Navštíveno 2479x

Zdar chlapy, řešíme pro mloadou novou práci, dělá na poště a poslední dobou je to tam k nevydržení, takže koukáme po něčem novém, ale všude chtěji životopis což je jasný, ale je potřeba motivační dopis, něco jsme našly na netu, ale nechceme to kopírovat, tak jestli nám stím trochu pomůžete, díky
Ja neznam nejakou definici motivacniho dopisu, ale svymu zamestnavateli sem to tenkrat psal selskym rozumem proste tak jak to je a zabralo to

08.11.2014, 19:56 |
FBS Ono totiž nechat si udělat perfektní motivační dopis a pak tam přijít a neumět ho napsat, novýho zaměstnavatele docela naštve :-) Ať to mladá napíše sama, pokud to neumí, ať ho nepíše ;-)
cendlere, neber to jako výtku, ale hlavně jí s tím dopisem nepomáhej ty :)
Co se týče motivačního dopisu, tak na to není nějaká přesná šablona a co mám zkušenosti, tak často ho ani nečtou, protože jen slouží k tomu, aby sekretářka nedostávala prázdné maily :) Hlavní je životopis, ten ať má dobře napsaný, ten koluje přes všechny posty, které o tom rozhodují. Obecně v motivačním dopise napíšeš něco o sobě, o tvé minulé práci a případně dát najevo, že o té firmě, kam se hlásím něco vím - tzn. Chtěl bych u vás pracovat, protože máte nejlepší postavení na trhu, láká mě mezinárodní spolupráce, velice se mi zamlouvá pracovní náplň apod. Případně ještě např. napsat svoje záliby, které souvisí s danou pracovní pozicí...

08.11.2014, 20:31 |
Kamil Vykašlat se na šablony apod. Vezmi si, že člověk na HR čte podobných věcí mraky, takže je vážně lepší to napsat podle sebe a nebýt jen dalším, co umí CTRL+C a CTRL+V

08.11.2014, 20:57 |
HIGHTOWER | Upraveno: 2014-11-08 21:00:06
motivační by měl být vždy uzpůsoben tomu zaměstnavateli, kterému se to posílá a o jakou práci má zájem. Napsal bych to vždy tak na 3-4 řádky, stručně, výstižně, detailněji by se to mělo řešit až na pohovoru... a jen těm, co chtějí motivační dopis, i když co vím, tak to chce čím dál více firem, což je podle mě blbost, člověk na to může bejt blbej, ale v reálu ideální na tu pracovní pozici...
Podle mě víc jak motivační dopis je potřeba pořádný životopis, s fotkou!!!, a pak samotné vystupování u pohovoru. Já byl v životě jen na 4 pohovorech a všude mě vzali ;-), neboť jsem si o firmě zjistil hodně informací, byl jsem usměvavý, ale sebevědomý a cílevědomý a věděl jsem, proč tam jdu - pro to volné místo - a místo jsem chtěl, to bylo ze mě cítit a celkově to vše rozhodlo ;-)
A jako Kamil a walish - osobnost, individualita vyhrává :-) Proto jsem vždy na VŠ měl úspěch se seminárkama, neb jsem nepsal o tom, co nemusí přečíst vyučující 50x to samé, ale úplně jedinečné téma a to samé je s tímto ;-)
Walish : neboj gramaticky ji pomáhat nebudu, jsem na to blb a vím to
all : ale přesně jak píšete, jsem říkal, taky napsat to vlastním usudkem a neřešit to, hlavní je životopis a co má člověk v hlavě při pohovoru
gramaticky jí pomáhej, ale ne slohově, obsahově :-D Navíc bys jí určitě nadržoval :-D :-D :-D
...ze praxe bych tam napsal, které moje zkušenosti/vlastnosti by byly pro firmu přínosné a nenápadně tam naznačil, že navíc umím tohle a tamto (co většina uchazečí neumí, nebo je to nenapadne to zmínit). Asi bych tam nepsal, jak tady zaznělo, že jsou nejlepší, páč by si to mohli vyložit jako "chcu hodně peněz a vy jste prej mega, tak jsem tu"

09.11.2014, 18:08 |
dalio hlavně bacha na upřímnost

09.11.2014, 18:08 |
dalio

10.11.2014, 10:23 |
J-T. Tak taky jde o to o jakou firmu a pozici se jedná. Pokud je to nějaká větší firma tak na motivačním dopise závisí takřka nejvíc. Jinými slovy na HR nejdřív čtou motivační dopis, když zaujme tak se kouká na životopis a až pak se případně zve na pohovor.
Je dost mylné si myslet že se vše dořeší při osobním jednání, na to se totiž ani nedostaneš když tě nepozvou...
Tři členové rodiny dělají v oblasti lidských zdrojů tak jsem si svým tvrzením 100% jistý. Samozřejmě pokud se bavíme čistě o nějaké manuální práci tak tam je to zcela jiné. Taková servírka asi motivační dopis nepíše, na rozdíl třeba od asistentky OŘ...
Takže doporučuji se motivačnímu dopisu hodně po věnovat...

10.11.2014, 10:54 |
CRK Tak hlavne ze to vis na 100procent, ale asistentky delaji hlavne ustni zkousky...

10.11.2014, 17:46 |
CRK woe a kde? V Applu?