Navštíveno 3271x

Dal jsem do partnera teepee Pioneera autorádio a od té doby mám špatný příjem signálu rádií. Dal jsem jinou prutovku na střechu, pořád blbý. Včera jsem nalepil na přední okno anténu od Blaupunktu a pořád špatný. Jak se hnu z Prahy šum, ztrácení signálu no děs. Přitom origo rádio hrálo parádně. Nemá někdo tip na odzkoušenou anténu? Díky.
Má ta anténa zesilovač? Jestli ne, tak ho tam přidělej...
Koukám, že ho nemá i když je napájená. Hlavně, že má modrý podsvícení. Zkusím to, dík.

03.10.2014, 10:38 |
Ravo spíš bych řekl že je někde problém s napájením zesilovače původní antény. U kolegy v Citroenu Berlingo Multispace (novým) jsme řešili něco podobnýho a nakonec to vyřešil až autorizák...francouzíí měli holt úplně jiný pohled na elektriku v autě než běžný evropan a jejich isokonektor byl zapojenej úplně jinak než by se dalo čekat a navíc se do toho montovaly ještě další jiný draty úplně mimo ten konektor.
Anténa s modrým podsvícením? ..no nazdar..ta bude asi víc svítit,než chytat signál se obávám.
Myslím,že je to stejný,jako když vyměníš normální anténu za nějakej ten designovej špaček.. :-) Mám něco podobnýho od fake Sparco...sice se mi konečně nedře křídlo na 5.dveřích o anténu při otevření kufru a vypadá to dobře,ale příjem mimo město je jak s rádiem FIRST z burzy na Spartě v roce 1991 :-D

03.10.2014, 13:33 |
Petr_at | Upraveno: 2014-10-03 13:34:40
To je nalepovací antena na sklo a na tom modulu svítí modré kolečko :-) ale jde i vypnout. Nicméně velké zklamání, myslel jsem, že od modrýho bodu to bude fungovat.

Tak ani předzesilovač nepomohl. Origo anténa nemá předzesilovač, jedině, že by byl integrovaný v rádiu. Každopádně, už jsem vyzkoušel tři antény a jak vyjedu za Prahu píská a chrastí to :-(((
Fyzika se voch*at nedá:-)
Kdyby fungovaly nesmysly toho, co je na obrázku Blaupunt, tak na střechách nebudou mít znlaci 8 a více prvkové antény rozměrů sušáků na prádlo:-)))
Tohle bude fungovat uspokojivě tak 500m od Žižkova:-)))
No a k věci - není náhodou na rádiu nastaven mod LOCAL? (tzn. v anténní cestě je atenuátor o -X dB, který zajistí u rádií s mizernou selektivitou = všechny dnes vyráběbné, aby silný vysílač nezahltil zbytek pásma:-)