Navštíveno 2261x

03.09.2014, 13:06 |
kuja Nez se slabsi povahy vytoci, pridam trosku vysvetleni, proc toto tema zakladam po x tisici. Pouzil jsem obligatni funkci "Hledat" a prectl jsem si vsechny vlakna tykajici se teto problematiky. Nicmene mi to udelalo v hlave jeste vetsi hokej, nez byl doted.
Moje pozadavky jsou multifunkce, wifi. Jestli laser nebo inkoust je v podstate jedno. Jedno je mi, kolik budou naklady, jak porizovaci, tak provozni. Vytisknu maximalne tak 300str/rok. Ano, nekteri si reknou, proci si na tohle porizovat tiskarnu. Vysvetleni je jednoduchy, obcas je to potreba a v okoli se nenachazi v tu chvili nikdo, kdo to vytlaci. Takze duvod zakoupeni tiskarny je jistota doma, kdyz je potreba neco vytisknout. Priklanel bych se ke kombinaci mono/color u obeho. Cenove bych se rad udrzel tak do 6tis. Dekuju za rady. Z poctu znacek a nabizenych zarizeni si nejsem schopen vybrat ani nahodne.

03.09.2014, 15:01 |
xSam Resim to same, jen mam limit cca 3K. Mne jde hlavne o levne naklady na barvy.
Tisk cca 1000 stran rocne, prevazne text, obcas nejakej obrazek.
Za kazdou radu budu vdecny.
xSam
Malo tisknete, oba, koupil bych laser ;-) dnesni inkoustovky uz tolik nezasychaj, pri pouziti originalnich barev, ale kdo by se na to spolehnul? Pouzivam multifunkci od HP (HP LJ100 M175nW), barevna, laser, a rocne na tom vytisknu dohromady par stran, ale kdyz potrebuju, tak vim, ze tisknout bude :-)
Chtěl jsem taky multifunkci a WiFi na doma, nakonec jsem vzal Epson BX535WD na základě pozitivních referencí a údajně Epson má jinou technologii než třeba Canon a ty barvy by neměly zasychat... no dal jsem tam neorigo cartridge a stejně to nedopadlo moc dobře :-)) Ale jinak spokojenost.
Laser jsem vyloučil, protože laserové multifunkce jsou velké jako krávy a nikam se mi to nevejde.
mám inkoust canon MG5350 a používám nejlevnější barvy (celá sada 5cartrige 119-149Kč) a tisknu relativně dost, ale spíš nárazově. Takže třeba měsíc nic a pak naráz 100-150stran během pár dní. Ale ani třeba po víc než měsíci nepoužívání mi trysky nezaschly. Jen někdy spotřebuje trochu víc barvy na vyčistění, ale to při ceně barev dokážu omluvit.
ak nepotrebujes farbu a tlacis malo (300rocne) tak najlacnejsi laser, aky zozenies, ja mam uz niekolko xeroxov a hpciek, vsetky dost pod 100e bez dane. na hp mas drivere, na xerox horsie, ale normalne som presvedcil win7 s hp pcl6 driverom, aby makal na xeroxe s pcl6.
cize hocaku laserovku okolo 100e a si :)

04.09.2014, 11:26 |
kuja noclue: Kdybych potreboval ciste CB, tak bych se tu ani neptal a vzal prvni, ktera vybehne s rozumnou cenou za tonery a valec :) Ale potrebuju prave barvu. Velikost mi nevadi. Jenom proste netisknu kazdej tejden, obcas ani kazdej mesic. A ze zasychani inkoustu mam trosku obavu.
A jenom takova drobna technicka, z levnejch CB laseru je nektera schopna vytisknout aspon mensi, tak treba 10x15 pripadne pulka A4, fotku?
me Epson mltfce zaschla 2x a s origo naplnema... za me laserovka

05.09.2014, 08:32 |
kuja Tak vcera sem to nakonec rozlousknul. Po zvazeni mojich pozadavku se nakonec vzal cb laser. Nejlevnejsi multifunkce Samsung SL-M2070W. Az na chatrnou plastovou schranku, hlavne kryt scaneru, to tiskne dost slusne. Je to maly, skladny a funguje tisk jak z mobilni aplikace Samsungu, tak primej AirPrint z Apple zarizeni. Fotky na tom vypadaj celkem pouzitelne.

05.09.2014, 08:37 |
kuja A dekuju vsem, nasmerovalo me to k tomu, ze barevnej laser, nebo drazsi tiskarnu mezi 6-10tis bych rozhodne nevyuzil :) Nakonec se rozhodovani smrsklo na to, jak je slozity z toho tisknout po wifi a jestli ma vyssi rozliseni nez obligatnich 600x600.

06.09.2014, 06:37 |
xSam Tak ja stale teda hledam. Bohuzel nutne potrebuji tisknout barevne, takze laser je mimo hru, vzhledem k rozpoctu.
Mate tedy prosim tip na inkoustovku do 3K, s levnym provozem?
Diky xSam