Navštíveno 2728x

Dnes rano sem jel Praha-Plzen a u Berouna mi z auta predemnou odskocil fakt velkej sutr do celniho skla kt. mi prasklo a borca sem nemohl dohonit pac on jel 160 a ja s dodavkou max 140.mam jeho spz ale čkp-informacni stredisko mi nic nenaslo podle spz.Da se neco s tim delat?dik
Dojít do autoskla a zaplatit výměnu. A pak dojít do pojišťovny a připojistit si čelní sklo.

10.11.2014, 18:14 |
Sau ... a byt ovce. Trval bych u pojišťovny viníka že sa to tak stalo, pokud sa to tak samozřejmě stalo, bez ohledu co by na to pak říkal řidič toho auta. Já sem tak kdysi vytrval u rozbitého skla u zpětného bočního zrcátka (nebylo to od odletěného kamínku), kdy řidič taky zapíral že nic takového neprovedl a jeho pojišťovna mně ho proplatila (ca 1000 kč).

10.11.2014, 18:20 |
DaveX Přece jen musí být rozdíl odletěný kamínek než něco z korby nebo vozíku auta ne? Já vjet na kamínek a někomu přitom nedejbože rozbít sklo, taky by se mi nechtělo dotyčnému nic platit.

10.11.2014, 18:24 |
Sau Taky co bys platil, od toho máš povinné ručení...
On musi souhlasit se zavinenim
A pokud je pripojistene okno tak se to necha vymenit na pojistovnu

10.11.2014, 18:44 |
gizmi Nadavno jsem zazil se sluzebakem podobnou situaci a chlap vezouci odpady mi nezastavil a ani nepustil predjet. Nakonec dohnan u nej na depu a prohlasil: domluvte se se sefem, me to je fuk. Sef: o nicem nevim, na 100% to nebylo nase auto. Okamzite na to ridic: o nicem nevim. Bohuzel clovek nenadela nic a slo to z pojistky.... pokud nepotvrdi vinik, nedostanes nic a muzes se na hlavu stavet. Od toho existuje pojistka..
Ono je to takové oboustranné, pokud jsem ten, komu kamínek poškodil okno, tak jsem nasranej a chci to vyřešit.
Na druhou stranu pokud budu ten, od kterého kamínek odlétl, tak proč bych měl platit za to, že je na silnici bordel který jsem nezavinil?
Protože samozřejmě dojde ke snížení bonusů, takže ve finále to částečně zaplatím.
Je to těžký, a to se nebudu bavit že v životě nezjistíš, jestli to tak fakt bylo, nebo Tě ten člověk jen tak zkouší, jestli se mu to nepovede...

10.11.2014, 19:18 |
DaveX Sau: jo, to jo, ale taky mám bonusy, které mi dělají docela dost.
tak ono můžeš mít ťuknuté okno a prostě si vybrat pak jakékoliv auto a zastavit ho a říci, že to odlétlo od něj, kdo dokáže že ano nebo ne... To, že pojišťovny s takovouto nezaviněnou škodou, kdy za to prostě řidič auta, od kterého odlítl kamínek ze silnice, absolutně nemůže, mu hnedka stáhne bonusy a tím prostě pojišťovny vytváří to, že nikdo se k ničemu nepřizná a je to prostě nevymožitelné, aneb prostě takový tlak na lidi, aby si nejlépe všichni připlatili čelní okno...
A s bonusy je to tak, že třeba nasbíráš už 40% bonus, po nějakých 5% za rok např., ale když máš škodní událost, tak ne aby ti ubrali 5%, ale jdeš rovnou na -5% oproti standardní ceně, co?
proto se vyplatí mít připojištěný okna, osobně za to připlácim okolo 1000,- ročně a stojí mi to za ten klid, než někoho honit pak se s nim přetahovat aby uznal vinu ...
Säu: Tak v tom případě ti přeji hodně štěstí do života. A až půjdeš příště uplatňovat do pojišťovny rozbité čelní sklo, dej mi prosím vědět, jak jsi dopadl.

10.11.2014, 22:58 |
Ravo Pro tyto pripady mam pripojisteny skla, pojistovnu co resi skodny udalosti za me (vyplati plneni hned ona a pak si to resi sama s pojistovnou vinika) a onboard kameru...doba je zla a ja nemam cas a nervy na to bojovat kazdou chvili s nekym jinym a pacit prachy z nejake lowcost pojistovny (slavie, podnikatelska atd.)
Moje nedávná zkušenost s ČPP (nehoda) - překvapivě pohodová.
Po nafocení u likvidátora za 4 dni ocenění, za další 4 dny prachy na účtě. Asi záleží případ od případu.

11.11.2014, 11:57 |
Sau SilverGhost: Děkuju. Stačí si trvat na pravdě.
Btw. za 14 roků co jezdím sa mně to eště nestalo a za 11 roků placení povinného ručení sem neplacením "připojištění" skla ušetřil na ty výměny skla dvě, možná tři.

11.11.2014, 12:18 |
AR dudelina: jenže to musí viník uznat svou vinu pak to více méně jde, ale aby ji uznal tak moc pák na to nemáš.
Ani pravda ti nepomůže, když ji nemáš čím podložit. A pokud jako viník budu tvrdit, že ano, na místě jsem byl, ale kromě mě na té komunikaci byla hromada jiných aut, od kterých to mohlo odletět, tak jsi nahranej i když si budeš trvat na pravdě, protože mi nic nedokážeš. A dnes, přestože ti viník se zaviněním souhlasí, tak taky ještě neznamená, že to dostaneš zaplaceno. Ale o tom si už najdi na netu více.
PS: Já si taky připojištění neplatím, ale mám havárku s 1000 Kč spoluúčastí, tak to přinejhorším vezmu z toho. Honit se za bůhvíkým mi za to nestojí.
hlavně jak už padlo- proč bych, jakožto řidič osobáku, kde vcelku není kam by se nějakej kamen schoval a někde po cestě uvolnil a rozbil někomu sklo, měl přicházet o bonusy (přestože jinak tvrdim, že pojistka je od toho, aby se využívala) jen proto, že na silnici přejedu nějakej bordel, kterej jsem tam nenechal já?
pokud něco způsobím, pak nemám problém, ale kdyby mě někdo naháněl a chtěl z mojí pojistky platit rozbitý sklo, tak se budu cukat taky, když ještě přihlédnu k tomu, že ten člověk může bejt akorát vychcánek a zkouší to.