Navštíveno 2741x

Jelikož v zimě zavřou naší firmu, začínám se zajímat o možnosti práce v Německu. Máte nějaké zkušenosti, rady, nebo kam vlastně zajít? Ani nevím kde hledat... Do teď jsem pracoval jako technický kontrolor a kvalitář. To není podmínkou výkonu práce, hlavně když bude trošku dobře placená. Jsem ze šluknovského výběžku konkr. Rumburku a nejlepší by bylo dojíždět za prací, takže někde do 30-40km. Nevíte o něčem. Díky za každou radu.
nepocital bych, ze ti nekdo rekne presne misto, kam napises a mas jistou praci.. najdi si servery jako je
[ Link ] a proste hledej a pis zivotopisy... sam sem takhle zacinal.. sice v rakousku, ale princip je stejnej
kontrolor a kvalitář čeho? svařenců, plastových nádrží, vajíček nebo čeho?

17.10.2014, 20:35 |
Rudi Když sem tady z okolí, co se bude zavírat pro info? Jinak bafis dělá v D, tak se ho můžeš optat, nicméně se můžeš jít registrovat na úřad práce do Zittau apod....

18.10.2014, 14:50 |
cubajs | Upraveno: 2014-10-18 14:51:02
já šel cestou kontaktu přímo na konkrétní firmy. Tzn zmapovat si okolí. Rozhodně můžu doporučit ptát se na další kontakty přímo ve firmách nebo po telefonu pokud třeba nevyjde pohovor nebo tě nepřijmou kvůli něčemu. Lidi ve firmách většinou znaj "svý okolí" co se firem týče, takže ti můžou dát tip na něco dalšího kde třeba shání lidi. Takhle nějak jsem to měl já až to klaplo. Rozhodně to ale nebylo hned když sem si zamanul, trvalo to rok od doby co jsem se začal pídit až po nástup do nový práce. Chce to trpělivost a nenechat se odradit pár neuspěchy. Já byl v jiný situaci, místo jsem měl a hledal mezitím nový. Pokud ti zavíraj fabriku je to jiný, budeš v presu. A každopádně je dobrý mít finanční rezervu, a pokud bys dojížděl mnohem víc než do teď tak řešit i možnost si například vypůjčit auto v případě že něco lehne...
Na pracáku jsem to zkoušel taky, ale tam to bylo docela trnitý aspoň pro mě. Tuhle možnost jsem zavrhnul kvůli spoustě formulářů, vražedný pohledy lidí co seděli na pracáku by tě nejradši propíchli pohledem, protože jseš pro ně cizinec, který by eventuelně mohl dostat nabídku místo nich.
Unihero: dříve kontrolor kvality v automotive, nyní výrobky z EPS a EPP (polystyren a polypropylen)
Rudi: Izopol Dolní Poustevna
Tomášek: omlouvám se zda to takto vyznělo. Určitě nečekám, že někdo řekne nebo příjde a dá mi práci. Šlo mi například o ten link co jsi mi poslal.
Cubajs: Zkoušel jsem zatím český pracák a tam mi dosti nevybíravě sdělily, že nemám otravovat a pokud chci pracovat v Německu, tak si tam mám jet.
Jsou na to nějaké speciální náležitosti, papíry? Viz. pracák v ČR, pojištění atd...?

19.10.2014, 11:28 |
jp1 když už si najdeš práci v německu, papíry za tebe vyřídí, ty musíš jen v ČR na pracáku se odhlásit a vyřídit si zdravotní pojištění pro ČR (německý platí všude mimo ČR)

19.10.2014, 12:36 |
bafis jp1 -statni nemecky pojisteni AOK ma dohodu s naší VZP, takza v ton problém není.
Ono je celkem jedno co jsi delal doposud, protože jestli hledas praci v pohranici, tak budes rad ze skoncis ve fabrice u pásu na smeny. Třeba u nas takhle maka i dost polskejch vysokoskolaku a dokonce inzenyr dela v uklidovy cete, protože ma plat i několikrát vyssi nez v polsku. A polaci jsou tady v pohranici vseobecne velkej problém, naserou se všude, když jsem tam před rokem zacinal bylo jich tam 5, dnes maj svoji agentaru a ta jich k nam nacpala uz 60 a nikdo jinej se tam nedostane.
Chce to fakt obihat firmy a mit trochu stesti, me to tenkrat vyslo hned u první a ikdyz dojizdim denne az do Bautznu (50 tam a 50 zpet) tak se mi to vyplati a prachy za naftu si odepisuju z dani. K tomu od ledna zvysujou minimalni mzdu, coz mi hodi skoro 200 euro navíc a na každý dite mas příspěvek 184 euro.
Ikdyz praci nemam občas jednoduchou, tak jsem tam spokojenej, ale chci casem kouknout po necem bliz.

19.10.2014, 18:38 |
jp1 bafis: já nepsal že je to problém, jen že sám pak musí na VZP, protože německá AOK neplatí v ČR, pak by tady mohl mít u doktora problém. AOK mu přijde automaticky, ale VZP si musí zařídit sám.....