Ahoj.
Určitě tady několik z vás stavilo dílnu, popřípadě nějakou garaž. V budoucnu bych chtěl řešit dílnu pro vlastní opravy a sem tam opravy pro veřejnost, ne-li rozjetí autoservisu. Věc se má asi takhle.. Můj děda společně s tatou kdysi dávno postavili poměrně velkou dílnu na pozemku se dvorem. Později zjistili že dílna je dost velká na to aby ji dokázali celou vytopit a taky jak vim já, jim všechno moc dlouho trvá a nebo na to nemaj čas.. Z toho důvodu se můj otec rozhodl dílnu rozdělit na jednu funkční část, tak aby se to dalo i vytopit a tak aby tam byl prostor.. Dělali tam chvíli společně s dědou. Oba dva sou ale fakt bordeláří, navíc maj takovou tu vlastnost typu: tohle ještě schovám, třeba se to bude ještě někdy hodit.. Bohužel na to neměli vymezenej prostor (sklad) a tak to skladujou v nevyužitým prostoru zbytku dílny. To znamená že je všude kolem bordel jako kráva! Nicméně..dílna už je postavená a jednou bych tam chtěl něco vybudovat..ne bordel, ale funkční a čistou dílnu..od začátku tak, abych se o ten prostor staral jen já sám. Nemusím řešit pozemek,stavbu jako takovou, zastřešení. To je všechno hotový. Dávám zhruba náčrt jak to vypadá. Rozměr prostoru, kterej bych chtěl využít může bejt tak 25m na 15m- hodně orientačně.. Červeně je vyznačený, to co je potřeba dodělat (co tam momentálně není..)a prostor k využití by byl tam kde je BORDEL. Ze zbytku by se udělal sklad a nebo spíš jen stání pro dlouhodobý opravy a nebo nesmysly.. Plán je asi následující (úpravy, dodělávky):
-udělat čelní stěnu (červeně) s dveřmi a případně oknem (klidně z nějakýho obyč materiálu jako silná dřevěná deska, pokrytá něčim?)
-udělat strop (pod střechnou jsou vlastně jen její samotný nosníky), například ze sádrokartonu, nebo něčeho podobnýho s nějakým zateplením (pláty vaty atd.)
-udělat vrata (červeně). Muselo by se vyndat okno co tam je, vybourat zed a dát tam vrata, nejlépe vyjížděcí nahorou, el. ovládání
-udělat podlahu. Je tam betonovej povrch, takže maximálně zahladit a zarovnat a na to bud dlaždice a nebo nějakej nátěr aby to bylo hladký a dalo se to dobře čistit (něco jako maj třeba na nějakých STK)
-udělat rozvod vody (např. ze studny + malej boiler nad umyvadlo. Na to bych měl dobrýho kamaráda, kterej se tím zabývá
-udělat elektriku (zásuvky,světla atd). Na to bych taky někoho měl
-umístit a namontovat dvousloupovej zvedák
-udělat kamna na olej+komín
-zarovnat a upravit dvůr bagrem + nějakej štěrkovej povrch.
Teoreticky bych na to chtěl vymezit tak 500tis. Vzhledem k tomu že se vlastně bude nakupovat jen materiál a práce kterou nezvládnu bude většinou dělána nějakým mým kamošem, kde se dá cenově dohodnout. Je to předběžný plán do vzdálené budoucnosti.. Pro ty co si tím prošli.. Je možný to vůbec s touhle částkou zrealizovat?