Navštíveno 3761x

31.10.2014, 16:37 |
CRK | Upraveno: 2014-10-31 16:43:07
Budu trochu brečet, tak kdo nechce, ať to raději nečte, ale chtěl bych slyšet názor nebo zkušenosti z různých koutů této země.
- Potřeboval sem vyměnit řemen k altíku a tak mi kamarád doporučil Kupro na Kladně a že když se domluvím, tak mi to udělají na počkání (to sem chtěl, protože kvůli chvilce někam odjíždět a pak se zase vracet se mi nechce). Tak sem se tam dneska stavil a chtěl se domluvit a hned od začátku to bylo zajímavé. Pán se ptá, jestli ten řemen mám (to už bylo divné, ve všech ostatních neradi dělali z doneseného materiálu), tak jsem mu řekl, že nemám a on na to, jestli vím, jaký tam mám a že oni to nevědí. Na to jsem mu odpověděl, že se objednám na příští týden a že to zatím zjistí a objednají. No, když po 3. opakoval, že oni nevědí jaký tam má být, tak jsem se ho zeptal, jestli si dělá srandu, poděkoval a odešel. Je tohle normální?
- Neuteklo ani 10 minut a přijíždím k větší světelné křižovatce a cca 10 metrů před ní vlítnou pod auto tři osoby, tak sem to fleknul a ještě musím poslouchat, že co si to vůbec dovoluju atd. Tak to už sem nevydržel a obstojně je vyřval, že tam není přechod atd., ale kurva, co si ty lidi o sobě myslej?
- Už téměř 5 měsíců mi nad hlavou probíhá rekonstrukce bytu a to často i od 7.00 nebo víkend od 8.00 a už mě to fakt sere, pořád vrtání, neskutečný dupání, pořád vibrace, to už se fakt nedá vydržet a ten člověk se ani nenamáhal něco oznámit nebo se omluvit. To už je fakt moc, nikdy si člověk nemůže přispat, kdybych marodil, tak se neprospím a když sem zjišťoval, co s tím, tak mi bylo řečeno že nic, že na to mají ze zákona právo a že pokud to nedělají naschvál, tak s tím nikdo nic neudělá. Já mám pochopení, ale kurva 5 měsíců?
Jinak, abych to upřesnil, nemám problém někoho vyřvat nebo na někoho vylítnout, když na to přijde (často to zase nedělám), ale stejně mně tohle všechno štve a obtěžuje. Máte podobný zkušenosti a jak byste se v jednotlivých případech zachovali?

31.10.2014, 17:19 |
rcman Za sebe ti musím poradit že by to chtělo vypnout a nelámat si hlavu z blbostma na kterých tahle planeta stejně nestojí...
Konkrétně...
Nevím co máš za auto. Tak těžko posoudit jak je těžké si v servisu zjistit jaký sehnat řemen. Já třeba dělám v autorizáku na Škodovky. V podstatě tyhle zásadní díly se dají dohledat podle VIN čísla. Pokud se to neda a člověk není debil a umí si poradit. Dá se zvednout kapotu a trochu se tím zabejvat a taky zjistíš správný řemen jaký použít. V servisu kde takovou blbost nedokážou vyřešit bych se pro příště asi vyhnul.
Lidi který skáčou pod auto?
No, co naděláš. Obvykle už nad timahle situacema v dopravě mávnu rukou a jedu dál. Říkám se že život je krátkej na to abych uvažoval proč se jiní snaží dobrovolně zabít na úkor druhých...
Rekonstrukce u sousedů...
Nevím v jakém bydlíš domě a jak jsou tam velké byty. Ale pokud to jsou jen byty, sám nevím co na tom může trvat tak strašně dlouho jak píšeš. Obzvláště když začnou tak brzo ráno bez ohledu na víkendy. Možná bych zašel za majitelem bytu a poptal se jak se věc má. Případně ho požádal zda-li by šlo brát alespoň o víkendu trochu ohledu na ostatní v domě. Pokud by se z majitelem nedalo mluvit, tak bych pozjišťoval vztahy na tuhle rekonstrukc u ostatních v domě. A možná bych mu to sepsal jako hromadnou petici spoluvlastníků bytových jednotek, aby viděl že nesere jen jednoho z domu...
Podobné ukšenosti má určitě každej. Asi jde hlavně o to co je pro každého v určitých případech hranice, za kterou se nedá už jít a musí se udělat změna...
Za sebe k tomu přistupuju, tak jak jsem popsal...

