No já jsem v centru nikdy nebydlel, ani den jsem tam nespal, takže těžko říct :-) Ale obecně bych to tam trochu tlačil. Z Grollu to máš 7 minut pěšky do pivovaru, 2 minuty pěšky na Parkán a do plzeňského podzemí, 4 minuty na náměstí, 5 minut autem do ZOO. Je to hotel, který je v centru, ale přitom vlastně úplně mimo. Vím, že jsem tam byl kdysi přes Slevomat na tom jejich domácím pivě, ale ten den jsem zjistil, že mi mladá (téměř) udělala paroháče, tak na to místo nemám vůbec dobrý vzpomínky :-))) Ale měli by být OK.
Kdybys chtěl být někde víc mimo centrum, tak tady tohle má pověst jako jedna z nejlepších restaurací v Plzni a přitom za hodně levno - a mají i ubytko.
[ Link ] Kdybys chtěl úplně totálně na kraji, tak tohle je klasika... ale je to fakt půl hodiny MHD od centra.
[ Link ] Jinak obecně bych se vyhnul dvěma místům, kde je trošku zvýšená hustota romských obyvatel - není to dramatický, občas se tam v noci vyskytnu, ale i tak... nebydlel bych východně od Klatovské v rozmezí ulic Kollárova-Borská a stejně tak bych nebydlel kolem Americké třídy. Kolem náměstí jsou sice bezďáci a fetky, ale jinak vcelku bezpečno. Kolem náměstí bude penzionů víc, viz ulice Pražská, Dřevěná, Sady 5. května apod.