V blízké budoucnosti bych si rád pořídil sportovní auto na víkendy a na denní vození dětí do školky. Hledám něco na způsob Subaru BRZ,Toyoty GT86. Malé,lehké,výkon 200ps+ s uspořádáním sedadel 2+2,co nejnovější,koncepce motor vpředu,pohon zadní kola,ideálně se samosvorným difem... máte někdo nějaký nápad? :-) Ty zmiňované vozy vše splňují,jen s tou cenou je problém :-( Preferuji atmosferický motor,benzin samozřejmost. Přemýšlel sem ještě nad e46 kupé ,ale přijde mi už dost velká a těžká.RX-8 nechci kvůli wankelu :-)
Podle mě je jedinej kandidát, a to není vůbec můj šálek čaje, ale nový Hjondé Genesis je nový a v týhle ceně už, zadokolka, atd. Ale pořád to je hjondééé.
jinak se taky kloním k nějakému HH, který dneska jsou už opravdu na urovni ! Takže Mini Coooper S JCW, Renault Megane RS, atd. To stáří / novost je podle mě spíš na škodu :) A BMW je fajn,ale bude po MX5 co máš prostě těžkopádnější auto než asi hledáš.
ty víkendy a převoz dětí mi nejde k sobě, to je kompromis, a ty u aut nefungujou ;) Napadá mě 200Sx S14a kterou budeš blbě shánět... Hothatch nejde moc dohromady s RWD... snad jen u BMW 130i kde zase bude problém cena.
Spatne sem to zformuloval,misto vikend sem mel napsat auto pro zabavu na každý den s tim,ze v tom bude schopna zena nebo ja jet na nakup,pricemz s tim budem bude možno vozit deti rano 3km do skolky . Zaroven se s tim budu chtit bavit a zajet si občas na okruh nebo se svizne svezt. MX5 je prodana,prave z duvodu jen 2 mist,pasivni bezpecnosti a celkovému stari. Rodinne auto mame,zel je to 2.5 T a na ty cukatury rano se skolkou se mi to nechce pouzivat
Prave porad premyslim,co ty dve auta je schopno nahradit a moc toho není. Tak mam na vybranou.. bud porad 1)zbrblat a nechat si tom jen zdat 2) setrit a utrhnout si u pusy a koupit BRZ 3)slevit z mych pozadavku a vzit zabavnou predokolku,kde je mi nejbliz Mini Cooper S nebo něco v tom stylu
Jestli jsi měl mx5 a chtěl by jsi něco s podobnejma jízdníma vlastnostma a 4 místama , opravdu mě nic jinýho než brz nebo gt86 nenapadá ,snad jen vyjma původní corolly , jedna je dokonce na prodej : [ Link ] , ještě mě napadá ,že by se možná dala levněji koupit bouraná brz ze států , a tady si ji opravit a přihlásit , sice by to stálo dost námahy a zařizování ale zrovna tohle auto za to rozhodně stojí ..... :-)
subaru sti ra v5 2000... 4x4 s moznosti prepnuti na zadokolku, 165kw, do 200 000czk krasny kus, lehko nakonikovatelne na 300-350ps, zena se svehe, deti taky...
Ted sem si vzpomnel,je tu jedno auto clena AHC, které by téměř vse krom stari a asi i bezpecnosti splnovalo..... :-) ale musim si to ještě probrat v hlave... Vi někdo,o jake auto jde? :-) Jen napovim,cerne a je to kabrio...
Honza to trefil hned..jen si ted prave rikam,e30 a snih se soli nejde dokupy. Tohle je ciste víkendovka.Nene,musim něco z novejsi doby. Moc toho není,BRZ,130i,kde BRZ se mi libi vzhledove,u brambory hraje jednoznacne prim motor. Bude to ještě boj :-)S tim vsim je ještě nabaleno cena,misto,servis..kazdy ma svoje + -
Ten motor je famóza, má super zvuk, umí jezdit do deseti kombinovanej a přes 20 nepřeleze i kdybys jen couval, jedna z nejlepších atmosfér, blok slitina hořčíku. A 130i bylo to snad jediný auto, který AutoBild měl na 100 000 km bez závady, rozebraný do šroubku a bylo ve stavu novýho. Místo vzadu a kufr nic moc, ale děti tam určitě odvezeš ;-)
26.09.2014, 14:30 | muSlim | Upraveno: 2014-09-26 14:31:16
Kamarát si kúpil tretie auto z trojice, z ktorej si spomenul dvojicu, ľahko búranú v Reichu a skladá ju pomaličky za pár peňazí, tiež pre také to občasné vytiahnutie a cenovo nie je ďaleko od tvojho limitu :-) Alebo potom ako spomínal RB, 130i sa mi tiež tuze ľúbi :-D
Vánoce jsou tady a před pár dny mi navštívil ježuch...nakonec to dopadlo takto.. Rodinka se dá odvézt a já sem spokojený.Teprve zajíždím,ale výkon se mi zdá,že bude stačit..prozatím :-) Je to modelový rok 2015,zatím sem v ČR nejspíš jediný. Letos se prodalo celkem 10 BRZ,to mé je 11
V dnesni dobe temer JEDNOROZEC, perfektni auto, jel jsem sice s Toyotou, ale nemel by tam byt "temer" zadny rozdil a co se tyce interakce s autem, tak jsem marne premyslel o podobnem novodobem aute. Vzdy, kdyz potkam nekoho v tomto aute, vim, ze to je petrolhead. :-)