Navštíveno 4970x

12.10.2014, 09:37 |
SEKIN jeden debil ze sousedství si asi před rokem pořídil alarm, a pokaždý když zamče, tak to pěkně zatroubí. Přijíždí a odjíždí asi 6 - 8 x denně a všichni víme kdy dojel. Třeba v pátek v jednu v noci nebo v dnes v neděli v sedm ráno. Dá se s tím něco legálně dělat? Na upozornění reaguje s arogantním výsměchem.
Co má za auto? V USA je tohle naprosto běžné, je to tak schválně, ale zda se s tím dá něco dělat, to nevím.

12.10.2014, 09:52 |
CRK Taky jsem ted tady resil jednoho dementa. Zapominal si bezne klice a kdyz prisel treba ve dve rano, tak zvonil na celej barak. Dal jsem varovani na dvere, varoval ho z okna, ale teprve kdyz mel moji pest pred oblicejem, doslo k pochopeni a nastal klid ;)

12.10.2014, 10:06 |
SEKIN je to Transit a alarm je dodělávka, dřív mu to nedělalo.
Ma spatnej nakej zamek ci spinac a auto si mysli ze jsou otevreny nejaky dvere... Transit pak troubi...
Přesně tak, Transit to takhle má, když špatně zavřeš dveře, tak zatroubí.

12.10.2014, 20:04 |
Nora vyhláška města, rušení nočního klidu, nebo tak podobně

12.10.2014, 20:37 |
Rudi vypusť mu pár krát kola, třeba bude parkovat dál :-)

12.10.2014, 20:46 |
CRK Přesně tak, slušné upozornění ignoroval, tak si nic jiného nezaslouží...
A chtěl bych vidět, jak by tohle řešil úředník a když, jak dlouho...
Nebo mu utrhnout dráty vod trumpety :D

12.10.2014, 22:00 |
Alííí Montazni pena do vyfuku, kdyz uz jsme u tech dobrejch skutku... ;)

12.10.2014, 22:27 |
CRK Alííí: pořád jsme ještě u aut? :D
To jsou rady...vypustit kola, pěnu do výfuku, co dál? Udělej mu to, ale když to bude nějaký magor, tak máš druhý den auto obtažené klíčem. Ty mu pak zabiješ psa, on tobě zapálí byt....jsem zvědav, jak to skončí :-)
Jak asi? Normalni domaci zabijackou :)

12.10.2014, 22:38 |
CRK já třeba tyhle řešení nesnáším, ale když mně někdo bude rok rušit a na slušnou žádost bude reagovat arogantně, tak přitvrdím a ještě se mi nestalo, že bych se nakonec "nedomluvil"

13.10.2014, 08:23 |
SEKIN S tímhle pablbkem je to delší story. Před panelákama je takovej vjezd, kterej se dá jako jedinej použít, když si někdo doveze pračku, nebo aby tam vjeli hasiči. Tenhle si tam začal parkovat obě auta tak, že neprojdu ani s nákupem, přestože dookola jsou desítky volnejch parkovacích míst. Řešil jsem to s OÚ, tam mi řekli, že jim nějaká úřednice na magistrátu řekla, že to není oficiální nájezd, na chodník se nesmí vjet ani při stěhování a hasiči mají právo vjet na chodník kudykoli, takže tam žlutý M neudělají. Kdyby ale hasiči nedejbože museli dojet, a někdo tam stojí, tak se musí cca 500 m vrátit a jet po chodníku odjinud. Přestal jsem to ale řešit, protože český člověk se rád přizpůsobí a teď už tam stává kdekdo, i když jinak u nás s parkováním problémy nejsou. Na argument "když se tam nepostavím já, tak někdo jinej" jim říkám, "a když se vyseru na schody, taky tam budeš chodit?" Holt když si dovezu šporák, tak počkám, až tam nikdo není, což je málokdy a až mi praskne cévka, tak doufám, že už budou stačit jenom havrani.
Řešit se mi to nechce ani vypouštěním kol, protože nechci aby se to zvrhlo tak, jak píše camron.
Jestli je to troubení fakt choroba Transitů, nabídnu mu pětikilo když si to opraví a přidám se k rezignující většině.

13.10.2014, 08:56 |
duke U Tranzita normální, nefunguje nějaký dveřní spínač. Pokud má šoupačky na obou stranách, nemusí být ani spínač vadný. Karoserie se neúměrně kroutí a nic s tím neuděláš.
Udelas, ty spinace jdou seridit....

13.10.2014, 10:20 |
duke ale dlouho to nevydrží, vyzkoušeno na 3 Tranzitech v práci. Tedy jsou všechny s vysokou střechou, u nízkých možná, u vysokých ani omylem.

13.10.2014, 10:25 |
CRK SEKIN: to je presne ono, vzdat to a jeste mu platit opravu... jak myslis, ze to dopadne, kdyz se bude furt nejakejm smejdum ustupovat?
duke .. tak doladit dvere... jde to vzdy.. 6let ve Fordu, vim co rikam :)

13.10.2014, 11:03 |
duke Asi záleží jak se to moc používá, u nás jde o 9 místné busy, takže se s dveřma mlátí o sto šest... Seřízený to vydrží tak čtvrt roku. Seřizují se samozřejmě vždy i dveře.
Naštěstí už budeme mít letos jen jednoho Tranzita, po novém roce žádného = jako vedoucí autoprovozu budu spokojený. Náklady na opravy jsou ve srovnání s Craftery co tu máme skoro na dvounásobku.
Je pravda, že u nás jezdí tyhle auta často naložený na max., často tahají vleky... Ale Crafter vydrží víc.
Kolega chtěl mermomocí jednoho Customa, to je úplný děs konstrukčně. Např. vedené nechráněné trubky od klimy v podběhu = oprava v prvním roce života tohodle auta.
Za mě, Ford už do autoprovozu k nám nesmí...
Náš Tranzit netroubí přes spínače. Normál ano.