31.10.2014, 17:28 |
CRK rcman: auto mám úplně normální, ale tohle byl pravděpodobně nějakej kokot, kterej prostě v pátek nechtěl tahat a snaha nula... no, na to že se chvástaj, že si u nich vypyješ kafe a jedeš, to je vrchol... Byl to naprostej opak a dlouho sem se s takovým jednáním v servisu nesetkal. Tady odkaz:
[ Link ] Hele, za dalších 5 minut mi skočili další lidi pod auto na přechodu, když jim svítila červená, ale měli snahu aspoň rychle zmizet, tak to neřeším, ale aby mi tam někdo lez, tam kde nemá a ještě držkoval, to už je na mně moc.
Samozřejmě, že každýmu něco vadí, ale když se mi těch věci za ten den stane několik a slušnost nepomáhá a k drsnějšímu řešení se uchylovat nechci, tak to ve mně zůstává taková pachuť...
Servis je mazec sam o sobe me par servisu nechtelo za 500 kc vymenit olej....dalsi me 3000 nechtel udelat spojku a finale bylo za vymenu P a Z desek 1500 a nemluvim o vodni pumpe v zaruce.... at pocitam jak picitam nekomu je 750 za hodku malo do kapsy....
Mels mu to kafe chrstnout do xichtu :-D
Brácho co blbneš, tak slabou chvilku si ještě neměl :-))

31.10.2014, 18:38 |
CRK woe :D a to sem se ještě vrátil domu a pošťák mi vracel nevyzvedlej balík a 150,- v prdeli...
jinak mně prostě sere, že by někteří potřebovali na držku, jinak se nepoučej, ale protože nejsem vypatlanej, tak to jen tak neudělám
:-))) bad day,no :-))
Až ti povezu Nexus 6, obejmu tě :-D

