Navštíveno 2524x

12.10.2014, 11:43 |
Ravo Ahoj,
momentálně řeším opravu izolace stropů a šikmin v podkroví (sežraná od kuny) než udeří mrazy, potřeboval bych vědět jak "kvalitní" vatu dát.
Je mi jasný že čím nižší lambda, tím lepší (a taky dražší), ale bohužel nekradu ani nevydělávám tolik abych to nemusel řešit a dal tam to nejlepší co existuje. Nedokážu se zorientovat, co je ještě OK, co je málo a co už "zbytečně moc".
Barák je to normální Ytong nezateplený, vytápěný klasikou plechovými radiátory s plynovým kotlem. Prostor pro izolaci je 160mm mezi krokve a 100mm pod krokve.
Díky za info k věci bez OT, co se tak normálně používá na tyto rozměry a pod co už radši nejít (nutné minimum).
Myslím, že nemá cenu nic vymejšlet. Vaty se ustálily kolem 0,039 W/mK a dle mého nemá cenu "drtit" hodnoty 0,035 W/mK apod.
Takže mrkni do stavebnin, řekni o izolaci mezi krokve s tímto odporem (nižší stejně asi už vést nebudou) a podle ceny se rozhodni.
mě to čeká za měsíc taky, stejné rozměry 160mm mezi krokve a 100mm pod krokve, budu dávat Isover UNIROL PROFI s hodnotou 0,033 W/mK, radši lepší teď dokud jsou finance ať už na to nemusím v životě sahat

12.10.2014, 20:11 |
Ravo | Upraveno: 2014-10-12 20:18:58
no, a jsem zase na začátku :)
právě řeším jestli ten 0,040W/mK (Ursa DF 40) nebo 0,036W/mK (unirol plus). Jenže m2 toho lepšího stojí skoro 2x tolik jako ten "normální". A to už je docela rozdíl. Moje aktuální nabídky jsou (za 1m2 160tky bez DPH):
Ursa DF 40 - 69 Kč
Isover Unirol plus - 124 Kč
P.S. - kdyby někdo měl zajímavou cenu na JM (Brno, Mikulov atd.), popř. s dopravou, tak se za nabídku zlobit nebudu.
Ber to tak, jestli se ti ten rozdil 0,004 W/mK za ten dvojnasobek vyplati. Tj jestli tenhle rozdil v nakladech na vytapeni s 0,036 a 0,040 dava smysl.dle myho nazoru ne, zvlast jestli jde o rekonstrukci