Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > H: Postup po nehode se zranenim

o Navštíveno 2005x o
o 14.10.2014, 09:45 | drebb
Hoj, Mel bych dotaz ohledne postupu po DN se zranenim. Kolegyne mela nehodu, kde nebyla vinikem a doslo ke zraneni. Ma neco s krcni pateri, limec atd... . Borec nemel zaplacene povinne ruceni vubec, resila to i policie. Me zajima, jestli ma ona delat nejake kroky (jako podat zalobu, nebo neco podobneho), kde by vymahala bolestne, usly zisk atd..., nebo tohle vyresi ckp? borec ji otravuje,ze ji da na splatky neco mimosoudne, ale to nopokryva ani uslou mzdu. Diky

o 14.10.2014, 09:54 | Freerider
Podle mého by to měla komplet řešit ČKP (i to bolestné).
Nicméně - fičel bych s tím za právníkem...
o 14.10.2014, 10:01 | drebb
taky si rikam, ze by mela,pripadny nejaky soud by prohrat nemela, ale ted zalezi jestli tu zalobu ma podat ona nebo to bude resit PCR ci CKP
o 14.10.2014, 10:11 | HIGHTOWER
PČR řeší trestní věc, ublížení na zdraví z nedbalosti, jako poškozená může žádat, aby soud v odsuzujícím rozsudku uložil viníkovi povinnost uhradit škody, ale také, a což v tomto případě bych viděl spíše, odkáže poškozenou na civilní soud. Každopádně ať si sežene právníka a věc řeší pomocí něho. Není nic horšího než šetřit za každou cenu na nesprávných věcech.
o 14.10.2014, 10:22 | Petura
mě se na to ptal likvidátor škody jestli jsem dával nějaké trestní oznámení apod. na viníka nehody, ale je fakt, že pán povinné ručení měl uzavřené a vše dopadlo naprosto v pohodě
o 14.10.2014, 10:50 | AR
Jako věžák. Pokud chceš nárokovat ušlý zisk, bolestné atd. tak je ideální cesta se na tomto s viníkem dohoudnout, vyčíslit mu škodu a požádat jej o její uhrazení. Pokud bude souhlasit tak je napůl vyhráno, pokud ne tak holt nezbyde nic jiného než civilní soud.

Já když vyčísloval škodu tak jsem od zaměstnavatele nechal vyjet rozdíl mzdy a od lékaře nechal napočítat body bolestného a tyto body se pak přepočtou koeficientem na peníze. Dále pak zničené oblečení atd. Tuto částku jsem nárokoval po viníkovi, cukal se ale nakonec zaplatil ;) Sice nešlo o DN ale postup je více méně stejný.
o 14.10.2014, 11:28 | CRK
Co je, si dostal po čuni?
o 14.10.2014, 13:59 | .mycTD
se divis? :-)
o 14.10.2014, 15:45 | AR
volové ;)
o 14.10.2014, 15:52 | MiniMike
tak urcite za kolegyni museli bejt i policajti kvuli tomu, jestli poda trestni oznameni.... a jak to ctu, tak byla v neschopence vic nez 3 nedele, nebo kolik je... a dotycny by mel jit pred soud za ublizeni na zdravi...
o 14.10.2014, 15:55 | AR
ale to že jde před soud se ty ani nemusíš dozvědět, to záleží na soudci, oni jej můžou odsoudit a tím to pro stát končí.
o 14.10.2014, 16:09 | CRK
AR: tak promiň, já si to hned neuvědomil, nenapadlo mě, že o tom znásilnění nebudeš chtít mluvit.
o 14.10.2014, 19:15 | HIGHTOWER
Podávat trestní oznámení nemusí, to jede automaticky, neboť tam nastal trestný čin... Bude k tomu vyslechnutá jako poškozená...
o 14.10.2014, 22:08 | AR
věžák: řek bych že tohle záleží na konkrétním soudci jak se rozhodne. Taky to může uzavřít i bez poškozeného.
o 14.10.2014, 23:17 | HIGHTOWER | Upraveno: 2014-10-14 23:19:44
musí mít lékařské zprávy, ty dostane jen se souhlasem poškozené, musí vyslechnout min. PČR ke snížení společenského uplatnění či omezení osobního způsobu života způsobené tím zraněním, vyslechnout k události, jak se stala, však je to nejdůležitější svědek celé události... Bylo by divné, kdyby jí úplně vynechali, i když u našich soudů je možné všechno... případně i kdyby nechtěla vypovídat, tak to bude muset u soudu říci, že se odvolává na výpověď u PČR... Jinak už nějakou dobu funguje nový zákon chránící poškozené - [ Link ] (i když je to spíše hlavně na úmyslné TČ, ale poškozený je i u nedbalostních TČ), dává jim větší práva a nehrozí, že by je soud vynechal...
o 15.10.2014, 08:34 | AR
ht: stačí když to udělá PČR soud už dokáže jednat na tomto základě
o 15.10.2014, 18:51 | Borik2
v kamždém případě musí vědět co, tedy kolik, chce. Tzn. musí mít v ruce podklady od zaměstnavatele, body převedené na peníze od lékaře apod., pak má velkou šanci, že až jí jako poškozenou v tr. řízení PČR osloví a poučí (kde uvede a doloží výši jí způsobené škody), tak viníkovi soud i v rámci tr. řízení uloží náhradu škody. A také se může stát, že jí vyčšíslenou a doloženou škodu zaplatí ČKP klidně i dříve, než skončí soud.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3125 sekund.