31.10.2014, 18:58 |
CRK jakej Nexus, vůbec netušim o čem je řeč? :)))))
Kámo buď v pohodě, je to všude stejné a holt čas od času to na člověka dolehne. Běž si zaběhat, nebo udělej něco co Ti zvedne náladu a hlavně "no stress". Lidi jsou kreténi, s tím nic nenaděláš a než aby Ti rupla cévka a tahals nohu, tak se tomu zasměj ... :)
Zase chceš se mnou vyjebat? :-)))
Pokud ho nechceš, to nevadí, ale když pojedu kokem, stejně se stavím tě prolisknout, ať se konečne probereš :-)))
Chlapče, jsi málo psychicky odolnej:-)
Doporučuji vyrazit někam na hory či do lase a zaposlouchat se do šumu padajícího listí. To posiluje obransychopnost organismu.
A nebo se řídit heslem, co tě nezabije, to tě posílí:-) Mně například silně pomohl pobyt v Izralei a mimo vojenksé situace (které setu nemálo machrů řehtalo) mi pomohlo psychicky zvládnutí úkolu v rámci akce, která mi byla svěřena:-) To tě nabije enrgií a dokážeš si, že to dáváš:-) Nefňukat, ale aktivně se zapojit do života a říkat si, že přijdou dááááááááleko těžší chvíle a věř, že na sebe nenechají dlouho čekat. Vždycky totiž platí, že není tak špatně, aby nemohlo být ještě hůř. Jak jsem sám na vlastní kůži Xkrát poznal, toto platí naprosoto neomylně.
K tomu Izraeli - co mi pomohlo. Je to na delší povídání,ale budu se snažit to zkrátit. POintu pochopíš snadno. Dodali jsme tam stroj. Jeli jsem ho uvádět do provozu. Kdo nikdy nejednal s Izraleci, neví, jaká je to menatlita po pracovní stránce. jedno se od musíme naučit - akurátnost a tvrdě vyžadovat tp, co je naspáno. Utáhnou tě na kdejaký kravině, doslova. Nedařilo se nám, byly těžké problémy, nemohli jsme zprovoznit softwarovou komunikaci a čas na UDP )uvedení do provozu) letěl jak blesk. Za den zpoždění těžký penále, které nám měli dle kontraktu právo naúčtovat. K tomu nenadálé okolnosti typu nálety, kdy jsem museli opustit pracoviště a ztratit další čas. Jelikož jsem člověk, který prostě chce dělat věci poctivě a i pracovní věci (nebo ožná zejména) se mě silně psychicky dotýkají, považuji za čest se s úkolem poprat a dokázat, žo to umím a přesvědčit zákazníka o tom, že vybral správně. 2 dny před plánovým propršením termínu se nám to ještě nezdařilo a už to občas vyvrcholilo i slovní potyčkou mezi mnou a zákazníkem, protože oba jsem měli svůj daný čas. jelikož mi jde o princip a když jsem v právu, nechtěl jsem se plně podrobit tomu, co bylo na mně vyžadováno, ale stále se snažím řídit zásado, že zákazník má vždycky pravdu, i kdyby ji storkát neměl,tak to prostě je, bylo a bude. A uhrát tuto situaci ke zdárnému konci, kdy jsem mohli odjet s tím, že sice máme drobné resty, ale ty jsem schopni doladit "na dálku" přes drát, mi dodalo pocit, že toto jsem ustál, zajistil to, že jsme si tuto akci moli připsat á konto úspěšné instalace ale hlavně, ustát natolik, že nedošlo opravdu k rozpeři, protože zákazník po nás chtěl nemožné (to, co nebylo zakotveno v kontraktu, ale o čem jsem tak nějak vnitnřě vděděl, že má pravdu - prostě to, co obchoidník ne zcela správně ošetřil). A tento pobyt tam mi pozevdnul dost citelně sebevědomí, takže následující problémy obdobného rázu nyní řeším s daleko větším nadhledem a jistotou.
Co je rpoti tomu nějaká výměna řemenu, to je prkotina a nad tím by se člověk vůnec neměl rozčilovat. O tom rámusu doma, to je horší. To dokáže člověka dost oslabit, zejména pak dokáže odstartovat i nesmyslnou reakci na sebemenší iniciaci. proto se sebr, jdi do toho lesa a přestaň se na to soustředit, nebo tě to odrovná.-) Znám to taky, dnes už to řeším v poklidu.
No a pokud ti to pomůže, tak s řemeslníky nebojueš sám. Minulý týden ve středu jsem dal auto do jisté místní firmy s tím, že chci nastříkat spodek a udělat dutiny proti korozi. Dojel jsem tam, vše technikovi vysvětlitl, zejména zdůraznil, co přesně požaduji obzvláště dobře udělat. OK, no problem a že v pátek odpoledne si to má přijít vyzvednout. Jelkož jsem byl mimo a nestihl jsem to, dojel jsem na základě tel. domluvy až v sobotu ráno s tím, že auto mi vydá kolega, prodejce v Kelly, kterážto sousedí s dílnou. Tak jsem dojel a první cesta vedla k vneku zaparkovanému autu. letmý dotyk do podběhu mio sdělil, že tam nebylo ani sáhnuto. Pohled zrcátekm s pomocí baterky mě v tom ubezpečitl. Telefonát tomu technikovi, že takot ne a co dál. Já navrhuji, vzít si auto, nezaplatit a pokračovat v práci v následujícím týdnu. OK, domluveno. To se dohodlo na středu s tím, že ve čtrvtek bude vše dodělané a že počkají na mě, až odpoledne přidju si práci převzít. Musím dodat, že v onu sobotu totmuto řešení předcházela jistá sotřejsí výměna názorů po telefonu. Včera, tedy v den předání, mi pánové sdělili, že to nemají hotové, že nebyl čas. To nám s manželkou poněkud narušilo plán, ale co se dá dělat, Že až dnes. Tak včera tedy jsem aspoň mrknul co a jak. A nyní to, o čem je dnešní práce přes řemeslníky. Auto stálo mezi stojany zvedáku. Na dbeřích přibyl důlek od toho, jak dveřma někdo praštil do zvedáku. Mladej mrcas, asi 20 roků, se pelešil na zemi mezik kupou plastů a snažil se sundat platsový krat prahu. To se mu podařilo tak, že práh, zatím visícín apředním šroubu, se prostě vzadu uvolnil a spadnul nazem. Šroub samosebou zdeformoval přední oplochu, na té páce, aby ne!. Jak jsem tušil, pod prahem nebylo ani stříknuto, i když mi vysloveně tvrdili, že ve je tak,. jak jsem chtěl. Ani omylem. Tak jsem znovu yvsvětlil, co chchi a odjel tedy s tím že zítra (=dnes) bude vše tip ´top. Ve tři jsem dorazil na dílu, auto zvednuté a akorát ho nastrojovali. mrknu na dosud odkrytý levý práh a opět - z vntřní strany prahu ten lem zcela holý. Copak jsem debil a špatně to vysvětluji a ukazuji??? Tak znovu na technika a ukazuji miu, už dost načatej, jestli si dělají srandu? Takže ujištění a slib,. že to hned dodělají. Bohužel, u závěrečné akce jsem nemohl setrvat, ale pohmatem to vypadá, že něco tam dodělali. Tak vidíš, nakonec mi nezbylo, než si koupit flašku a zbytek dostříkat doma v garáži, abych měl jistotu, že to je přesně tak, jak já chchi a jak si to představji. Zaplatil jsem nemálo peněz, odjel jsems pocitem, že tam už nikdy nepojedu a jsem rozhodnut, že to musím znovu odstrojit a zkontrolovat. A pak svěř auto takovým řemneslníkům! Trubkou je řezat od rána, to jsou prasata ne řemeslníci. Q to je, kam se podíváš, křížem krážem. Nechchi házet všechny do jednoho pytle, ale v poslední dopbě se setkávám čím dál častěji s tím, že hlavně rtychle, doprasit a utéct. Hlavně, že mám zaplaceno. Ať to bylo kvůli autům, nebo když mi měnili střešní okna, cokoliv. SLušný a poctivý řemeslník je asi jen v katalogu.
Tak to máš, no.Radši to po sobě ani nečtu:-)

