Navštíveno 2015x

Určitě se tedko bude spoustu lidem hodit. Dneska mě přišel dopis že mám na celním skladu, balík na proclení.
Je nutné posílat plnou moc pro českou poštu ?
Stačí pouze s kopírovat část placení? Né celý výpis z učtu za měsíc kde byla platba uskutečněna?

15.09.2014, 23:48 |
CVakk | Upraveno: 2014-09-15 23:50:41
plnou moc jsem si vytiskl a ručně vypsal a vyfotit, dál screen faktury nebo screen objednávky z shopu s číslem zásilky a ještě jsem posílal screen z paypallu. A na papír jsem napsal prohlášení že zboží není obchodního charakteru, kterej sjem taky vyfotil a pak vše poslal mailem :)

15.09.2014, 23:53 |
CRK - pokud to vyřídíš osobně, tak ne
- většinou stačí objednávka (se jménem a adresou)
- prohlášení není potřeba nebo stačí připsat do mailu
poslal jsem emajl : s prohlášením, fakturou za daný výrobek s čeho a k čemu to bude sloužit a a zkopíroval jsem pole z platební traskce.
A co ta jejich plná moc co mě příšla v obálce, popravdě se mě jim to vůbec nechce posílat ?
to je plná moc k zastoupení české pošty při proclení(poplatek 100)
můžeš to jen vyfotit a poslat mailem
jinak bys musel vyřídit osobně na celnici
Je to samozřejmě zlodějina, ale nemáš moc na výběr, buď dát plnou moc a následně prachy poště za proclení (tuším asi 180 Kč za každou zásilku) nebo si pro to musíš do Prahy dojet sám. Bohužel, takhle si pošta přilepšuje.
poste se plati 96,- + pripadne clo a dph

16.09.2014, 10:51 |
CRK | Upraveno: 2014-09-16 10:53:19
zapomeň na to, co tu někteří píšou...
tak ještě jednou:
- pokud to vyřídíš osobně, tak ne (ohledně plné moci)
pokud bude hodnota zásilky do 22EUR, tak poště dáš 96,-
pokud se to bude clít, tak těch cca 180,- + vypočítané DPH (případně ještě CLO)
A toto přesně je jeden z důvodů proč takové zboží v ČR stojí podstatně více než u "číňanů" viz. vlákno o pár níže :-)

16.09.2014, 11:04 |
CRK jenže když to zboží vezmeš ve velkým, tak dostaneš slevu + připočítáš DPH + CLO, tak tě to vyjde stejně jako ta kusovka nebo ještě míň (hodně záleží na druhu zboží), takže pořád platí, že tam je zisk stovky procent...
do plné moci napsat číslo jednací, s tím ,že je zplňomocňuješ pouze k tomuto případu.... jinak ji budou mít navždy do odvolání a rovnou tě budou zastupovat a t rovnou platit