Navštíveno 2603x

02.09.2014, 18:28 |
Drtič Zdarec. Mám menší problém. Z důvodu podpětí na baterce mi v autě odešla řídící jednotka. Ne hardwarově, ale jen soft. Tak mi to teda bylo řečeno dvouma mechanikama nezávisle na sobě, tak to tak asi bude. Na netu jsem se o tom taky něco dočetl....ale to je ted jedno. Jednotka je vyndaná z auta, není na ni nic spáleného (kontrola tady borcem, co opravuje řídící jednotky - hardware). Problém je, že tam neumí dostat origo software, který je tam špatný. Konkrétně nekomunikuje nějaká pamět eprom se zbytkem jednotky. Prý se to přeinstalováním na origo soft dá do kupy.
Otázka...kde mi to udělají? Něco mám, nějaké firmy jsem našel, ale většinou chiptuningové....což moc nevěřím a nemám ověřeno.
Nesetkal se s tym někdo? Případně kontakt na někoho, kdo je schopný ho tam lupnout? Mám možnost to nechat poslat borcům z www.ridicijednotky.cz, ale to jsou rany jak blázen se mi zdá.
Jedná se o Citroen Jumper, 3,0 HDi, rok 2011, 160 PS, jednotka je tam BOSCH xxxxxxxxx
A v Citroenu ti rekli co? I blba C3 mela hlidani baterky a pokud kleslo napeni, tak sis ani radio nepustil... Moj bych se zeptat bratranka jestli nedoporuci nejakyho ochotnejsiho dealera tam u vas...

02.09.2014, 19:54 |
Drtič V citroenu jsem se raději ani neptal, pač ochota a přístup + ceny mě dokonale odradili už při garančkách. Zkus...
No..nevim, nerozumím tomu, ale že to je celkem běžné....tož nevim

02.09.2014, 19:55 |
Drtič Jinak....jednotka BOSCH 51896531

02.09.2014, 20:39 |
Woko_O | Upraveno: 2014-09-02 20:42:06
A origo software mas? Nebo kde si ho vzal? Je to 114kW verze? Teoreticky bysme s tim mohli neco vymyslet.. :) Otázkou je jestli to bude fungovat.. :) Je to EDC16ka, takže by bylo možná i lepší kdyby byla v autě..ale snad to půjde když bude na stole.. Musel bych se na to podivat.. :)

02.09.2014, 20:43 |
Drtič PRávě, že origo soft nemám.... Ale mám asi možnost pujčit jednotku ze stejného auta. Je problém to vytáhnout a nahodit ho do mojí? Já se nebráním jakékoliv verzi zprovoznění. Ale v autě to vůbec nekomunikuje s diagnostikou tuším.

02.09.2014, 20:47 |
Drtič Jinak je to teda ta 114 KW verze, jak píšeš. Z kadema že jsi?

02.09.2014, 20:48 |
Woko_O | Upraveno: 2014-09-02 20:51:09
Vytahnout to problem asi tak nebude..Vetší problem bych viděl v tom, že v tý jednotce budou natažený věci specifický pro tvoje auto (nějaký kodování, výbava atd..) Uplně se mi nechce věřit tomu že by se samovolně vymazal software z paměti eeprom,jen tim že poklesne napětí...to se povede snad jen zmagnetizovaním dané paměti.. Vyzkoušel bych nejprve jak to bude reagovat na vyčtení tý paměti,pokud tu bude ta možnost..Momentálně totiž nemáš co ztratit.. :)
EDIT: jsem kousek od Praglu..ani by tak nevadilo, kdyby si mi to poslal poštou a může se udělat nějakej vývoj.. Momentálně ti to nejezdí, jak řikáš,tak těch pár dní navíc by tě snad už nezabilo.. :) ale jak řikám..musel bych to prostudovat a v neposlední řadě vidět tu jednotku.. :)

03.09.2014, 09:39 |
Drtič Jojo, o polakoch vim... Taky jsem se dival. Ono neni problem tu jednotku sehnat....
Kdyby něco tak můžeš poslat mail a nějak se domluvíme.. :-)
Ale kdyby se mazal software z jednotky při každym poklesu tak by si nemohl dělat určitý servisní práce na autě..to nejde..

03.09.2014, 13:22 |
Drtič Ted jsem se bavil s jednim tady, co právě ty jednotky spravuje. Vysvětloval mi to. A znělo to logicky. Bohužel nepřetlumočím, ale že se to stat klidně může. Ok, pisnu mail k večeru
Taky jsem nevěřil že někdo může sežrat žábu.... a ono "no problemo" :-D Taky jsem si před lety naivně myslel, že "Renix" je jednoduchá, dobře vymyšlená ECU pro benzínové motory....a opak je pravdou, horší věc snad neexistuje :-D Takže může být...

04.09.2014, 23:02 |
Drtič Woko_O: Chlape dík za snahu pomoct, ale ten, co mi to rozebíral a kontroloval, tak vypadá, že sehnal soft a bude na tom makat. Tak jsem zvědav, jak dopadnu.

04.09.2014, 23:02 |
Drtič Woko_O: Chlape dík za snahu pomoct, ale ten, co mi to rozebíral a kontroloval, tak vypadá, že sehnal soft a bude na tom makat. Tak jsem zvědav, jak dopadnu.
V pohodě..kdyby něco tak se ozvi. Dej vedět jak to dopadlo.. :)

06.09.2014, 01:47 |
Drtič Jojo