31.10.2014, 19:08 |
CRK | Upraveno: 2014-10-31 19:08:54
ABERTO: to ber trochu s rezervou, já se nijak nehroutím, jen sem si chtěl postěžovat jaká je to pakáž :D
AllInOne: když sem pojedeš, tak ho asi vem, ale je to na tobě, telefonů mám dost
Řešíte tohle i na nějaké soc.síti? Vím každej je jinej,ale nedovedu si představit,že toto lidi řeší i po netu,píší komenty,co se kde komu stalo,co kdo kde prožil atd.. Prostě podobné tupé cinty.. Z toho se chce zase brečet mě když o tem slyším..
No, než do lesa, tak spíše celej den jezdit po Praze a to tě tak nasere tolik lidí, že příště si řekneš, že to fakt nemá cenu se rozčilovat :-D Holt nová doba, už x-let je trend - JÁ, JÁ, JEN JÁ A OSTATNÍ MĚ NEZAJÍMAJÍ - a to je ať jezdíš, chodíš, prostě cokoli. Lidi se chovají tak, že jsou všude jen sami, apod. jak jinak si vysvětlit, že si stoupne skupinka 2 lidí nad eskalátory a je jim u pr..., že tamtudy musí projít další lidi apod., apod., apod. A na silnici např. jedeš na T, přijíždíš z vedlejší (tvoje silnice končí), odbočuješ vlevo, zprava v dálce jede kolona (jedno auto), v pohodě bys odbočil, zleva jede auto, nebliká, čekáš, že mu dáš přednost a on 5 m před křižovatkou začne blikat doleva, mezitím ti přijede kolona zprava a zase čekáš, přitom kdyby blikal dříve, v pohodě už jedeš. Jo, je to taková kravinka, ale když to zažiješ 10x za den a dnes a denně. A vo tom to je...
CRK - jasný, jen jsem Tě chtěl povzbudit :-)
Jinak jak píše HIGH, divoká doba a jsem zvědavej kam až to může gradovat.
Krásná příhoda z nedávna, manželský pár kolem padesátky na kolech, vyjíždím z parkoviště a pán mi stojí v cestě a kochá se přírodou, tak mlčky čekám, nikam nespěchám a ve chvíli kdy se pohnul a já kolem něj mlčky projíždím, tak na mě vystartuje jeho paní, jestli mám jako nějaký problém a hrozí mi pěstí. Lidi startují už tak nějak preventivně a je to fakt na zblití.
Asi to je tím dnešním pátkem.Já si šel ráno odplavat trénink,8 drah,z toho 4 zcela prázdné a dvě z nich popsané "kondiční plavání-rychlá" .Plavu běžně asi hodinu deset,po 45 minutách kdy jsem byl v dráze úplně sám mi po obrátce,kdy plavu znak vleze nějaký důchodce-ale opravdu mazaně,abych ho neviděl.Protože jsem byl docela rozjetej,narazil jsem mu hlavou do nohy.Takže se mu nic nestalo-otočím se a děda mi povída-cituji " ty kriple,nejseš debil,kam čumíš ty hovado. " Nepamatuji se,kdy by mne ve vodě něco rozhodilo,kor když mám báječnou náladu a vyplavený endorfiny-tady jsem se ale neudržel a křičím -Ty čuráku jeden starej,já Tě zbouchám a to hned.Na důkaz,že to myslím vážně jsem mu cáknul vod do obličeje,což nečekal!!! Plavčíci tušili konflikt a křičí,pane tam je kondiční,tady máte volno... Děda asi nečekal,že se mu vzepřu-přisámbůh,kdyby se normálně otočil a nenadával,asi bych se ještě omluvil,ale něco posrat a ještě vyfukovat mi ted vadí..... Plaval pomalu ůustojně pryč a vytíral si vodu z očí,ale stejně něco frfňal....
Normálně mám ke stáří přirozenou úctu,jsem kluk z vesnice.

