Navštíveno 3172x

29.09.2014, 20:40 |
hawai Teď v práci chvilku jezdim a střídám 2 auta a 3 vleky v různejch kombinacích. v každym autě jsou 3 kopie TP a zelenejch karet od všech vleků, ale originály ne. má někdo zkušenost, jak by se na to dívala PČR při kontrole?
Blbe :) kopie tp pro me ne neni doklad. O kopii zelene karty ani nenluvim...
a kdyby to byla overena kopie?

30.09.2014, 08:18 |
Hanes Tak duplikát zelený karty na pojišťovně vytisknou, s tím nikdy nebyl problém. S TP bych to řešil schránkou na vleku, pokud je to technicky možné.
ee... to je jakoby jsi se mi chtěl prokázat ověřenou kopií tvého OP.
při kontrole se předkládá:
ORV
Zelená karta
ŘP
OP - PČR požaduje
TP kopie leda když je koupené nově auto s kupní smlouvou a ještě není v ruce ORV od prodávajícího ani přihlášeno
Kopie TP leda v případě ztráty, odcizení ORV, než je vydáno nové, ta ztráta či krádež by měla být někde oznámena, neb se zadá do systému neplatných dokladů
Kopie zelené karty od pojišťovny je oficiální dokument, kdežto kopie zelené karty udělané na kopírce v kanclu ne ;-)
Všechno jde ověřit při kontrole, ale jednak je to zdlouhavější, i když se většinou stejně vše ověřuje, ale hlavně nemáš tedy doklady, které máš mít = flastr, neb to nemáš...
Řidič motorového vozidla musí mít při řízení u sebe
a) řidičský průkaz,
b) osvědčení o registraci vozidla podle zvláštního právního předpisu 2),
c) doklad prokazující pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla podle zvláštního právního předpisu 9),
d) doklad o zdravotní způsobilosti, pokud jde o řidiče podle § 87 odst. 3.

01.10.2014, 21:43 |
hawai ok. dík za poznatky. zítra řeknu šéfovi ať mi dá originály jinak nejedu :-)

01.10.2014, 22:08 |
rebel zajímavej zaměstnavatel .Pochopil by sem to pokud bude stát jeden vlek v Praze druhej v Brně na ulici ,ale pokud jsou na jednom místě tak at tam nechává TP . Já taky sem tam střídám nějakej návěs ,ale vždy mi tam nechají TP :-)