Navštíveno 2554x

Zdravím přátelé,
opět mám prosbu na ty, jež holdují IT.
Koupil jsem do foťáku paměťovou kartu SD 64GB.
Jenže mám problém, že na stolním PC, kde je zabudovaná čtečka karet (OS je Windows XP) jí prostě nezbrazím a když ano, píše mi to, že je nenaformátovaná a zda-li jí chci naformátovat. To však nejde, i když dám ANO :o(
Karte je OK, neb na NTB (OS Windows 7) nebo na Tabletu (OS Android) funguje normálně.
Dokonce jsem jí i na tom NTB formátoval, ale na tom stolním PC mi jí to nezobrazuje správně.
Čtečka na stolním PC je: APACER AE161 (co jsem na ní vyčetl)
Jiné karty SD 32GB bere v pohodě.
Dá se to nějak ošulit novými ovladačemi třeba??? Nebo Windows XP nevezme tak velkou kartu? Nebo kde může být problém??? Díky moc za rady a tipy

Čtečka umí číst 64 GB? Problém bych viděl v XP, mě nebrali ani 32 GB kartu :-( Bude to v nekompatibilitě OS x Kartě x Čtečce

23.10.2014, 09:02 |
Kamil Co je to za kartu? Pokud je to nějaká lepší/rychlejší s UHS-1, tak bude problém ve čtečce. Některé starší si s tím neumí poradit.
Zkus to s nějakou jinou čtečkou, která 64 GB určitě zvládá, pokud ani tak, tak to je XPčkama

23.10.2014, 09:08 |
jedla taky mi na jednom PC s XP čtečka nebere kartu z foťáku-16GB a na druhém se sedmičkama v pohodě,u mě je problém v kartě,je to SDHC a ne klasická SD,proto ji to na XP nebere
Tak ta moje karta je PRETEC SDXC 64GB class 16
Já jen nevím, zda to je čtečkou, nebo XPčkama... jak to teda vyzkoušet? Koupit nějakou externí čtečku???
koupit, půjčit a hnedka uvidíš, zda čtečka či XP
Přes foták to nejde číst, jako externí uložiště, když připojíš foták k PC přes kabel?
Obyč čtečky umí jen SD a SDHC, takže s novým formátem SDXC si neporadí, stejně to platí o starších zařízeních. Do staršího foťáku/kamery co podporuje jen SDHC to taky nedáš...

23.10.2014, 18:08 |
Shr3k SD, SDHC a SDXC mají různé komunikační protokoly (zpětně kompatibilní ale vpřed nikoliv). Čtečku zřejmě naflashovat nepůjde, proto zůstane na svém SDHC.
Připojuj foták, k čemu čtečku, akorát ji odděláš

23.10.2014, 18:33 |
CRK nejspíš to bude čtečkou a jedině koupit novou, ale připojuj radši foťák, pokud to je něco novějšího, tak bude načtení fotek pravděpodobně rychlejší, než obyč čtečkou...

23.10.2014, 21:09 |
Thullo | Upraveno: 2014-10-23 21:10:52
Mno, když připojím foťák přes kabel jako externí uložiště, tak se karta chová úplně stejně - tedy je prázdná s hláškou, že není naformátovaná. Čímž mi tedy teď došlo, že si s tím asi neví rady Windows XP.
Leda ještě zkusit nějaký software, který by byl přímo k foťáku - to jsem nezkoušel. Hmm - no uvidíme. Škoda, nechci to tahat do NTB a pak to přesouvat zase do stolního PC... ale asi nebude zbytí :o)
Díky i tak všem za rady a tipy - jsem zase o kousek chytřejší ;o)

23.10.2014, 21:12 |
CRK ve foťáku mám teď sice nějakou 8GB, ale můžu tam zkusit dát 64GB a zkusit připojit k XP...
Myslím, že já a Shr3k jsme to napsali jasně... Jde o úplně jinou platformu.
1. Pokud vůbec bude foťák umět tu kartu pobrat (napiš co máš za foťák - značku a model), tak kartu naformátovat v něm.
2. Kartu z něj nikdy nevyndavat, ale foťák připojit USB kabelem a stahovat to z něj.
Hele hoši, vyléčeno :o) stáhl jsem jakýsi upgrade windowsu XP a bylo hotovo :o)
Pomohl google - jen jsem naspal: sdxc windows xp 64gb
a vybalil na mě toto:
[ Link ] a tam odkazuje na toto:
[ Link ] A už to fičí z pohraničí :o)
2 Tuner#2:
Foťák je Sony DSC-WX300 a v něm jsem jí už formátoval - nepomohlo. Formátoval jsem to i na Windows 7 - taky nic. Až teď ten upgrade ;o) a už to jede...
A fičí to už samozřejmě i přes kabel když je ve foťáku ;o)
Takže vyléčeno komplet - problém byl ve Windows XP - čoveče tak stará čtečka a nemá problém :o) to potěší...