31.10.2014, 20:36 |
CRK Collin: přesně jak píšeš, každej je jinej, ale nakonec si se nám taky svěřil, z čeho se ti chce brečet, tak vítej v klubu :D

31.10.2014, 20:52 |
CRK | Upraveno: 2014-10-31 20:53:23
Zdeny60: já sem to trochu nadsadil, opravdu se z toho nehroutím a jen sem tady zavedl takovou ZPOVĚDNICI :)
Se servisama bojuju furt a když jim to chci sepsat, tak se mi tleměj do ksichtu, ale když si jdu auto vyzvednout, tak je hotová vždycky půlka a to opakovaně, nebo si auto vyzvednu a zadní sedačky jsou pokrytý 2mm tlustou mastnou emulzí, jak kdyby jim tam něco bouchlo... Ty lidi mimo přechod, to je klasika, minimálně 2x za měsíc... a to už ani neřeším, že mi do na parkovišti vždycky do auta někdo praští dveřma a ještě se diví, že mi to vadí nebo že jdu cca před dvěma měsíci po přechodu a frajer do mně narazí, protože čumí jinam, za dva dny asi 5 metrů od toho místa mi do auta při couvání narazí nějakej děděk... Asi to přitahuju nebo já už nevím :D
Jj je to smutné,že to došlo i sem..

31.10.2014, 21:36 |
CVakk jo ty servisy to je opravdu jak píšete něco otřesného, neznám snad jiný "řemeslo" kde by to stálo takhle za *sprostý slovo*. Ono obecně najít šikovný lidi na cokoliv je peklo. Ti šikovní potom zas nemaj čas protože maj plno práce jelikož jsou opravdu šikovní :)
A to tady ještě nepadla žádná narážka na zaměstavatele jak si neváží a škubou zaměstance v hromadě případů.
A co je nejhorší tak už i do hospod přestávaj chodit "normální lidi"
cau Radku jestli chces tak ti ho vymenim samozrejme zda vis jakej tam ma byt..:D

31.10.2014, 23:00 |
CRK To myslíš ten, jak si mi dvakrát slíbil, že ho dotáhneš a dvakrát ses na vysral a já sem pak zůstal stát v noci někde v prdeli, protože mi to přestalo dobíjet? Tak to mi ani nepřipomínej...
jak dvakrat jen jednou..:) no musit taky zavolat ses na dilne ok jedu k tobe a dotahnem to.. :P
Cvakk: doporucuju zabrousit do stavariny

01.11.2014, 10:35 |
CVakk To máš taky pravdu, v tomdle oboru dělá brácha (silnice, mosty apod.) a co občas říká to prostě nepochopíš...

01.11.2014, 11:02 |
CRK dvakrát a ani tak to nevyšlo a na to, že to bylo hned po servisu u tebe a bylo to špatně dotažený, tak si se mohl trochu snažit a ta kladka, kterou sem špatně objednal a chtěl jí vrátit, že jí prodám, taky nic... ale už to neřeš a klidně si jí nech... jo, vlastně ty sis jí už nechal :D
tvl, to servo se ti ovolovalo uz predtim ne? a promin utazeni neni problem ale bylo by faj se sebrat zavolat a dojet na dilnu, a tu kladku tam nekde mam , urcite sem si ji nenechal zamerne ze se mi tam na ni bude prasit tak jestli to chces dotahnout tak postup znas, cau..:) jinak myslim ze sem se snazil co sem bdlel u tebe vic nez dost nemyslis? utazeni klinaku a porovnani disku ..:)
Co je to za novinku, najet na semaforu na červenou přes příčnou čáru až do půlky přechodu (zadní kola příčnou čáru nepřejedou - běžně se stojí předními před ní, v Praze se stává zadními) a tam čekat na zelenou? To padne dřív bo co? :-D Setkávám se s tím tak 2-3x za den, tak jestli to pomáhá, neví někdo? :-D A druhý je postupný pocukávání, popojíždění, když je stále červená, a pak když padne zelená, tak stání tak 2-3 s než se rozjedou, to je zase co? :-D

02.11.2014, 00:35 |
CRK | Upraveno: 2014-11-02 00:40:08
Znam a nechci, nektery veci az na treti domluvu a kvuli kladce sem ti volal a psal nejmin sestkrat a nebyla moznost, jak ji z tebe normalnim zpusobem dostat... Pak sem ji radsi ozelel a nech uz to bejt, ja to mam uzavreny...

