovej test na nic. Napadá někoho něco jinýho kromě rozdělání motoru?

Díky

o 11.11.2014, 17:29 | Hanes
Nastavený to bylo dobře, jen stačilo klikovkou otočit o otáčku abyl bys na značkách.

Jinak převod rozvodů je 2:1 tedy na dvě otáčky klikovky se ti vačka otočí jednou.

Raději začni řešit proč se řemen sám povolil, aby se to nestalo znovu a nepotkalo se ti to.
o 11.11.2014, 17:37 | fredh
No, to me nenapadlo :) Ale proc se to povolilo fakt nevim. Pumpa bylo dotazena dost.
o 11.11.2014, 20:37 | Woko_O
Změř si tlaky na válcích a poznáš jestli jsou ohnutý ventily. Nicméně pokud tam řemen byl, nespadl, nebo neskočil o pár zubů tak by se pravděpodobně nemělo nic stát..
o 11.11.2014, 21:45 | Jarda S.
řemen se prostě po čase vytáhne, pro se už posledních 15 let používaji samonapínací kladky
o 12.11.2014, 08:34 | fredh
Vytahaní řemene je jasný, ale on byl fakt o dost, prstem šel shodit z vačkovýho kola. Ty tlaky zkusím změřit. Jen by mě zajímalo, jak dlouho to takhle bylo vytahaný. Jezdí s tím jen mladá a ta pozná prd. Mě to švihlo do ucha hned po otevření kapoty.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.35 sekund.