02.11.2014, 02:00 |
Tendr Já ted rešil zalomenej odvzdušnovák v brzdiči... První jsem zkoušel navařit matku trafem, asi po deseti nezdárných pokusech a hodině trápení, kdy to vždy ve sváru prasklo, jsem svářečku zahodil a donesl jsem brzdič mechanikovi kam běžně jezdim a dobře se s nim znám. Řekl mi, že to zkusí, ale že nic neslibuje. Přijdu za dva dny, brzdič ve svěráku a nějakou pětkou vrtákem dirka až na sedlo. Den předtím jsem mluvil s týpkem v hospodě, co servisuje naše firemní auta, že to není problém a dělá to běžně... Vzal jsem teda brzdič ze svěráku a příští den ho zavezl onomu servismanovi z hospody.. Koukl na to, divně se zatvářil a že to zkusí, ale že nic neslibuje, že je to odvrtaný a bla bla.. 3 dny pryč a nic, tak zvedám telefon a volám mu. Tvrdí mi, že cočkem to nelze a že si to vezme s sebou na šachtu do práce a tam že na to bude mít čas a pohraje si s tím. Tak jsem doufal ve zdárnej konec.. Opět uběhly tři dny a nic. znovu beru telefon a volám.. Týpek mi řek, že to asi nepůjde, jestli bych chtěl aby tam vyříznul větší závit a dal tam šroub s měděnou podložkou. Kejvnul jsem mu na to, abych to mohl dát konečně dohromady a dodávka mohla aspon nějak fungovat.. OK, domluveno. Za dva dny mi volá, že tam dal šroub s měděnou podložkou a že to chčije a jestli brzdič má vyhodit, nebo ho chci. Tak mu říkám, že ho určitě chci a hlavou mi běžela myšlenka, jak mu to mohlo chcát, když píst s o kroužkem mi leží doma na ponku.
Shodou náhodod jsem s kolegou jel ten den do servisu, kde zmíněnej týpek "maká". Vlezu dovnitř a mezi vratama se ptám jeho kolegy, je-li ten můj týpek v práci. Odpověděl mi, že není, že je tam sám... Rozhlížím se po dílně, hledajíc brzdič. Otočím se a odcházím, když mezi vratama zahlídnu brzdič pohozenej u futer vrat. Zvednu ho a čumim jak puk. Můj brzdič s dirkou od pětky vrtáku! Ten pamrd na něj ani nesáhnul! Tak jak jsem mu ho předal, tak tam ležel!!
Neváhal jsem ani vteřinu a brzdič jsem sebral a nikomu nic neřek..
Cestou domů jsem se stavil u staršího pána, o kterým vim, že stáčí kotouče a dělá různý jiný zámečnický práce. Už když jsem přicházel a uviděl mě s brzdičem v ruce, hulákal, že urvný odvzdušňováky nedělá.. Chvíli jsme spolu debatovali a ptal se, jestli mám novej odvzdušnovák a že když ho donesu, že se o to můžem pokusit.. Otočil jsem se teda na patě a jel jsem domu.
Doma jsem mrdnul brzdič do svěráku, do vrtačky dal 9ku vrták a už jsem ho pral do díry... Když jsem se dovrtal až k sedlu, vzal jsem závitník M10x1, projel závit a brzdič byl jak novej! Práce na 15 minut!
A náš milej servisman už 3x prohledal dílnu a shání mi brzdič--
Neuvěřitelný zmrdstvo na tom světě!
Co si neuděláš, to nemáš.
Promin ale tohle ja neuzavrel, kdyz sem bydlel tam co ty tak nebyl problem vzit golu a utahnout to an parkovisti, ale normalne kdyby si zavolal si an dilne a ja tam byl tak si mohl prijet a vyresili by sme to, tak bud tak hodny a v tydnu si udelej 30min cas a doresime to nechci mit zbytecnej vroubek, ps kolikrat sem ti taky psal krze neco nebo volal a bez odezvy, tak to neber ze sem ti tu kladku zabavil nebo tak neco, protoze mi je totalne k hovinku a jen se vali na dilne, diiky..
Řemeslnící - aneb národ Matů a Patů
V souvislosti s tím, co jsem napsal nahoře o nástřiku svého auta před zimou, mohu po včerejším přezouvání kol napsat jen to, že až na naeptrané výjimky jsou řemeslnící hovada, prasata a dobytek.
Mám doje, že kod se nemůže nikde chytnout, tak si myslí, že má patent na všecho a může jít "opravovat" auta.Že to prostě dá. Ale ouha!
Vrátím se do let nedávné minulosti, kdy slušný podnik v totalitní sféře si vychovával učně. Ať opd černého řemesla, ševce či pekaře, ale prostě "rodili" se oprvadu vyučení lidé. Automechaniky nevyjímaje, Tato doba skončila a to, co produkují dnešní učňáky, je powl a katastrofa. O tom jsem se mohl na vlastní oči přesvědčit včera odpoledne.
Jeden by řekl, že sundat plasty z auta, umýt špínu, vysušit a nastříkat, poté nastrojit, jnemůže být nic těžkého a že na tom není co zkaizt. Ják jsem se hluboce mýlil! Z pěti plastových šteftů na spodku prahu jsou na každé straně minimálěn 2, ale spíše 3 ulomené a nahrazené bůhvíčím. Dvojdílné speciální příchtyky plastů, které drží nadkolí a příslušné díly v okolí, nejsou - jsou tam jakési gumové čudle. Doarzilo mě, že na zadním kole chybí jedna matice!!!
Copak člověk musí být Enstein, aby věděl, že je tam pět šroubů a že tudíž musí být pět matic? Nebo je dotyčný takový vemeno a šlendriján, že matici prostě dokáže na dílně ztratit a svědomí mu dovolí ji nehledat a nedat jí tam??? To bylo jen při prohlídce zvenčí. Bohužel toto se nedalo zjistit na místě, jeden by neřekl, že i matice kol je třeba přepočítat! Doma jsem tedy měnil kola - sundat letní, nandat zimní. Při tí přiležitosti jsem si vzal zrcátko, pořádnou lampu a posvítil si do podběhů, zdali udělali to, kvůli čemu jsem se rozčílil a auto vrátil s tím, že to dodělají, což několikrát slíbili, že udělají a budu spokojen. Pánové, nezlobte se na mě, ale já vypadám spokojeně jinak. Lemy sice nesou stopy, že se tam něco dělal, ovšem jen tak, aby se řeklo, že vlk se nažral a koza zůstala celá. O prazích radši ani nemluvím, protože trotl neví, že každé auto má určená místa pro zvedání. Výsledkem celé akce je, že jsem si musel vše dodělat doma sám, tedy nástřik, aby odpovídal tomu, co jsem chtěl a jak si to představuji. Zdeformovaný platový krat uzvedacího místa jsem vyrovnal, ohnutý práh vedle zvedacíého místa jsem pomocí truhlářského šroubu srovnal, dostříkla jsem bnedostříkaná místa pod tím, kde bylo auto zvednuté )opět púrasárna, protože já osobně bych si řekl - pozor, tam to musím dodělat, protože na zvedáku to bylo zakryté), očistot vše kolem, ačkoliv jsem výsovně požádal, aby očistili to, co kde vyteklo na prahy či kastli, rozleštit škrábanec na čerstvě nalakovaném zadním nárazíku (kuwa od čeho ho udělali, když vzadu nic nedělali???).
A v pondělí tam musím jít a najít si matici kola, protože letní sada má jiné, než zimní, tudíž mi bude chybět, nebo dalšímu majiteli, pokud auto prodám. Čili včera jsem strávil bezmála celý den, abych napravil to, co nějaký dvacetiletý hovado zprasilo.
Pánům udělám náležitou reklamu a vím, že púříště si nástřik udělám doma sám. Bez zvedáku, ale zato kvalitně a poctivě. Dnes už to vím.
prostě asi jsem ze star=é školy a slovo poctivá práce mi ještě něco říká.
To, co dnes vídám na servisech, je dobytek, prasata.
Kdy uz konecne lidi pochopi, ze dneska se nedela remeslo, ale penize... aneb co jste si vyzvonili to mate, tak si nestezujte :-D chces kvalitu? Udelej si to sam.. a to se ted nebavim o masturbaci...:-)
Jde najit slusny remeslniky, jen je to o tom, ze si nechaj za praci zaplatit. Problem je najit je. Vidim spoustu "remeslniku" co by za 200kc/h nevstali z postele, ale to co pak predvedou je na bliti.

02.11.2014, 12:55 |
CRK | Upraveno: 2014-11-02 12:58:19
thepyroman: tak ještě teda opravdu ale opravdu naposled, když to chceš řešit :) Rozdíl je v tom, že ty si třeba něco potřeboval rychle zařídit, ale já sem měl zrovna astma a nemohl jsem dýchat a tak jsem nekomunikoval s nikým a ty si pár dní holt musel počkat (a samozřejmě mu to přišlo hrozný, protože si neumí zaplatit něco na internetu a slevová akce končila za chvíli). Ale my jsme téměř na každou věc, kterou jsi měl udělat ty, domlouvali několik termínů a skoro vždycky si termín posunul, klidně i o týdny! Nebo sem několik hodin projebal čekáním, než sem pochopil, že opravdu toto dopoledne to opravdu neklapne a zhruba v půlce případů sem se ti ani nedovolal v domluvený termín! Ale hlavně do toho nezahrnuju drobný služby, že si něco udělal ty nebo já, ale servisní práce, za který si dostal zaplaceno a to už je něco jinýho. Kdyby se to stalo výjimečně, tak to ani neřešim, ale byla to síla a mysli si o tom co chceš a kdyby si sem nenapsal, ani bych to nevytahoval. Tenhle popis, je ještě velmi mírný popis toho, jak mi to bylo příjemný a abych uvedl i něco kladnýho, tak cena byla slušná a vyšel si mi vstříc, ale já nemůžu řešit věci stylem, že na první pokus vyjde cca půlka domluv. Mrzí mně, že to tak dopadlo, ale fakt už sem byl z těch domluv hodně otrávenej a třeba si to ani neuvědomuješ, ale já to radši zkusím jinde a nenechám se odratit ani tím, že třeba někde nevědí, jaký tam mám řemen, aniž by auto viděli nebo se zeptali, jaký auto mám :)))
ted nevim jake terminy mas na mysli? auto se delalo podle dilu sam si videl jak to bylo s dostupnosti a cenou ze sis vetsinu i dodaval sam, jinak auta delam jako konicek mam i sve zamestnani kde jsem bez mobilu tak se mi pak tezko dovolava jinak kdyz si ki volal tak mam za to ze sem tel vzdy bral a kdyz ne tak sem volal zpet hned jak sem mohl, zase at je jasno a nevypadam tad yjak ankej vymrdavac to bych vazne nerad, jinak to ze posunu treba termin ze nedorazim v pet ale v 6 tak ono se nekdy stane ze ti do toho neco skoci, tak treba zitra od obeda do 5ti mam cas tak jestli budes mit cas zavolej ja koupim remen udelame vymenu dam ti kladku a pripadne nesrovnalsti doresime osobne at mi vysvetlis ty terminy a jine, dekuju

02.11.2014, 14:18 |
worm03 | Upraveno: 2014-11-02 14:23:18
-

02.11.2014, 14:23 |
CRK | Upraveno: 2014-11-02 14:34:05
thepyroman: my si nerozumíme a nemá cenu to řešit, ty pravděpodobně ty věci ani nevnímáš, vůbec nemyslím, že auto trvalo dlouho, to byla moje vina (ale to jsem vůbec neměl namysli, opravdu nejsem idiot, abych to házel na tebe), ale to, než sme vůbec začali - termín si určil ty a když se to mělo začít dělat, tak si ho zase posunul. Že si nebral telefon, tak to vůbec nemyslím to, že si byl v práci (a opakuju znova, nejsem idiot, abych počítal nedovolání, když si byl v práci, myslím termíny, kdy si měl přijet ke mně a nejen že si nepřijel, ale ani sem se ti nedovolal na zplej telefon), to vůbec nepočítám. Ale třeba ten řemen, bylo to hned po servisu u tebe a po zavolání si mi sám řekl, že to uděláš v pondělí dopoledne, to dopoledne sem čekal, že se stavíš podle dohody ani sem se ti pak nedovolal, za pár dní jsme byli zase v kontaktu a sám si zase určil termín a zase si se nestavil, tak to už sem si řek, že na to mrdam. Pak ta kladka, psal sem ti jeden e-mail, 2x SMS a 3-4x jsem ti to řek po telefonu, ty woe, co sem měl víc dělat? Já si nemyslím, že si nějakej vyjebávač, ale buď máš něco s pamětí nebo to jenom nezvládáš, ale pro mně je výsledek stejnej. A určitě sem si nemyslel, že si mě chtěl okrást o nejakej díl, ale kuwa, před rokem si mi napsal tohle: "dekuju, kladku se pokusim najit co nejrychleji..:)" Ty woe, kolik ještě potřebuješ času? Už chápeš, o co mi jde? Jestli ne, tak to nevadí :)
Nejakej matrix? Nebo tu nekdo pouzivate dva nicky?
jo tohle chapu, jen sem si to nespojil k te kladce ale celkove, tady na to neni zadna omluva na to sem se trosku vysral.. tak to napravim i kdyz pozde jako alespon malou kompenzaci ti vymenim ten remen na pockani za 500 :D:D remen si dodej jo...
napis mi do sms rok , obsah a kw a zitra se zastav..

02.11.2014, 14:29 |
CRK brácha byl na návštěvě a zas se mi sem nasral

02.11.2014, 14:33 |
CRK thepyroman: tááák, konečně... ale už to udělám jinde a vím, že bys to teď udělal zadax, ale já zas tak peníze neřešim a někde si to zaplatím
jak chces, tak kdyby ses rozhodl pro me tak cislo mas, mej se..

03.11.2014, 17:00 |
CRK tak kladka a omluva je doma, děkuju :)